Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : bugün düştüm

cagtili
26.June.2014, 20:01
haftasonu direksiyon sınavı vardı, kursa eryamanda kaydoldum sınav yeri ttaaaa karapürçekte imiş tabii bunu sonradan öğrendim. neyse efendim sabah aradım sınava yönelik çalıştırıyorlar mı diye (tahtadan geçme filan) evet dediler öğleden sonra gidebilirsiniz dediler bende ordan da işe geçerim diye çevre yolundan yavaş yavaş gittim en az 50 km güneşin altında...

bir gittim sınav yerinde kimse yok... kursu aradım hocanın telini verdiler aradım hocayı ve bana dediki sınav bu hafta iptalllmişşş .... kursu geri aradım filan onlarında haberi yokmuşta haber vermeyi unutmuşlarda bilmem ne de...

neyse sıcak başıma geçti bide rodajdan dolayı max 60 km hızla gidiyorum... hali ile sinirlendim...

ve asıl olan bundan sonra oldu...

karapürçekten çevre yoluna çıkmak için ilerliyorum yine yavaş bir hız ile sola döneceğim arkadan dolmuş sıkıştırdı, el ile işaret ettim dönerken tam karşımda körüklü otobüs durmuş bende sanırım heyecan yaptım ve gaza ve ön frene aynı anda bastım hooppp bir anda ben yerde sürükleniyorum motor gitti otobüsün arka altına girdi...

kalktım sağımda solumda birşey yok, çevreden bikaç kişi geldi yardıma motor sıkışmış otobüsün altına çıkarttık benimle ilgilendiler.

ee tabi ehliyet yok dedim otobüs şoförü şikayetçi olursa yandık...

allahtan abi iyi çıktı salla otobüsü sende bişey yok ya dedi gitti.
bi arkadaşta başımda bekledi bende bişey olmadığını görünce gitti, sağolsun..

velhasıl kelam bende birşey yok şükür ama motorun direksiyonu yamuldu.(yürüyor yarın ustaya götürücem)

ve cesaretim kırıldı biraz, sabahtan beri düşünüyorum iyi mi ettim kötü mü ettim motor almak ile diye. :(

A. Emre GÜVEN
26.June.2014, 20:13
Sikma canini guzel kardesim ben motoru alip ilk ciktigimda dustum hevesin kirilmasin. Cogu kisi ufak tefek dusmustur guvenligini aldiktan sonra ve tedbirli davran diktat sonra bu cesit ufak kazalar disinda pek birsey olmaz.

mploken
26.June.2014, 20:21
geçmiş olsun dostum.. sıkma canını evet motor almakla iyi ettin cesaretini kırma daha çook yolumuz var.. :cheesy:

Ömer
26.June.2014, 22:30
Geçmiş olsun, direksiyon bir şekilde yapılır, ama bozulmuş moral o kadar kolay tamir edilmez.
Fazla kafana takma, daha yolun başında bunlar birer tecrübe, dalgın, bozuk moral vs. dikkatin dağınıkken çek bir kenara kafanı topla sonra yola devam et.

dragendo
26.June.2014, 22:54
Gecmis olsun hic moralini bozma, motor tutkundanda vazgecme. Ben ehliyet sinavinda dusmustum :) gidonu yaptir surmeye devam et 8)

Öner
26.June.2014, 23:04
geçmiş olsun dostum canın sağ olsun. bu tip olabilecek kazalardan dolayı bana eşimden,ailemden çevremden baskı çok fazla, elbirliğiyle motor almaktan vazgeçirmeye çalışıyorlar ama kendimi biliyorum hız merakım yok temkinliyim o yüzden vazgeçmedim alacağım inşallah. sen de aynı düşüncede biriysen cesaretin kırılmasın dostum. ama lütfen dikkat, ehliyet alana kadar da sabret canın her şeyden önemli.sağlıcakla kal

ukant
27.June.2014, 00:09
Kendini iyi hissetmiyorsan hiçbir zaman yüksek dikkat gerektiren bir işle uğraşmayacaksın. Bende bu şekilde motordan düştüm ve ayak başparmağım kırıldı. Bu kaza benim motor şevkimi kırmamıştı aksine bundan sonra daha güvenli ve dikkatli nasıl binerim diye araştırmalara başlamıştım. Ta ki raporum bitip işe başlayana kadar. İşyeri benim bu kazamı keyfi olarak değerlendirip bana öyle bir baskı uygulamaya başladı ki inanamazsınız. Herkesin dilinde motor, motor motor... Biz de safız ya söyledik motor kazası olduğunu. Bir daha binme, motoru sat... her gelene açıklama yapmak durumunda kalıyordum. Resmen üstü kapalı iş hayatımla tehdit edildim. Bu durum benim öyle psikolojimi bozdu ki motorla tekrar kavuşmam tırsakça oldu. Motor sevdam tükenmedi ama bu şartlar altında nasıl devam ederim bilemiyorum. Allah hepimize kazasız belasız sürüşler nasip etsin. Hevesin kırılmasın ama daha dikkarli ol.

Gezgin
27.June.2014, 00:16
Çok geçmiş olsun iyi insanlara denk gelmişsiniz,ehliyetsiz kullanmanız zaten çok yanlış,her türlü olayda sizi direk haksız kılacak,
Motorla sadece dümdüz giderken ön frene basın,virajlarda sağ ayak arka frende olsun,ani frende arkaya basmak daha mantıklı,öne basınca kesin kayar ön taraf,hızına görede şiddetli kaza yaparsın,
Bence en mantıklısı en az 50 m ileriyi göremiyorsan yavaş gitmek,gerekirse 30 la 40 la ya da belki 20yle çünkü motorda ani fren yaparsan kesin birşey olur

Glt.Ozt
27.June.2014, 00:29
geçmiş olsun kardeşim şevkin kırılmasın düşe kalka oluyor bu işler sadece daha dikkatli ol ve sinirliyken moralin bozukken falan binmemeye dikkat et motorda araba gibi değil daha dikkatli ve daha temkinli olmamız lazım tekrardan geçmiş olsun Allaha emanet ol cana gelmesin mala gelsin boş ver

CELİL
27.June.2014, 00:52
Çağatay çok geçmiş olsun sana birşey olmasın canın sağolsun motor tamir olur kolay ilk başta hatta sonrasında bile ufak tefek kazalar olabilir hevesini kırma yola devam :(

lazuk
27.June.2014, 01:15
Geçmiş olsun kardeşim, Türkiye' de motora binmemiş herkez dikkatten yoksun bunun yanında motorlu insanları önemsemez, biraz insanlık olarak değişmemiz gerekiyor,,
Allah kimseye kaza bela vermesin...

cagtili
27.June.2014, 01:25
herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. motor almadan öncede aldıktan sonrada hep baskılar korku oluşturdu aslında yok şeytan icadı yok motordan bir kere düşersin yok ölmez sürünürsün gibi bir sürü laf....

eee baskı olunca da insanın korktuğu başına geliyor tabii ama bu ufak kaza ile nazarı attığımı düşünüyorum

kullanıcam motorumu hatta az önce işten geldim yarın sanayiye götürücem ama biraz tırsmıyor değilim :mrgreen:

allah hepimize kazasız belasız sürüşler versin inşallah

sercan.m
27.June.2014, 01:45
Cok gecmis olsun.size birsey olmamasi en sevindirici durum. Ehliyetsiz trafikte biri size gelip vursa bile siz suclusunuz birah mahalle arasinda pratik yapmanizi oneririm malum ankara soforleri biraz hardcore8)

ercankarşı
27.June.2014, 10:46
geçmiş olsun allah büyüklerinden sakınsın :( benim sınavda 6 temmuza ertelenmiş bakanlık tarafından yapılmış inş hayırlı bi uygulama yaparlar sınavda bu sayede

Uğur Yalçın
27.June.2014, 11:57
Çağatay geçmiş olsun kardeşim.Motor kullanmanın fıtratında var düşmek o yüzde hiç moralini bozma .Motor almaya karar verdiğimde iş yerinden bir arkadaş bana emanet motor vere bileceğini söyledi bi bak kullana biliyormusun diye gençliğinde sürmüşlüğüm vardı ama 25 yıl hiç binmedim motoru garajdan çıkarttım ışıklara geldim tam geçerken sarıdan kırmızıya döndü bende panikledim frene asıldım tabi ön freni sıkmışım bi baktım yerdeyim motordan düşmüşüm dakka bir gol bir ama azmettim bırakmadım o gün bugündür hiç bir daha düşmedim.

Bülent
27.June.2014, 14:46
Geçmiş olsun kardeşimnazarnazar

caglar
27.June.2014, 15:15
geçmiş olsun hocam . zaten motor sürenler 2'ye ayrılırmış düşenler ve düşecek olanlar :mrgreen: . düşmemek anormal olanı zaten . şevkiniz kırılmasın nazar

Özgün
27.June.2014, 18:13
Geçmiş olsun Çağatay, bahsettiğin baskılar bi çoğumuzda var sanırım. Moral bozmak yok, sadece gerginken motora binmemek gerek. Binerken kafayı boşaltmış olmak gerek diye düşünüyorum.

cagtili
27.June.2014, 21:08
teşekkür ederim arkadaşlar desteğiniz için, bir an keyfi kaçıyor insanın, ama bugün gittim ustaya hemen çevirdi düzeldi direksiyon gitmişken yağını da değiştirdim 400 km olmuştu bidahakine 1000 de gidicem..8)

ama bugün üzücü bir olayla karşılaştım turan güneşte önce yere yatmış bir motor ve yaklaşık 100 m gerisinde de henüz yirmilerine yeni basmış genç bir arkadaş gördüm kanlar içinde yatıyordu. muhtemelen hayatını kaybetti allah rahmet eylesin..:(

X__utku__X
27.June.2014, 21:31
Çok geçmiş olsun.Diğer kaza yapan arkadaşta inşallah sağdır.Allah yardımcısı olsun

cagtili
27.June.2014, 23:48
Çok geçmiş olsun.Diğer kaza yapan arkadaşta inşallah sağdır.Allah yardımcısı olsun

inşallah ama hiç öyle değil gibi idi, görüntü hala gözlerimin önünde... allah kazasız belasız sürüşler versin herkese...

Linos
28.June.2014, 01:53
Büyük geçmiş olsun... :(

Tanju Mayda
28.June.2014, 03:28
Geçmiş olsun Çağatay,
İlk zamanlarda olacak böyle ufak tefek kazalar, hatta her şer de bir de hayır vardır diyelim, bu sana iyi bir tecrübe de olacak.Bebek bile düşe kalka yürümeyi öğreniyor.Bizler de aynı misal, hata yapacağız ve motor atımızdan kayacak.Sürat olmadığı zaman korkulacak bir şey yok, şevkin kırılmasın.En fazla motorda hasar olur.Bence motor tutkundan asla vazgeçme, ömür boyu hep içinde bir ukte kalacak sonra.Hatta bundan sonra motorunu kullanmaya başladığında emin olki çok daha dikkatli olacaksın, bu sana iyi bir tecrübe oldu çünkü.

Saygılarımla kardeşim.

ereneren
29.June.2014, 01:01
haftasonu direksiyon sınavı vardı, kursa eryamanda kaydoldum sınav yeri ttaaaa karapürçekte imiş tabii bunu sonradan öğrendim. neyse efendim sabah aradım sınava yönelik çalıştırıyorlar mı diye (tahtadan geçme filan) evet dediler öğleden sonra gidebilirsiniz dediler bende ordan da işe geçerim diye çevre yolundan yavaş yavaş gittim en az 50 km güneşin altında...

bir gittim sınav yerinde kimse yok... kursu aradım hocanın telini verdiler aradım hocayı ve bana dediki sınav bu hafta iptalllmişşş .... kursu geri aradım filan onlarında haberi yokmuşta haber vermeyi unutmuşlarda bilmem ne de...

neyse sıcak başıma geçti bide rodajdan dolayı max 60 km hızla gidiyorum... hali ile sinirlendim...

ve asıl olan bundan sonra oldu...

karapürçekten çevre yoluna çıkmak için ilerliyorum yine yavaş bir hız ile sola döneceğim arkadan dolmuş sıkıştırdı, el ile işaret ettim dönerken tam karşımda körüklü otobüs durmuş bende sanırım heyecan yaptım ve gaza ve ön frene aynı anda bastım hooppp bir anda ben yerde sürükleniyorum motor gitti otobüsün arka altına girdi...

kalktım sağımda solumda birşey yok, çevreden bikaç kişi geldi yardıma motor sıkışmış otobüsün altına çıkarttık benimle ilgilendiler.

ee tabi ehliyet yok dedim otobüs şoförü şikayetçi olursa yandık...

allahtan abi iyi çıktı salla otobüsü sende bişey yok ya dedi gitti.
bi arkadaşta başımda bekledi bende bişey olmadığını görünce gitti, sağolsun..

velhasıl kelam bende birşey yok şükür ama motorun direksiyonu yamuldu.(yürüyor yarın ustaya götürücem)

ve cesaretim kırıldı biraz, sabahtan beri düşünüyorum iyi mi ettim kötü mü ettim motor almak ile diye. :(

geçmiş olsun biyerinde bişey yoksa sorun yok bende motorumu aldıgım gün aynı sekilde gaz ve ön frenle arabaya carpıp tamponunu kırmıstım arabanın :D aynı korku düşünce bendede olmustu geçiyo sürdükce kaza illaki oluyo ufak olsun sen sağlam ol yeterki