PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor çalışmıyor. Acil yardımmmmmm

mustafa77yilmaz
17.June.2014, 09:41
Arkadaşlar motoru dün çalışır vaziyette stop ettim ve yıkadım. Yıkadıktan sonra yağını değiştirdim ve bujisini söküm temizledim.
Daha sonra çalıştırmak istedim fakat motor rolantide çalışıyor, bir sıkıntı yok ama çok az bile bir gaz verdiğimde stop ediyor ve gaz yemiyor.
Karbüratörün altında bulunan tahliye vidasını gevşettim ve içindeki benzini tüm boşalttım. (içinde belki su vardır diye)
bujiyi tekrar söktüm ve kablosunuda kontrol ettim ama çalışmadı.
Ankara ........ sedat abiye telefon açtım. Kendisi yokmuş ama adnan abi ve usta sağolsun yardımcı oldular. Yaptıklarımda anlattım sudan kaynaklanan bir sıkıntı olduğunu söylediler.
Motoru dün o şekil bıraktım bugün işten çıkışta gidip tekrar çalıştırmayı deneyecem.

Daha önceden başına gelen tecrübesi olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.... (regal raptor 150e-2)

Bodrum
17.June.2014, 10:18
Motoru silerken jikleyi çekili bırakmış olabilirsin. Jikle çekili olduğunda gaz versende motor gitmez.

mustafa77yilmaz
17.June.2014, 10:28
Jikle çekili değil. Motor az bi gaz verildiğinde hemen stop ediyor.

Bülent
17.June.2014, 10:30
abi benzin var demi??

mustafa77yilmaz
17.June.2014, 10:37
Depo full.

Ahmet Turan
17.June.2014, 11:39
Bende bir defasında RR motorum ile başıma gelmişti rolantide çalışıyordu (durduk yere olmuştu yıkama sökme vs değil) gaz verince stop ediyordu, baya bir uğraştım gaz yedirmeye çalıştım sonunda aldı yüksek gazda çalıştırdım biraz düzeldi, ama durumlar farklı benimki sanırım benzinde pislik vardı attı, seninkide sanırım su ile ilgili bir sıkıntı gibi duruyor akşama çalıştırdığında düzeleceğini düşünüyorum.

mustafa77yilmaz
17.June.2014, 21:08
arkadaşlar motor çalıştı ve tekrar aynısını yaptı. Daha sonra lastikçiye kadar götürdüm ve elektrik aksamına tazzikli hava tuttum ve sorun giderildi. Kimsenin başına gelmez umarım.

Bahadır
18.June.2014, 00:35
bugün benim marş düğmesine basınca hiç tepki vermedi.Kontağı kapattım açtım olmadı.Sonra vitesi boşa aldım marş bastı.Neden yapmış böyle bişeyi:?

Tanju Mayda
18.June.2014, 01:38
Geçmiş olsun

Mehmet.m
18.June.2014, 09:18
bugün benim marş düğmesine basınca hiç tepki vermedi.Kontağı kapattım açtım olmadı.Sonra vitesi boşa aldım marş bastı.Neden yapmış böyle bişeyi:?

bende de oluyor o durum. vites müşürünün değişmesi lazımmış. pahalı birşey değil. 5-10 TL falanmış. debriyajı bir iki kez sıkıp bırak. daha sonra tekrar sık çalıştırınca çalışıyor.

Zafer
18.June.2014, 09:21

Normalde viteste marş basmıyor ya boşa alıp çalıstıracaksın dogru olanda bu yada debriyaja basıp calıstıracaksın 8)

Bahadır
18.June.2014, 09:35
Normalde viteste marş basmıyor ya boşa alıp çalıstıracaksın dogru olanda bu yada debriyaja basıp calıstıracaksın 8)

vitesteyken öne atmasın diye debriyaja basıp çalışıtırıyom zaten de ilk defa böyle bi sorun yaptı.

alemCi
18.June.2014, 10:07
Bende dün e-5 te en sol kısımda ilerlerken motor benzini biter gibi teklemeye basladı yavaşladım sonra stop etti. Marşa basıyorum tık yok. Elektrik gelmiyor. Ondan 1 hafta öncesinde de motorun çekişinde hızlanmasında gaz yemesinde problemler olmaya baslamıştı. Motordan soğumaya baslamıştım yolda da kalınca iyice soğudum. Sonra yan kapağı açtım baktım akü kutup başları oksitlenme (Sürekli tazyikli su ile yıkamaktan oldu benim hatam) yapmış biraz temizledim motor çalıştı yola devam ettim. garajda wd-40 la iyice temizledim eski haline geri döndü sıkıntı yok :)

Mehmet.m
18.June.2014, 14:28
vitesteyken öne atmasın diye debriyaja basıp çalışıtırıyom zaten de ilk defa böyle bi sorun yaptı.

Anladım benimki de yapıyor. Vitesteyken debriyaja basılı halde marş düğmesine bastığında normalde çalışması lazım ama çalışmıyor diyorsun. Bende de durum aynı. Bazen alıyor vitesteyken ( debriyaja basılı halde ) bazen de almıyor marş. Ama boştayken sıkıntı yok. Vites müşürüyle ilgili bir problem olabileceği söylenmişti bana da hatta Celil baba ya da sormuştum. Debriyaja basılı tut, aradaki boşluktan debriyaj telinin oralara wd-40 sık belki orada oksitlenme yapmış olabilir demişti. WD-40 sıktım bi nebze başarılı oldu.. 1000 bakımına götürdüğümde onu da yaptıracağım ama. Çokta kafaya takılacak bir sorun olduğunu düşünmüyorum.8)