Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorcunun Hikayesi
ukant
15.Temmuz.2014, 01:22
Bu başlık altında herkes kendi hikayesini anlatsın istiyorum. Hem birbirimizi tanımamız hemde başkalarına örnek olabilecek şeyler açısından faydalı olabileceğini düşündüğüm bir yazı dizisi olabilir. Düz yazıdan ziyade öykü tadında bir anlatımla yazarsanız daha iyi olur. Kim, ne zaman, nasıl başladı, ne engellerle karşılaştı, yoluna nasıl devam etti ve şu an nerde gibi bilgiler... Ben yolun başında sayılırım o yüzden benden daha tecrübeli üstadların anlatacak daha çok şeyi vardır. O yüzden önceliği onlara veriyorum. Ama sanmayın ki ben susacağım. Bahsettiğim öykü tadında hikayemle en kısa zamanda burdayım.
Ve hikayeler başlasın...
CELİL
15.Temmuz.2014, 01:45
Ben yolu açayım siz tamamlayın :mrgreen:
Benim motor hayatım herzaman çok isteyip beğenerek takip ettiğim halde 2005 yılında çin makinaların piyasaya uygun fiyatlarla satışıyla 38 yaşında fuarda beğenip satın aldığım jinlun 150 cc chopper ile başladı ve aynı sezon sonu yetersiz gelmesiyle Regal Raptor'la tanıştım ve o zamandan bu zamana arada 1 kere RR ihanet edip :mrgreen: GV250 alıp yarım sezon binip (buda ticari bir işlemdi) sattım şu ana kadar 6-7 ad. RR 250 ve 350 cc makinam oldu şu an 350 cc spyder'imle çok mutlu yola devam ediyorum 8)
Tanju Mayda
15.Temmuz.2014, 02:11
Eşimin 6-7 yaşlarındayken babası ile geçirdiği ufak bir motorsiklet kazasından korkması dolayısı ile, 1990 da evlenene kadar motor tepesinde olan ben, evlendikten sonra motor sevdama uzunca bir ara vermek zorunda kalmıştım eşimi kırmamak, onun korkusuyla boğuşmasını engellemek için.Ancak 4 yıl kadar önce evliliğimizin 20. yılında artık taşların yerine oturmasına güvenerek, bir anda 125 lik mondial scooter a binmeye başladım.Eşimle ufak tefek tartışmalar olsa da, ufak kasa olması dolayısı ile onu ikna ettim ve hatta 1 yıl kadar sonrası onu da artçı yapmaya başladım.Korkularını yenmişti artık.
Chopper motor en büyük hayalimdi ancak yüksek cc olmaları dolayısı ile eşimi ikna edemiyordum.
Ve 1,5 yıl önce aşil rüptür ameliyatım olmuş, başarısız bir opere sonucunda 8 opere daha ve ayak kesilmek üzere iken 10. opere de ayağı kurtarmayı başarmıştım.Eşim hep motorsiklet kazası ile bir gün hasatahanelere düşeceğimi tahmin ederken, düğünde damadın zıplarken ayağıma basması sonucunda hastahanelere düşmem sonucunda, hep bana büyük motora karşı çıkarken, eski sağlığıma kavuşur kavuşmaz kendisi teklif etmişti artık istediğini al diye, ancak bir şartla :150 cc üzeri yasak :)
Motorun cc ni çok büyütememiştim ama kasasını büyütmüştüm :)
Eh sonunda zararın neresinden dönülse kardır misali, 150 cc klasik chopper RR umu aldım 2,5 ay önce.
deathbasist
15.Temmuz.2014, 02:41
Benim hikayem tanju abimin hikayesine benziyor sadece şahıslar yer deşişmiş gibi ben 2005-2006 yılları arasında gsm teknik servisliği yaptım bayilerden cihaz toplayıp arızalarını giderip teslim ediyordum honda activa scooterımla 2007 de yaptığım kaza sonrası hemoris kemiğimi kırdım ve 3 ayda zor iyileştim sonrasında 2011 yılına kadar korkumu yenemeyip motor üzerine binemedim içim gitsede yapamadım daha sonra 2011 haziranında evlendim eşim tam bir motor delisi onun ısrarlarına dayanamaýıp 2011 eylül aayıda jinlun marka 125cc bi scooter aldım korkumu yenmiş olduğum düşüncesi ile cc büyütme kararı aldım kasım ayında dd 250 e9 b (2011 model) ile choper hayalime kavuştum ve geçn sene araç ihtiyacımdan dolayı satmam gerekti neyseki bu ay yine dd 250 e 9b (2013 model) choperıma kavuştum zevkle biniyorum ALLAH KİMSEYE KAZA BELA VERMESİN benim hikayemde bu...
omer_cip23
15.Temmuz.2014, 03:48
Benimde aslında klasik bir hikayem var çok ilginç bulmayabilirsiniz tabi hemen hemen herkezin karşılaştığı cinsten :)17 yaşında racing diye yanıp tutuşurken babamın senide yakarım motoruda demesiyle uzun bir ara vermiştim işe girdim askere gittim geldim işe devam ettim derken kendi ayaklarımın üstünde durabiliyordum yani baba bana motor al demem gerekmiyordu 15 yıllık arkadaşım kardeşim dostum dediğim atilla ile ki kendiside bir rr üyesidir gizlice ehliyete yazılıp ufak tefek kısıtlı sürelerde motor dersi alarak ehliyet sınavına girdik aynı günün akşamında direksyon sınavından geçtiğimi öğrendim ve ertesi gün rr lara bakmaya başladım daha 1 saat önce yayına giren dd 250 e 9b yi gözüme kestirdim sahibini aradım ve gittim el sıkıştım ertesi günde devir işlerini halletik.çok uzatmadan devam ediyorum onu satıp celil abinin yardımlarıyla alper abinin(aidikurt) :) 350 daytonasını kendisinide büyük yardımlarıyla aldım ve babamın hala hiçbirşeyden haberi yoktu 3 ay habersiz devam etti kendimi kötü hissediyordum söylemem gerekiyordu ve söyledim anlayış beklerken hüsrana uğradım geceleri uyuyamadığını ve tanık olduğu motor kazalarını anlatınca yine çok severek bindiğim daytonamı kısa süre sonra satmak zorunda kaldım satarken yaptığı acitenin aslında pekde gerçekçi olmadığını öğrenince bu sefer 2 hafta sonra tekrardan celil abi ve erkan abinin yardımlarıyla dragstar 650 aldım herşeye rağmen bu hevesimi tutkumu aile baskılarıyla yenmelerine bu sefer izin vermedim son olarak dün iftar dönüşü babamı artçı alıp kısa bir mesafe kat ettikten sonra onun kafasındaki soru işaretlerini benim ise içimdeki rahatsızlığı gidermiş olduk şimdi sıra sizlerle çok uzun kilometreler kazasız belasız sürüşler yapmak yolumuz hep açık olsun ve yollarımız hep birleşsin inşallah :)
dragendo
15.Temmuz.2014, 09:14
4-5 yıl kadar önceydi sanırım benjamin button'ın tuhaf hikayesi filmindeki brad pitt'in kırmızı indian motoruyla o sonbaharı yaşamış ormanlık yolda gidişini gördükten sonra değişti herşey. Sadece motor sürmek değildi olay özgür olmaktı yaşadığımı yeniden hissetmekti. 15 yıl önce kullanmıştım 1 saatliğine minik bi scooterı. Youtube'dan izlemeye başladım motor nasıl kullanılır videolarını. Sonra gümüşü gördüm internette puslu bir tek resmi varmı ama kanım ısındı , orda duruyodu bunalmış sıkılmış beni bekliyodu. Evin etrafında sokak aralarında tanımaya başladık birbirimizi . Tanıdığım herkes karşı çıktı istemedi yapma etme çok tehlikeli ama bir dakika kaç defa gelicem hayata , eğer hayallerimin peşinden gitmiceksem ne anlamı var yaşamanın. Gümüşle gezerken rüzgarın serinliğini, doğanın güzelliğini, gökyüzünün mavisini yeniden keşfettim. Sonra sizlerle tanıştım benimle aynı duyguları paylaşan güzel insanları. İyiki varsınız :) gümüş'ü ve sizleri çok seviyorum..
Bahadır
15.Temmuz.2014, 09:53
Benim çok şükür ki dramatik bir olayım olmadı.Herkes gibi aile baskısıyla karşılaştım ve hala da devam ediyor bu baskılar.
Benimkisi kendimi bildim bileli olan bir tutku.Küçüklüğümde her chopper gördüğümde kendime şunu söyledim: Bir gün iş sahibi olunca kendime bir tane chopper tarz motor alacağım.Chopper olması şarttı.Diğerleri gram ilgimi çekmiyordu.2011 de iş hayatına atıldım ama ailemin borçlarından dolayı tutkumu 2013'e ertelemek zorunda kaldım.
Ve işte sizlerle beraber özgürlüğün en dibi olan motorlarımızla buradayız...:|
Son olarak bir şarkıdan alıntı yapayım:If you don't ride,you don't know.It's all about the freedom.(Sürmüyorsan bilmezsin.Özgürlükle alakalı birşey.)
Anijad
15.Temmuz.2014, 11:09
14,15 yaşlarında deliler gibi anne ve babama motor için yalvarmalarım başlamıştı. Gittiğimiz her tatil yerinde yaşı büyük kişilere scooter kiralatıp bir kira parasıda kiralayanlara vererk kaçamak sürüşler yapıyordum. Anne ve babamın aile eşrafından çok kişinin motor kazası yaşaması kalıcı hasarlar alması nedeneniyle bana motor konusunda çok karşı çıkıldı, halbuki iki tarafında bir önceki nesilde çoğunun motorcu olması ve bazılarının dereceli yarışçılar olmasına rağmen bana hiç am hiç sıra gelmedi:) ilk motorumu 35 yaşında eşim kızımıza hamileyken aldım. Çünkü gelen torun benim kızım ve sülalenin ilk torunuydu herkes yumuşacık ve hayır kelimesini unutmuştu. Hala kısmen tepki verselerde scooter için ben yine almıştım. Daha sonra scooter bakıma götürdüğümde kalıplı ve kilolu olmamdan dolayı bana yakışmadığını altımda kaybolduğunu söyleyerek sana böyle bişey lazım dediler ve spyder'ı gösterdiler o an evet bu olmalı diyerek 3 gün içinde almıştım. Şuan motor hayalim gerçekleştirdim ve bunun bana en güzel getirisi RR Türkiye ve tabi şuan aralarında olmaktan zevk duyduğum RR ANKARA oldu8)nazar
fatih ekren
15.Temmuz.2014, 11:31
Benim hikayemde herşey rahmetli amcamın bmw sine binmemle başladı.daha sonra abimin mahalledeki arkadaşlarıyla kurdukları MZ grubuyla haftasonları gezmeleri ve son olarak harley davidson ve marlboro man filmi...
üniversite hazırlık için gittiğim dersanede ders aralarında oynadığım sayısal loto ve hayalini kurduğum chopper motor ve derken askerlik dönüşünde evlilik...ama hayalimden vazgeçmedim şimdi mutlu bir eş,iki tane canımdan değerli çocuğum ve hayalimdeki motosiklet, ha birde haftasonları beraber buluştuğum arkadaşlarım.:)
Saygılar ve sevgilerimle...
BohemAmca
16.Temmuz.2014, 00:28
Kimsinin ilk motorlu arac deneyimi babasinin kucaginda araba surmek olmustur. Benim ilk hatirladigim deneyimim, amcamin peugeot 105 mobiletinin arkasina binerek oldu. Bu korkutucu ama bir o kadar heyecanli seytan icadi o zamandan beri aklimi celer. O ruzgarin icinden gecmek, gittigin yolu hissetmek her seferinde zincirleri kiriyormusum gibi geliyor. Bu hayalim kendime ait motoru alarak cok yakinda hem tamamen gercek hemde tamamen benim olacak :)
ozgur
16.Temmuz.2014, 00:52
Merhabalar,
Benim hikayem iş yerin de bir arkadaşımın uzunca bir dönem depresyona girmesi ve çıkamamasıyla başladı. artık depresyonun son aşaması intihara dayanmıştı. Kendisine hep isteyipte yapamadığı bir şey olup olmadığını sordum oda motosiklet dedi ve ekledi ailem izin vermiyor. Bahçelievlerde bir bayinin önünden geçerken spyder gözüme takıldı. Üzerine bindim beğendim kapora verdim aldım. Arkadaşım bu kadar kolay mı dedi... kolay dedim. Ertesi gün Honda bayii ne giderek ona da cbr250r aldık. bir torba ilacın iyileştiremediği adam 1 haftada hayat dolu birine dönüştü. Beraber sürmeyi öğrendik. Beraber Ehliyet aldık. bizimkide böyle oldu.
punisher
16.Temmuz.2014, 03:06
benim hikayemse çok abartılıcak gibi değil ama aile konusunda halamın büyükoğlu motor kazasında vefat edince biraz sülalede yadırgandım babam annem olsun çok baskı yaptılar ilk başlarda ama bende kararlılık biraz üst seviyede bu zamana kadar yapıcam dediğim herşeyi yaptım imkansız olan şey senin o bişeyi gerçekten istemekle alakalı sürmeyi kimse öğretmedi tanıdığım motorcu yoktu hatta motoru aldığım arkadaşda rr ailesinden o tavsiye etmişti burayı kendi kendime sürmeyi öğrendim ve şuan yollardayım hiç bişe engel değildir sadece ne kadar istediğine bağlı engeller :d bütün rr ailesine saygılarımı iletiyorum gerçekden dışardı mumla arasanız bulamıyıcağınız insanların toplandığı bi topluluk var burda aranızda olmakdan mutluluk duyuyorum bi başka hikayede görüşmek üzere saygılar ve sevgiler
(yoldan çıkmadığın sürece yolda gittiğini anlayamazsın...)
punisher
16.Temmuz.2014, 03:22
4-5 yıl kadar önceydi sanırım benjamin button'ın tuhaf hikayesi filmindeki brad pitt'in kırmızı indian motoruyla o sonbaharı yaşamış ormanlık yolda gidişini gördükten sonra değişti herşey. Sadece motor sürmek değildi olay özgür olmaktı yaşadığımı yeniden hissetmekti. 15 yıl önce kullanmıştım 1 saatliğine minik bi scooterı. Youtube'dan izlemeye başladım motor nasıl kullanılır videolarını. Sonra gümüşü gördüm internette puslu bir tek resmi varmı ama kanım ısındı , orda duruyodu bunalmış sıkılmış beni bekliyodu. Evin etrafında sokak aralarında tanımaya başladık birbirimizi . Tanıdığım herkes karşı çıktı istemedi yapma etme çok tehlikeli ama bir dakika kaç defa gelicem hayata , eğer hayallerimin peşinden gitmiceksem ne anlamı var yaşamanın. Gümüşle gezerken rüzgarın serinliğini, doğanın güzelliğini, gökyüzünün mavisini yeniden keşfettim. Sonra sizlerle tanıştım benimle aynı duyguları paylaşan güzel insanları. İyiki varsınız :) gümüş'ü ve sizleri çok seviyorum..
For what it's worth: it's never too late or, in my case, too early to be whoever you want to be. There's no time limit, stop whenever you want. You can change or stay the same, there are no rules to this thing. We can make the best or the worst of it. I hope you make the best of it. And I hope you see things that startle you. I hope you feel things you never felt before. I hope you meet people with a different point of view. I hope you live a life you're proud of. If you find that you're not, I hope you have the strength to start all over again.
Bahadır
16.Temmuz.2014, 05:11
For what it's worth: it's never too late or, in my case, too early to be whoever you want to be. There's no time limit, stop whenever you want. You can change or stay the same, there are no rules to this thing. We can make the best or the worst of it. I hope you make the best of it. And I hope you see things that startle you. I hope you feel things you never felt before. I hope you meet people with a different point of view. I hope you live a life you're proud of. If you find that you're not, I hope you have the strength to start all over again.
birde çevirisini yazsaydın keşke :mrgreen:
punisher
16.Temmuz.2014, 05:40
birde çevirisini yazsaydın keşke :mrgreen:
hiç birşey için asla çok geç değildir , ya da benim durumumda istediğin kişi olmak için çok erken değildir.zaman sınırı yoktur istediğin zaman başlayabilirsin , değişebilir ya da aynı kalabilirsin , bunun bir kuralı yoktur. en iyisini yada en kötüsünü yapabilirsin , umarım sen iyisini yaparsın , umarım seni şaşırtacak şeyler yaparsın . umarım , daha önce hiç hissetmediğin şeyler hissedersin. umarım, değişik bakış açıları olan insanlar ile tanışırsın. umarım gurur duyacağın bir hayatın olur öyle olmadığını anlarsan umarım , en baştan başlayacak gücü bulursun :D
efsane film benjamin button'dan alıntıdır sahne kızana yazdığı mektup ve umarım çeviriyi doğru yapmışımdır eleştirilere açığım :d
decimate
16.Temmuz.2014, 06:09
Yillar yillar onceydi, daha minicikken muhtemelen 13 yasimda benden buyuk bi kuzenim motor almisti. Iste o an hersey degisti. 97 model kirmizi BMW F 650 ydi. ilk motora orda bindim artci statusunde. uff inanilmazdi. hala arada ilanlarina bakarim.
Lise donemlerimde aileme yahu neden bi motor almiyoruz alsak ya bir scooter diyip nabiz yokladim lakin babam " hayatta olmaz, zamaninda bende istemistim deden izin vermemisti, simdi onu anliyorum. olmaz! " dedi. bende pusuya yattim. yillar sonra maddi ozgurlugunu kazanan 3 arkadas, biz neden ehliyet almiyoruz dedik ve kursa yazildik daha o zaman motor almaktan bahsetmiyorduk.
ilk motorumu kursta kullanmistim. Mondial 125 deluxe :D ucuyordu. o kadar keyifliydi ki hoca gelse al kocum sana bunu satalim dese alirdim. neyse ama ne garip ki ehliyet niyetine girip motoru ehliyetten once aldim
herkesten gizli tum kasislere inat gittim motor aldim. RR150 . Aslinda chopper ruhum yoktu. enduro severim. lakin piyasa fiyatlari ve acemilgiimden mutevelllit dd 150 e2 yi aldim. halen ailemde bir cok kisi bilmez motor aldigimi. ve bir acemi olarak bugun cok dogru birsey yaptigimin fikrindeyim .
Edit:Celil'den not:):150 cc yi sattı Şimdi Daytona aldı keyfini çıkarıyor :)
Mehmet.m
16.Temmuz.2014, 10:18
Çeviriyi punisher yapmış görmemiştim bir çeviride benden gelsin :)
Yani diyor ki:mrgreen:
Değen bir amaç için, olmak istediğin kişi olmak için hiç bir zaman geç değildir.. ya da benim durumumda erken.. Zaman kısıtlaması yoktur istediğin zaman durabilirsin. Değişebilir ya da aynı kalabilirsin çünkü bu işte kural yok. Elimizden gelenin en iyisini ya da en kötüsünü yapabiliriz. Ama umuyorum sen en iyisini yapacaksın.. Ve umarım ki seni irkiltecek/tetikleyecek şeyleri görürsün.Umarım hiç bir zaman hissetmediğin şeyleri hissedersin. Umarım farklı bakış açıları olan insanlarla karşılaşırsın.. Umarım yaşamaktan gurur duyduğun bir hayat yaşarsın.. Ve böyle bir hayat yaşamadığını farkedersen, umarım herşeye yeniden başlayacak gücün olur..
Google translate değil alınteri:p
Mehmet.m
16.Temmuz.2014, 10:52
Bende kendi hikayemi ekleyeyim 8)
Ben deniz Arnold Schwarzenegger hayranıyım. Terminator 2 filmi de benim için tüm zamanların en iyi filmidir.. Bilenler bilir film, ecnebilerin "biker bar scene" dedikleri Türkçesi motorcu barı sahnesi olan sahneyle başlar.. O sahnede Arnold birkaç motorcuyu fakir sümüğü yere yapıştırır ve içlerinden birinin elbiselerine ve Harley Fatboy'una çöker..
İşte sahne: http://www.youtube.com/watch?v=4LvlsrtBj4I
İşte o sahnede Arnold'un fatboy'a oturuşu sürüşü beni hasta etmiştir.. Tabi uzun bir müddet fatboy alamadığımız :mrgreen: alsam da süremeyeceğim ( aynı sebeple japon makinelerde dahil buna ) ve dandik çin motorlarını da dandik ve kalitesiz bulduğum için hiç bu işlere girmedim.. Daha sonra tesadif sahibinden de bi daytona gördüm.. Beynimden vuruldum.. Dedim ki ben buna sahip olmazsam gözüm açık gider.. Sonra bi şekilde google dan falan forumu buluğ kaydoldum.. Celil abi'nin buradan ve telefondan verdiği fikir ve destekler olmasa belki hiç bulaşmayacaktım.. Düşünün ki dünya gözüyle hiç görmediğim bir motora bir sürü para verip aldım bir resim uğruna.. Ama motor gelince doğru yaptığımı anladım.. Ben bunları yaparken eşimin haberi yoktu.. Ağzıma s*çtı tabi bi kaç gün.. Ama Allahtan scooter falan sürüyor bayılıyor da alıştı.. Şimdi antep akşamlarında geziyoruz liseli üniversiteli aşıklar gibi:cheesy:
Hasılı.. Çok iyi de oldu çok ta güzel eyi oldu taam mı:p
Anarchy
16.Temmuz.2014, 11:52
Öncelikli hepinize saygılar tutkudaşlar,
28 yaşındayım, şu aciz ömrüm boyunca ailemin ters kutuplarında salınıp durdum. Ailenin serserisi, haşarısı, başına buyruğu oldum. Asker çocuğu olanınız var mı bilemem ama keyifli ve sert bir aile yapısına sahip olursunuz asker bir babanın tek oğlu olduğunuzda.
Yetmez pimpiriklilik konusunda iktisas yapmış bir anneye sahip oluverirsiniz fark etmeden. Günümüz kadınlarının pskolojik baskınlığını yadsımak hangimizin haddine düşmüş...
Sanırım 14-15 yaşlarındaydım ve babamın tayinlerinden biri esnasında otobüs yolculuğu yaparken yanımızdan geçti iri kıyım bir chopper. Nasıl yani iki teker bu görkem, bu ses... Nasıl bir özgürlük hissi bu diye mırıldandım içimden. Sesli düşünmeye bile yeltenemedim. Öyle baskıcıdır bizim dünya tatlısı aile büyükleri. Dedim gün olur büyürsün Ozan. Kendi paranı kazanır ayaklarının üzerin de durursun. 3 yıl önce bir arkadaşımla İzmir/Karşıyaka'da bir motorsiklet mağazasının önünde gördüm rrleri. Nasıl bir şekli var arkadaş bunların dedim içim kabara kabara. Allah bilir ne kadardır beeeeeeeeeeeee :D girip sorduk, alınır yahu bu o kadar da pahalı değil dedim ve tabi ki alamadım :)
3 senedir yeltenip yeltenip önüme koyulan engellere takılıp kaldım. En son engelimse evlilik hazırlıkları oldu. Doğru kadın kavramımı doldurdum ve girdim yola, başlasın ciddi hayat standartları, mücadeleler. Gelin görün ki kazın ayağı öyle değilmiş. Türlü fedakarlık yediğim türlü fırçalara dönüştü. E ben ödün veriyorum hayallerimden neden böyle dedim. Ayrıldık, aileme bitti dedim ve annem küçük çaplı bir kalp spazmına yaklaştı benimle ilgili son umuduydu sanırım kadıncağızın. Hali hazırda şok devam ederken dönüp "gençler yarın bankaya gidip krediye başvuruyorum haberiniz ola" dedim. Çaresizce baktım dünya tatlısı annem. Araba mı dedi. Motor dedim hepiniz benzer mimikler ile karşılaştınız adım gibi eminim :)
Vaz geçmeyeceğimi anlayan canım ailem destek olma kararı aldılar ve bugün yakışıklı "Yaver" e sahibim kendisi 350 e6. Birilikte yağmurda çamur da gezdik 3,5 aydır ben de olan kendisi ile nerdeyse 4000 km yol yaptık. 2 haftada bir ustaya gidiyoruz ve ustam ozan yok bir şeyi motorun kardeşim diyor. Olsun sen bir bak vidaları sıkılsın zinciri kontrol edilsin o bana bakıyor ben de ona bakayım diyorum gülümsüyor ustam :D
Bahadır
16.Temmuz.2014, 14:10
Bende kendi hikayemi ekleyeyim 8)
Ben deniz Arnold Schwarzenegger hayranıyım. Terminator 2 filmi de benim için tüm zamanların en iyi filmidir.. Bilenler bilir film, ecnebilerin "biker bar scene" dedikleri Türkçesi motorcu barı sahnesi olan sahneyle başlar.. O sahnede Arnold birkaç motorcuyu fakir sümüğü yere yapıştırır ve içlerinden birinin elbiselerine ve Harley Fatboy'una çöker..
İşte sahne: http://www.youtube.com/watch?v=4LvlsrtBj4I
İşte o sahnede Arnold'un fatboy'a oturuşu sürüşü beni hasta etmiştir.. Tabi uzun bir müddet fatboy alamadığımız :mrgreen: alsam da süremeyeceğim ( aynı sebeple japon makinelerde dahil buna ) ve dandik çin motorlarını da dandik ve kalitesiz bulduğum için hiç bu işlere girmedim.. Daha sonra tesadif sahibinden de bi daytona gördüm.. Beynimden vuruldum.. Dedim ki ben buna sahip olmazsam gözüm açık gider.. Sonra bi şekilde google dan falan forumu buluğ kaydoldum.. Celil abi'nin buradan ve telefondan verdiği fikir ve destekler olmasa belki hiç bulaşmayacaktım.. Düşünün ki dünya gözüyle hiç görmediğim bir motora bir sürü para verip aldım bir resim uğruna.. Ama motor gelince doğru yaptığımı anladım.. Ben bunları yaparken eşimin haberi yoktu.. Ağzıma s*çtı tabi bi kaç gün.. Ama Allahtan scooter falan sürüyor bayılıyor da alıştı.. Şimdi antep akşamlarında geziyoruz liseli üniversiteli aşıklar gibi:cheesy:
Hasılı.. Çok iyi de oldu çok ta güzel eyi oldu taam mı:p
İşte bu abi.Kendimi bildim bileli chopper hastasıyım demiştim ya.İşte bu filmi izlediğimde 7 veya 8 yaşındaydım.O güneş gözlüğünü takıp harleyi sürmesi falan taa o yaşta etkilemişti beni. :| Şarkıyıda çok beğenmiştim ama daha 2 yıl önce öğrendim kime ait olduğunu:ZZ Top-Bad to the bone 8)
Mehmet.m
16.Temmuz.2014, 14:45
İşte bu abi.Kendimi bildim bileli chopper hastasıyım demiştim ya.İşte bu filmi izlediğimde 7 veya 8 yaşındaydım.O güneş gözlüğünü takıp harleyi sürmesi falan taa o yaşta etkilemişti beni. :| Şarkıyıda çok beğenmiştim ama daha 2 yıl önce öğrendim kime ait olduğunu:ZZ Top-Bad to the bone 8)
Bide bar a girdiğinde ve adamları pataklarken çalan country parçası var o da çok güzel Bahadır.Onu da dinle istersen: Dwight Yoakam - Guitars, Cadillacs Parçanın adı bu:cheesy::mrgreen:
Gorgonzolat
16.Temmuz.2014, 14:48
Bir motor alayım bende yazıcam hikayemi şu an hikaye oluşuyor. :mrgreen:
mrtckrt
16.Temmuz.2014, 23:06
Motor aşkı tam olarak ne zaman başladı bilmiyorum ama RR a giden yolu kısaca özetleyelim:
Deli gibi araştırma yapıyorum kırılıyorum motorsuzluktan çok feci .... Önce Jinlun 150 dedim sonra onun çok titreşimi olduğunu ve parça kalitesinin düşük olduğunu duydum ,
Daha sonra mct 250 hoşuma gitmeye başladı ama birşeyler eksikti... Ondan da vaz geçtim
Tiger gozume ilişti biraz araştırınca arka çark saplama kesme sorunu olduğunu duydum hem sonradan da baktım çok kaba yok yok bu da olmaz
Ama hala netice yok sahibinden.com araştırması devam ederken O nu gördüm .... SPYDER ışte bu dedim ışte bu bu ne yav ? Harley mi acaba ? Derken aşk başladı onunla beraber 2. Yıla yaklaşırken aramızdaki aşk hiç azalmadı .....:)
sercan.m
17.Temmuz.2014, 17:15
İnternette gördüm beğendim gittim aldım :p
ukant
19.Temmuz.2014, 16:43
Genelde erkek çocuklarının ilgilendiği iki alan vardır. Biri futbol diğeri arabalar... Bense bu iki şeye de hiçbir zaman tutkun olmayacaktım. Spor olarak basketbolu benimsedim, araç olarak ise motorsikleti....yani hep aykırı bir çocuk olmuştum. Henüz çocukken bile üç tekerlekli bisikletimin kırık koltuk demirini yatırarak bir chooperın üstünde gidiyormuş hayali kurardım.
Maddi imkansızlıklar yüzünden uzun süre hayalimi gerçekleştiremedim. Üstüne üstlük, çevremde ne benim gibi motor hayranı ne de bir motorcu vardı. Özgürlüğü iki tekerli bisikletlerle tatmaya devam ettik. Motor sevgimi çevreme öyle bir yaymışım ki arkadaşlarım hadi ne zaman alıyorsun, aldın mı gibi sorularla sabırsızlığımı iyice deşiyorlardı. Hayat beni öyle zorluyordu ki bu hayalime ulaşmak için çok beklemek zorunda kalmıştım ve korkum hedefime ulaştığım an da çok yaşlanmış olmaktı. Neyse ki şartlar bir an da hızla lehime gelişmeye başladı ve hayalimdeki motoru alabilecek seviyeye ulaştım. Başta ailem olmak üzere, beni hayalimden vazgeçirmeye çalışanlar olmadı değil. Hiçbirine kulak asmadan hayalime odaklandım. Madem tehlikeli bir iş yapıyorum beni yıldırmaya çalışanları haklı çıkarmamak için eğitimini alarak bu işe başladım. Ehliyetimi de aldıktan sonra motor bakmaya başladım. Ne yazık ki araya kış mevsimi girmişti ve motor hayalim biraz daha beklemek zorunda kaldı. Bahar aylarındaysa hayalimdeki motora kavuştum. Önce unuttuğum bilgileri tazeledim ve motora alışana kadar kendimi riske atmamaya çalıştım. Fakat nasıl olduysa kötü talih ufak bir kaza geçirerek sol ayak başparmağımı kırdım. Bu andan sonra başta beni vazgeçirmeye çalışan söylemler daha da şiddetlendi. İş yerim beni resmen suçlu ilan etmişti. Motoru satmam ve bu sevdadan vazgeçmem konusunda baskılara maruz kalıyordum. Henüz hevesimi bile alamamışken motoru satmam konusunda çevremle bir savaşa tutulmuştum. Ama şunu biliyordum ki şimdi bırakırsam, mutsuzluğum bir ömür boyu devam edecekti. O yüzden bırakmadım. Gizli, gizli ama daha dikkatli bu sevdam edecekti. Belki bir gün beni yargılayanlara hakkımda yanıldıklarını gösterecek güçle geri dönerim.
Yol hiç bitmesin...
Sevgiyle kalın,
ukant
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.