Orijinalini görmek için tıklayınız : Zincir yag sıcratıyor
yeşilkurt
22.August.2014, 16:53
Merhaba arkadaslar motorumun zinciri gevsekti gerdirdim motorcuda bu seferde ınce zırıltı ses gelmeye basladı cokmu gergın oldu acaba birde arkaya doğru yağ sıcratıyor sanırım cant ve plakanın arkası yağ olmus durumda kara kara yardımcı olurmusunuz zinciri kac kmde değiştirmem gerekır :) birşey daha sırucam spyder teker basıncları nasıl ön ve arka tekerın saolun
Levent
22.August.2014, 17:46
Zincir yağlandıktan sonra yağın içinde bulunan solvent ve benzeri maddelerin uçması için en az 2 saate ihtiyaç vardır. Bu maddeler uçtuktan sonra yağ zincirinize tam olarak tutunur ve sıçrama yapmaz.
Muhtemelen yağlama yaptıktan hemen sonra hareket ettiniz ve yağ sıçrama yaptı.
Zincir ideal gerginliği için orta noktadan zinciri tutup yukarı kaldırdığın. Zincir yaklaşık 1,5 cm yukarı ve aşağı oynamalı.
Zincir ömrü kullanıma bağlı olarak değişir. Düzgün kullanımda 15.000 km sorunsuz götürür.
ozguralic
22.August.2014, 18:34
ince zırıltı geliyorsa muhtemelen ya arka dişli çapraz kalmıştır ve böyle kullanırsan dişliyi ve zinciri kısa zamanda bozarsın.
ya da çok gerildiyse ön dişliyi ve şanzıman milini kastırıyordur bu da şanzımanın dağılmasına kadar götürür.
arkadaşın dediği gibi 2 cm kadar yukarı aşağı esnemeli orta noktadan.
arka dişlinin dişlerine parmağını sürt kalem ucu gibi sivri olmuşsa o dişliyi yenile
yeşilkurt
23.August.2014, 14:21
Cevaplarını ıcın teşekkurler zincir asağı yukarı 1-2 cm esniyor dişlilerde cok sivri değil iyi durumda
yeşilkurt
30.August.2014, 15:54
Merhabalar zincirin sesi kesılmedı zırıltı gelıyor hala zincir esnek elimde zincir temızleme spreyi ve cok amaclı spyrey var bunları kullansam bi işe yararmı
CELİL
31.August.2014, 23:39
Merhaba Bilal zincirin ömrü azaldıkça hışırtı sesi yapar bizim makinaların üzerindeki zincirler 15 bin km civarı gider ama yapısından dolayı biraz ses yapar duyduğun bu sesmi acaba için rahat etmiyorsa servise ugra ustalar sesi bir dinlesinler kolay gelsin 8)
yeşilkurt
01.September.2014, 14:10
Saol abi teşekkurler :) celil abi ozguralıc abiye nasıl ulasabılırım varmı cep numarası sende ozel mesaj attım ama sanırım online değil bursada boru egzozu olan o var herhalde bilgi alayım yaptırmak istıyorum
CELİL
01.September.2014, 14:47
Saol abi teşekkurler :) celil abi ozguralıc abiye nasıl ulasabılırım varmı cep numarası sende ozel mesaj attım ama sanırım online değil bursada boru egzozu olan o var herhalde bilgi alayım yaptırmak istıyorum
Özgürün makinası eski kasa kalasiklerden onda boru egsoz yok arkadaşların özgürün ismini verme sebebi bursada oluşundan belki bildiği yer vardır diye yaptıranların ve yapılan yerlerin hepsi istanbulda 8)
yeşilkurt
01.September.2014, 14:58
Annadım abi saolasın senin bana tavsiye ediceğin bir usta varmı babamla cuma gunlerı ıstanbul yapıoz ıs için o arada egzozu halledeyim
CELİL
01.September.2014, 15:10
Annadım abi saolasın senin bana tavsiye ediceğin bir usta varmı babamla cuma gunlerı ıstanbul yapıoz ıs için o arada egzozu halledeyim
Ben boru egsoz yaptırmadığım için yaptıran arkadaşlar sana daha doğru cevap verecektir benim tanıdığım yer yok en son istanbul özgür 280 tl ye egsoz yaptırdı sesi güzel oda memnundu 8)
uni88
04.September.2014, 10:40
Zincir sesini az da olsa o-ring'li zincir takarak azaltabilirsin bide zincir üstünde bulunan ince uzun arka tekere kadar giden parçayı sök içine ince bir tabaka araba koltuk köpüğünden parça yaptır yapıştır. büyük ölçüde sesi kesecektir. ben eski motoruma yapmıştım çok başarılı olmuştu ancak bizim motorların zincir uzunluğu çok uzun olduğu için hiç bir zaman tam olrak kesemezsin...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.