Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni DD150 için rodaj nasıl olmalı?
anilsedali
11.August.2014, 02:56
Yeni DD150 için rodaj nasıl olmalı?
İlk vitesli motorum. Daha 100 km'deyim.
Tecrübelilere birkaç sorum olacak
1- Işıklarda durduğumda boş vitese genelde atamıyorum. Kolay kolay geçmiyor. Ama stop ettikten sonra hemen geçiyor. Benim acemiliğim mi farklı bir usulü mu var bu işin bilemedim.
2- 80 anca yapıyorum ve çok bağırıyor 80'lerde. Rodajdayken nasıl kullanayım. Zamanla açılır mı?
3- Motor çok ısındığı için bacağımı vs yakıyor. Yakmayı önleyen Özel aparat vs var mıdır?
özgürr
11.August.2014, 03:10
Merhaba aramiza hoş geldin :) oncelikle tanışma başlığı açıp kendini tanitman gerekiyor :)
1- motoru hafif ileri geri oynatarak gecirebilirsin bu hepimizde aynı şekilde :)
2- motor rodajdayken yuksek devir gitme ilk 1000 km sakin kullan
3- tam olarak neresi yakiyor? Bloktan okadar sicaklik gelmemesi lazim? Sanirim egzoztdan. :)
sirinbaba can
11.August.2014, 10:52
Özgür Gayet güzel açıklamış,
Çok kısa ekleyeyim,Rodaj sırasında parçalar henüz tam oturmadığından iyi bir rodaj sonrasında normal bir aşınma ile parçalar birbirini kavramaya başlayacaktır dolayısı ile bahsetmiş olduğun vites geçişleri düzelecektir.Sakin bir yolda frenlerini ve motoru çok zorlamayın mümkünse 65-70 km ile kullanın yine motoru çok zorlamadan ;motorun devrini yükseltip-Alçaltın
Hayırlı Olsun...nazar:)
CELİL
11.August.2014, 11:40
Merhaba Anıl aramıza hoş geldin :)
Yeni RR' un hayırlı olsun kazasız belasız keyifle bin inşallah nazar
Arkkadaşlar sorularını cevaplamış takıldığın bir yer olursa yardımcı oluruz 8)
anilsedali
11.August.2014, 11:43
Cevaplarınız için teşekkür ederim :) tanışma başlığını da hemen açıyorum.
Motor muhafazasına bazen ayağım değiyor ve kot giymediğim zamanlar yakıyor. Bir de acemi dalgınlığından egzoza denk geldim yanık yanık geziyorum :)
:?
CELİL
11.August.2014, 11:58
Cevaplarınız için teşekkür ederim :) tanışma başlığını da hemen açıyorum.
Motor muhafazasına bazen ayağım değiyor ve kot giymediğim zamanlar yakıyor. Bir de acemi dalgınlığından egzoza denk geldim yanık yanık geziyorum :)
:?
Bu sıcak havalarda ne kadar zor olsada sort ile motora binilmez öncelikle çok güvensizdir ve mutlaka ayakların bir yere değer yanar engelleyemezsin 8)
KamilErgün
11.August.2014, 12:31
Hayırlı olsun kardeşim.
Tanju Mayda
12.August.2014, 02:01
Yeni DD150 için rodaj nasıl olmalı?
İlk vitesli motorum. Daha 100 km'deyim.
Tecrübelilere birkaç sorum olacak
1- Işıklarda durduğumda boş vitese genelde atamıyorum. Kolay kolay geçmiyor. Ama stop ettikten sonra hemen geçiyor. Benim acemiliğim mi farklı bir usulü mu var bu işin bilemedim.
2- 80 anca yapıyorum ve çok bağırıyor 80'lerde. Rodajdayken nasıl kullanayım. Zamanla açılır mı?
3- Motor çok ısındığı için bacağımı vs yakıyor. Yakmayı önleyen Özel aparat vs var mıdır?
1- Zincirin ara boşluğuna dişliler denk gelmediği için vitese geçmez bazen.Hafif ileri-geri yaptığında vitese kolayca geçtiğini göreceksin makinanın.
2-1000 km ye kadar parçalar henüz birlikte çalışmayı öğrenmekteler.Bu yüzden en fazla 80 km gibi bir hızla yol kated.Ancak bir araç sollarken de mecbur kalıp da 100 km ve üzerine çıkıyorsan da korkma, az da olsa o da iyidir, makinanın 1-2 arada zorlanması gereklli.
3-Motorunu pantolonsuz kullanma.Ve bol paçalı pantolonla da kullanma.Tavsiyem kot pantolon.
***500 km ye ulaştığında muhakkak RR servisine git ve 500 bakımını yaptır.Motorun içindeki fabrikada konulmuş özel yağ akıtılıp, yerine normal yağ konulacak.Ayrıca şu anda henüz tamamıyla sıkılmamış olan motorunun sağı-solu sıkılacaktır.
***Motorunu elinden geldiğince hem şehir içi, hem de şehirlerarası kullanarak rodajını çıkmaya çalış.Şehirler arasında genelde 4 ve 5. vitesler kulllanılır.Şehiriçinde de genelde 1-2- ve 3. vitesler kullanılır.Sen her ikisini de kullanırsan motorun tüm çalışma yönlerini öğrenecektir rodaj esnasında.
***1000 km ye kadar yapacağın rodaj, motorunun ömrünü ve kalitesini belirleyecektir.Bu yüzden motorunu kimseye emanet sürüş için verme ve kendin en doğru şekilde rodajını tamamla.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.