PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kemikli vites

roni
21.July.2014, 18:20
herkese iyi günler ve iyi ramazanlar ;

haziran ayı sonunda benim daytonayı 300 km servisine soktum. yağı bujileri değişti korna kötüydü salyangoz tipi yat kornası da takıldı mis gibi oldu. ancak balıkesire giderken Yalova da vites pedalı biran aşağı da kaldı dedim eyvah ama sonra debriyajı sık-bırak la hallettim . fakat vites atımları çok zorluyor. devirlendirince de aynı şekilde. bu sorun nasıl halledilir dostlar :(

ozgur
22.July.2014, 02:10
tam depriyaj yarım depriyaj yaparak seyir halinde vitesin en iyi geçtiği noktayı tesbit et. Sonra debriyajın üzerindeki ayar vidasıyla tam sıkınca o noktaya gelmesini sağla. Ayar vidası yetmezse debriyaj telinin bittiği noktayıda kullan. yada git debrijajını ayarlat.

CELİL
22.July.2014, 04:03
Makina debriyaj ayarı istiyor servis iki dakikada ayarlar 8)

cagtili
22.July.2014, 04:25
Benimde birinci vitesten bosa veya ikiye geçerken zorluk çıkartıyor bazen diğerlerinde sıkıntı yok

CELİL
22.July.2014, 11:20
Benimde birinci vitesten bosa veya ikiye geçerken zorluk çıkartıyor bazen diğerlerinde sıkıntı yok

Debriyaj ayarını kontrol ettirmek lazım bu tip sıkıntılar debriyajın tam ayırmamasından kaynaklanır 8)

ганник
22.July.2014, 14:56
slmlar . aynı durum bende de var. servisde komple şanzuman dağıtmak gerek 1000 lira filan tutar dedi çıktı :( bu kadar kolay mı ayarı :(

CELİL
22.July.2014, 15:58
slmlar . aynı durum bende de var. servisde komple şanzuman dağıtmak gerek 1000 lira filan tutar dedi çıktı :( bu kadar kolay mı ayarı :(
Başka servise götür kontrol etsinler
800 tl gibi masraf dağılmış şanzumanın komple dişlilerin değişmesi gereken durumlarda çıkar bazı durumlarda vites sekromecleri (aylar) zorlanmadan dolayı yamulma yapar vites geçişlerinde sorun olur onun seti 110 tl gibidir değişim için contalar yağ işçilik derken 350 - 400 tl masraf çıkabilir 8)

Glt.Ozt
22.July.2014, 21:09
ayni sorun bendede oluyodu debriyaj teline bi ince ayar çektim geçişlerim hepsi düzeldi umarım seninkide aynı sorundur :)

Ahmet AYKURT
23.July.2014, 01:00

1000 lira ne arkadaş yahu benim spider 3 gün önce çıktı özel serviste yaptırdım 470 tl tuttu garantisi olmasna rağmen yetkili servislere güvenmediğim için yıllardır gittiğim ustaya verdim parasını yaptırdım maşallahı var şimdi :) 3. vites dişlisi yüzüne komple set değişti :)

edit piaf : her yetkili servis kötü değildir tabi ama benim gittiklerim pek iç açıcı değil onlarda bende saklı kalsın :)

roni
24.July.2014, 19:15
cevaplar için hepinize teşekkürler tatilden dönünce ali ustaya gidip bir göstereyim benim ejderi :D