Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : rölantide duzgn saymıyor

nebi64
11.July.2014, 13:19
Merhaba vites arızasından sonra bugünde degsk bi arıza ile karşılstım sabah motor birturlu çalışmadı ısıtıcı ilre zorla calştrdım ama motor rölantdeyken düzgün saymıyor her an stop edeckmş gibi hızlanyor yavaşlıyor gaz acncada pıtırtı geliyor egzosttan yeterli benzinde var rölanti ayrındanda bi sonuç alamadım sorun ne olabilir.

CELİL
11.July.2014, 13:46
Merhaba Nebi ısıtıcı dediğin jiklemi jikle açık kaldıysa motor anormal çalışır yola çıkmadan jikleyi kapattığından emin ol jikle değilse karbiratöre pislik gelmiş olabilir düzelmezse servis bir baksın kolay gelsin 8)

ozguralic
11.July.2014, 15:26
benzin sulu olabilir,
benzin filtresi tıkanmış olabilir,

büyük ihtimal buji kablosunun değişmesi gerekli dıştan bakınca anlaşılmıyor çalışırken kulağını yaklaştır rolanti düzensizleştiğinde çıt çıt diye elektrik akımı sesi geliyorsa kabloyu değiştir.

nebi64
11.July.2014, 16:37
Jikle kapalı kullandım biraz motoru yolda giderken gazı birden kestiğinde motor gazı yavaş yavaş kesiyor ve rölanti hala düzensiz bazen stop ediyor

CELİL
11.July.2014, 17:57
Jikle kapalı kullandım biraz motoru yolda giderken gazı birden kestiğinde motor gazı yavaş yavaş kesiyor ve rölanti hala düzensiz bazen stop ediyor
Acaba jikle açık kullandığında buji kurummu yaptı imkanın varsa bujiyi sök tırnak aralarını zımpara ile temizle tekrar dene yada karbiratör hava hortumu falan verinden çıkmış olabilir olmadı bir ustaya göstericen ama önemli birşey olduğunu sanmıyorum 8)

nebi64
11.July.2014, 18:06
Jikle ackken hic kullanmadım bana kalırsa karbratorde su veya pislk var

Tanju Mayda
12.July.2014, 00:34
En güzeli bir ustaya göstermek, kolay çözülecek bir sorun gibi duruyor yazdıklarından

nebi64
12.July.2014, 14:42
Bugün goturdum ustaya karbüratör değişecek diyor garanti den gelecek bi kaç gune