Orijinalini görmek için tıklayınız : tanışma ve tavsiye
Ferhat BASTEM
02.August.2014, 06:03
Arkadaşlar merhaba,
İsmim Ferhat, 30 yaşındayım(bugün itibariyle :)) İstanbul' da yaşıyorum. Forumu bir ay gibi bir süredir takip ediyordum, ilk mesaj bu güne kısmetmiş. Motosiklet kullanmaya bu sene karar verdim ve havalar iyileşince ehliyetimi aldım. İlk başta kendimden emin olamadığım için, chopper/curiser tarzına alışmak adına iki ay kadar mondial mct 250 kullandım. Motosikletli yaşam tarzını kafamda oturttuktan sonra kafamdakileri yapmak adına 2014 daytona 250 almaya karar verdim. Kısmetse önümüzdeki hafta içi teslim alacağım motorumu. Rodajını yaptıktan sonra eylül ayının ilk haftasında yıllık iznimi kullanarak önce Balıkesir, oradan da İzmir' e uzanan bir gezi yapmak istiyorum. İlk teslim aldıktan sonrası ve bu gezi için tüm tavsiyelerinize açığım.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Tüm Regal Raptor ailesine saygılarımla.
dragendo
02.August.2014, 08:29
Hayırlı olsun aramıza hoşgeldin. Allah kazasız belasız sürmeni nasip etsin. İstanbul ani buluşmalarına ve diğer kamp buluşmalarına katılmanı bekleriz :)
CELİL
02.August.2014, 11:47
Merhaba Ferhat aramıza hoş geldin :)
Emin adımlarla hedefine ilerliyorsun Daytona yı aldıktan sonrada yollara açılıp işin en keyifli yeri olan uzun yollara açılmak çok keyifli olucak inşallah kısa sürede yeni makinana kavuşur hedeflerine ulaşırsın 8)
Ferhat BASTEM
02.August.2014, 19:15
cümleten hoş bulduk :)
peki bu yolculukta bana sadece bir sırt çantası yeterli olur mu? yoksa bir heybe çanta edinmeli miyim? yanına mutlaka al dediğiniz şeyler nelerdir?
bir de bu koruma demiri mevzusu hala muallakta sanırım? taktırabilen arkadaşlar varsa fotoğraflarını paylaşırsa çok sevinirim.
Glt.Ozt
02.August.2014, 21:07
Aramıza hoş geldin Allah kazasız belasız mutlu güzel sürüşler nasib etsin :)
Tanju Mayda
03.August.2014, 03:20
peki bu yolculukta bana sadece bir sırt çantası yeterli olur mu? yoksa bir heybe çanta edinmeli miyim? yanına mutlaka al dediğiniz şeyler nelerdir?
bir de bu koruma demiri mevzusu hala muallakta sanırım? taktırabilen arkadaşlar varsa fotoğraflarını paylaşırsa çok sevinirim.
Motorda çantan bol olursa yolda rahat edersin.Diğer bulunması gerekenlerden ilk aklıma gelenler ise aşağıda:
Bol bol aklet :)))
Diz ve kol korumalar
Full face kask
Yedek sigorta ve buji
Anahtar takımı, buji anahtarı, tornavida
El feneri
Çakmak
Bıçak veya çakı
Kolonyalı mendil
Ve de yalnız yol bitmez, yanına artçı :)))--- ( evliysen muhakkak eşin olmalı, bekarsan kız arkadaşın olmalı, erkek artçıyı salla gitsin, yolda muhakkak alkole bulaştırır seni )
Aha nakit para bir de tabii ki :)))
Haa yedek don da al yahu, yol halidir ne olur ne olmaz :)))
Ferhat BASTEM
03.August.2014, 12:26
Motorda çantan bol olursa yolda rahat edersin.Diğer bulunması gerekenlerden ilk aklıma gelenler ise aşağıda:
Bol bol aklet :)))
Diz ve kol korumalar
Full face kask
Yedek sigorta ve buji
Anahtar takımı, buji anahtarı, tornavida
El feneri
Çakmak
Bıçak veya çakı
Kolonyalı mendil
Ve de yalnız yol bitmez, yanına artçı :)))--- ( evliysen muhakkak eşin olmalı, bekarsan kız arkadaşın olmalı, erkek artçıyı salla gitsin, yolda muhakkak alkole bulaştırır seni )
Aha nakit para bir de tabii ki :)))
Haa yedek don da al yahu, yol halidir ne olur ne olmaz :)))
Tanju abi çok teşekkür ederim. Gayet mantık kokan bir liste olmuş bakınca. Tecrübe farklı bir şey sonuçta ;) Eğer aklına gelen bir şey olursa yine, mutlaka bekliyorum.
CELİL
03.August.2014, 12:30
Sırt çantası işini görür ama sırtında taşıma yolda çok yorar arka sisibara sağlamca bağla işini rahat görür
Yanına
yağmurluk
anahtar takımı
yedek siğorta
yedek buji
Lastik tamir köpüğü sprey
temel olarak yeter bunun dışında kişisel ihtiyaç duyduğun şeyleri alırsın 8)
Ferhat BASTEM
03.August.2014, 23:33
Teşekkür ederim Celil abi, ben ufaktan bunları tedarik etmeye başlayayım. Eklemek istediğiniz şeyler gelirse aklınıza, mutlaka bekliyorum ;)
Tanju Mayda
04.August.2014, 01:06
temel olarak yeter bunun dışında kişisel ihtiyaç duyduğun şeyleri alırsın 8)
He he he he he,
Celil bebişim çok da kibarcıksın heeeee....
Kişisel ihtiyaç duyduğun şeyler miş :):):)
Yaz işte don - aklet :):):)
Yolda şehir içlerinden geçerken kırmızı ışıkta durduğunda Allah'ın güneşinde pişeceksin kardeşim.Mecbur mola verdiğinde akletini değiştireceksin.
Yolun bibir türlü hali de var.Yolda bir de sürgünü yersen bol bol don lazım kardeşim.Donu değiştirmezsen popişin pişik olur, seleye oturmak ızdırap olur.
Yahu tecrübe konuşuyor burda :):):):):):)
Ferhat BASTEM
04.August.2014, 10:08
He he he he he,
Celil bebişim çok da kibarcıksın heeeee....
Kişisel ihtiyaç duyduğun şeyler miş :):):)
Yaz işte don - aklet :):):)
Yolda şehir içlerinden geçerken kırmızı ışıkta durduğunda Allah'ın güneşinde pişeceksin kardeşim.Mecbur mola verdiğinde akletini değiştireceksin.
Yolun bibir türlü hali de var.Yolda bir de sürgünü yersen bol bol don lazım kardeşim.Donu değiştirmezsen popişin pişik olur, seleye oturmak ızdırap olur.
Yahu tecrübe konuşuyor burda :):):):):):)
Tanju abi içime su serptin hakikaten. neredeyse yola çıkmaktan vazgeçeğim :) şaka bir yana teşekkür ederim uyarılar için ;) bunlar önemli detaylar benim için :)
Emrehan
04.August.2014, 10:38
Hoşgeldin Ferhat. Motorun ve ehliyetin hayırlı uğurlu olsun. nazar
Yola çıkarken mutlaka yedek far ampulü ve arka stop ampulü de al, bunlardan biri patlarsa ve hava da karardıysa yola devam etmen mümkün olmuyor çünkü. 8)
Samet AKTEPE
04.August.2014, 11:58
En son yaptığıım İzmir-Edirne yolculuğunda her mola da lastiklerimin indiğini farkettim tabi ki lastik tamir spreyi ile işi çözdüm. debriyaj telim koptu ( ne zaman kopacak diye merak ediyordum açıkcası :) ) yanımda olduğu için telide değiştirdim. Allah a şükür kazasız belasız gidip döndüm. Bu yolculukta standart şeyleri alman yeterli ki hepsi sayılmış durumda ama en çok keşke alsaydım dediğim şey sırt desteği yoksa kamburun çıkar şahsen benim bel ağrım çok oldu. Şimdiden hayırlı yolculuklar
sirinbaba can
04.August.2014, 14:18
kazasız belasız sürüşler dilerim .İlk rodajınızı sakin bir şekilde yapın sonra uzun yola çıkmanız motorunuzun daha uzun ömürlü ve sağlıklı yapacağı kanaatindeyim.nazar8)
Ferhat BASTEM
05.August.2014, 00:36
Değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum. Bu yol işi anladığım kadarıyla biraz ustalık-el becerisi de istiyor :s
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.