PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lastik önerisi (Kaza atlattım) yardım lütfen

MuratGokturk
26.July.2014, 05:01
Arkadaşlar, aşağıda kazayı anlatma sebebim yeni aldığım RR 150 klasik modelinin lastiklerine güvenip güvenmemem gerektiğini sizlere danışacak olmam. Yol tutuşu daha iyi olan bir lastik takımı almam gerekir mi ?

Açıkçası aşağıda ki atlattığım sizlere belki sıradan ve basit gelecek olay yüzünden motora karşı güvenim azaldı ve virajlara yatarak girmeye çekinir oldum :)

Not: lastikler ile henüz 150 KM yol yaptım.

Az kalsın ilk kazamı 3. günümde yapıyordum hafif bir virajdan çıktıktan sonra yolda sanırım daha önce geçmiş bir tankerden akan uzunca bir su izi vardı ve motorun sala doğru kayarak şiddetlice salladı neyse ki düşmedim. Araçlardan çıkan egzoz gazlarının su ile buluşarak asfalta yapışması yüzünden tabi ki fakat daha sonrada ilk yağmuru üzerime yediğimde motor ile 100 km hız ile giderken yola tam tutunamaması bu yazıyı yazmama sebep oldu.

Biraz uzun oldu fakat tecrübeli rider'ların değerli görüşlerine ihtiyacım var.

CHEV
26.July.2014, 06:23
Geçmiş olsun. bende stok lastik kullanıyorum, güzel bi lastik tavsiyesi bende istiyorum cihaz mg superboy

özgürr
26.July.2014, 08:46
O sıvı kesinlikle mazot veya benzindir su imkanı yok o kadar sallamaz motoru :) ama lastik degisimi şart hepimizin aklında olan cogu zaman erteledigimiz bir durum :)

CELİL
26.July.2014, 12:05
Bizim makinaların orjinal lastikleri ıslak zemizde soğukta yeri tutmaz çok dikkat et yazın sıcak asfaltta sıkıntı yapmaz yeri tutar ama imkan varsa lastikleri iyi marka lastiklerle değiştirmek çok iyi olur 8)

MuratGokturk
26.July.2014, 14:18
Bizim makinaların orjinal lastikleri ıslak zemizde soğukta yeri tutmaz çok dikkat et yazın sıcak asfaltta sıkıntı yapmaz yeri tutar ama imkan varsa lastikleri iyi marka lastiklerle değiştirmek çok iyi olur 8)

Abi önce güvenlik :) imkan yaratıcaz artık bana direkt olarak marka model önerisinde bulunabilirseniz hemen bayram dönüşü alacağım. Kampa gelirken rahat gelmek istiyorum 9 ağustosta :)

CELİL
26.July.2014, 16:56
Abi önce güvenlik :) imkan yaratıcaz artık bana direkt olarak marka model önerisinde bulunabilirseniz hemen bayram dönüşü alacağım. Kampa gelirken rahat gelmek istiyorum 9 ağustosta :)
1 numarada MİCHELİN var sonrasında briston - lassa - avon ve diğer bilinen büyük markaların hepsi iyidir ama hepsinde bizim ebatlarda lasik yok hangisinde bulursan al 8)

baristr
31.July.2014, 20:16
Murat selam,
Aşağıdaki linkte benim lastik hikayemi okuyabilirsin.
http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=9361

MuratGokturk
01.August.2014, 02:21
Murat selam,
Aşağıdaki linkte benim lastik hikayemi okuyabilirsin.
http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=9361

Celil abide michelin demişti sizde tecrübe etmişsiniz madem bize almak düşüyor :) Teşekkürler.

Tanju Mayda
01.August.2014, 03:21
Ah Murat ah,
Geçenlerde sana bir konu için yazacakken, makinanı yeni aldığın için yazayım mı diye aklıma geldi de yazmadım konu dışı diye :(((

Ne yazıkki bizim motorun lastikleri çok çok kötü.Islak zeminde ya da hafif sarı çamur bulaştığında veya çakıllı zeminde motor gezer.

Ben henüz değiştirmedim lastikleri ve değiştirmeyeceğim de.Çünkü bu zeminler de çok çok yavaş kullanıyorum .
Ve kuru zeminde dahi motoru asla yatırarak viraja girmiyorum.

Bu arada forumdaki eski konuları boş kaldıkça okumanı tavsiye ederim.Örneğin bu lastik meselesinden çok yerde bahsedildiğini de göreceksin.Bunun yanında da bir çok yeni bilgiye kötü tecrübe etmeden ulaşmış olacaksın.

Emrehan
01.August.2014, 10:43
Geçmiş olsun Murat. Lastik konusunda tavsiyeleri almışsın; ben de yollardaki sıvı izleriyle ilgili bir hatırlatma yapayım;
Kaymana sebep olan şey muhtemelen bir çöp kamyonundan akan suydu. Tehlikesiz görünse de nelere yol açabileceğini bizzat yaşamışsın. Çöp kamyonlarından sızan sular yağlı olur. Müthiş kaygan bir zemin oluşturur. Çöp kamyonlarına dikkat. 8)

MuratGokturk
02.August.2014, 00:47
2. kaza tehlikesi forumda okuduğum bir bilgi sayesinde kıl payı atlattım.

Tatilden bu gün 16:00 de döndüm 16:30 da çok özlediğim motorumun üzerindeydim akşam yeşilköy yolunda 80 km hız ile seyrederken öndeki araç aniden önünde ışık yaya yada başka duran bir araba olmadan hiç bir şey yokken fren yaparak durdu.

Bende aniden frenlere asıldım sanırım ön arka fren kombinasyonunu tutturamadım ve motorun arkası fena halde sola doğru attı ve ön frenleri sıktığımdan iyice öne yığılıp sol çapraza yatmaya başladı ki nasıl yaptığımı bende bilmiyorum reflex olarak ön freni bıraktım motorla birlikte bende sola yatıp hafif gaz verdim ve arabanın soluna kendimi attım ve iki araç arasından geçtim :S

Şimdi bu forumda ne okudum da kaza yapmamı önledi hemen söyleyeyim

- Önde ki aracı takip ederken tam arkasında ortada değil de sol arkasından takip edin ani fren yaparak durursa siz duramazsınız kendinize kaçacak yer bırakmış olur ve soldan geçersiniz gibi bir şey yazıyordu.

Kimin yazdığını hatırlamıyorum fakat Allah razı olsun bu form bana çok şey öğretiyor sürekli dönüp eski konuları hatim ediyorum.

Şimdi sorum şu bu tamamen benim hatamdan kaynaklansa da lastikleri değişmiş olsaydım daha farklı bir senaryo olur muydu ? (Saat geç olmasaydı soluğu hemen lastikçi de alacaktım)

CELİL
02.August.2014, 01:05
Murat çok geçmiş olsun nazar
lastikler iyi olsaydı yeri daha iyi tutar kolay kolay kızaklamaz savrulmanı engellerdi fakat kızak yapacak kadar panik fren yapar yüklenirsen sonuç yine savrulma olacaktır frene kontrollü basmak gerekiyor 8)

MuratGokturk
02.August.2014, 01:15
Murat çok geçmiş olsun nazar
lastikler iyi olsaydı yeri daha iyi tutar kolay kolay kızaklamaz savrulmanı engellerdi fakat kızak yapacak kadar panik fren yapar yüklenirsen sonuç yine savrulma olacaktır frene kontrollü basmak gerekiyor 8)

Sağol celil abi, ikidir arkası atıyor arka frene daha çok basıyorum ön frene daha fazla basarsam ön tekerin kitlenip takla atma ihtimalim sanırım beni buna itiyor ki eğer arka yerine ön teker kitlenseydi sanırım şu anda bunu yazıyor olamayacaktım :)

CELİL
02.August.2014, 01:26
Sağol celil abi, ikidir arkası atıyor arka frene daha çok basıyorum ön frene daha fazla basarsam ön tekerin kitlenip takla atma ihtimalim sanırım beni buna itiyor ki eğer arka yerine ön teker kitlenseydi sanırım şu anda bunu yazıyor olamayacaktım :)
Arka fren makinayı durdurmaz ön fren durdurur ama dengeli yumuşak basmak lazım pratik yaparak ön freni kullanmayı geliştirmen lazım arka yüklenince her zaman kayar 8)

özgürr
02.August.2014, 01:37
Celil abiye katılıyorum kesinlikle ön fren kullanma konusunda pratik yap hatta bi tavsiye "altinelbiseliadam" in youtubedan frenleme teknigi videosunu muhakkak izle sürüşüne artı katar :) tekrar geçmiş olsun nazar nazar nazar

MuratGokturk
02.August.2014, 01:42
Teşekkürler sağolun videoyu hemen izlicem yarında gün boyu antreman :)