Orijinalini görmek için tıklayınız : motor çalışmıyor
ukant
24.August.2014, 03:21
motoru sabah jikle ile yerinde biraz çalıştırdım. jikleyi kapatıp arada gaz vererek çalıştırmaya devam ettim. gaz vermeyi bıraktığımda biraz sonra gücü yavaşça kesilip durdu. tekrar denediğimde çalışmadı. O ara yiğenimle ilgilendiğimden sonra bakarım diye zorlamadım. Akşam tekrar denedim yine olmadı. Bu sefer çıktım dışarı yokuş aşağı vurdurmayı denedim bikaç sefer yine olmadı. Az önce tekrar vurdurmayı denedim fakat sonuç aynı. çalışır gibi oluyor gaz veriyorum almıyor. sonra öksürür gibi olup duruyor. benzin var. Sizce sorun neden kaynaklı olabilir? Aklıma bujilerin değişmesi gibi bir çözüm geliyor ama doğrumudur bilmiyorum.
Ergenekon
24.August.2014, 12:07
Rolanti düşük olabilir .
caglar
24.August.2014, 14:12
karbüratore pislik atmış olabilir sizin deponuz da benzin olsada karbüratore cekemediği için rolanti de çalısa da gaz verdiğinizde gaz yemez istop eder .sorun buysa eğer karbüratoru temizletmenizi tavsiye ederim
ukant
24.August.2014, 14:54
teşekkürler o kadar denedim ettim olmadı. rolanti ayarı olduğunu sanmıyorum. ateşlemede sorun var gibi geliyor. pat pat edip çalışmıyor alet. belki dedğiniz gibi karbüratörde de sorun olabilir ama o konuda ne yapcağımı bilmiyorum. Artık yarın akşam yakındaki fırsatçı ustaya ittire ittire götürüp baktırcaz. belki çok basit bir şey ama bilmediğimizden adam yine bizi tokatlıycak.
Erkan
24.August.2014, 16:24
Gecmis olsun. Ustaya gitmeden once bir de bujileri degistirip calistirmayi deneyin. Ne olur ne olmaz unutulabiliyor benzin vanasinin acik konumda oldugunu kontrol edin.
ukant
24.August.2014, 16:50
vanaları denemiştim. saatlerce uğraştım basit anlamda denemediğim şey kaldığını sanmıyorum. bujileri anahtar olmadığı için sökemedim. muhtemelen sorun ondan kaynaklanıyor fakat uğraşmaktan usandım.
Ergenekon
24.August.2014, 17:13
teşekkürler o kadar denedim ettim olmadı. rolanti ayarı olduğunu sanmıyorum. ateşlemede sorun var gibi geliyor. pat pat edip çalışmıyor alet. belki dedğiniz gibi karbüratörde de sorun olabilir ama o konuda ne yapcağımı bilmiyorum. Artık yarın akşam yakındaki fırsatçı ustaya ittire ittire götürüp baktırcaz. belki çok basit bir şey ama bilmediğimizden adam yine bizi tokatlıycak.
Motoru çalıştırma esnasında gaz vererek çalıştırıyormusunuz . ? Sürekli gaz verdiğinizde çalışıyor fakat elinizi gazdan çektiğinizde mi motor çalışması duruyor .?
ukant
24.August.2014, 18:01
hiç çalışmıyor şuan
Ergenekon
24.August.2014, 18:16
hiç çalışmıyor şuan
Yardımcı olmak isterdim ama teknik tecrübem fazla yok .
Fazla teknik bir tecrübe olmadan sadece okuyarak edinilmiş bilgiler ile mantık yürüteyim diyorum ama oda size belki sıkıntı verir .
CELİL
25.August.2014, 01:04
Depoda Benzin olduğundan eminsen bujilerden olabilir :(
nenickila
25.August.2014, 11:35
geçmiş olsun kardeş
aynı sorunu bende yaşadım, sabah veya uzun süre soğuk kalırsa motor çalışmıyor ve eziyet oluyor. yapmadığım kalmadı geçenlerde hava filtre hortumunun karbüratöre bağlanan kısımlarında (çatal hortum) açıklıklar olduğunu farkettim :x bağladım baya rahatladı, cikleyle ısınınca birazda yol gidince stop etmiyor artık,. Ama karbüratörün pislenmesindende şüpheleniyorum. Bilen abiler varsa karbüratörün nasıl temizleneceği hakkında bilgi verebilirmi, motorcu ustaların kösmesinden gnaa geldi açıkçası :p
A. Emre GÜVEN
25.August.2014, 12:44
ukant ne tarafta oturuyorsun ya da motorun nerede söylersen yakında olan birisi buji anahtarı getirebilir.
ayrancı dikmen tarafındaysan ben getiririm ama uyar mı emin değilim
korhan_751
25.August.2014, 15:31
bujiyi piposuyla birlikte çıkar bir demire tutup kontağa bas eğer demirle buji arsında mavi bir elektriklenme oluyorsa buji ateşliyordur. o zaman bujileri değiştirmene gerek kalmaz.
Bülent
25.August.2014, 15:35
yardıma gelelim sana istersen, yer nerde???
Bülent
25.August.2014, 15:36
Erkanın dediği gibi depo açık mı bi kontrol et
SÜRÜCÜ
25.August.2014, 16:28
Benzin geliyomu bi bak tıkanmış olmasın...bujıleri kontrol et korhan ın dediği gibi...bu arada çok fazla motoru vurdurma... Aku bağlantılarını kontrol et
ukant
27.August.2014, 00:34
Teşekkürler arkadaşlar sonraki mesajları yeni gördüm. Arıza çıktıkça neyin ne olduğunu öğreniyor insan. Tahmin ettiğim gibi sorun bujilerdeymiş. Yakındaki ustaya motoru iterek götürdüm bujileri değiştirince sorunsuz çalıştı.
Bu tarz sorunla karşılacaklara bilgi olsun diye yazıyorum. Ustanın dediğine göre bujiye benzin sıçramış ve buda onun çalışmamasına sebep olmuş. Mondial ve raptorlarda bu sorunun sıkça yaşandığını söyledi. Bir yerde okuduğuma göre bujilerin normal ömrü 24000 km ye kadar gidiyormuş. Ben bu motorla yaklaşık 500-600 km yapmışımdır ve 2. kez buji değiştirmek zorunda kaldım. Bu durumda enteresan.
Neyse sıkıntı yok. Yardım teklifleriniz için teşekkürler.
Ekstra bir sorum daha olacak. Bilenler cevaplarsa sevinirim. Benim motor ayaklık açıkken vites boşta bile olsa çalışmıyor. Usta boştayken çalışması lazım dedi. Çalışmıyorsa müşür bozuktur dedi. Bu doğru mu?
İlk aldığım kişi ayaklığı iptal etmişti. Ben koltuğun altındaki kabloyu tekrar takıp ne olur ne olmaz acemiliği atana kadar güvenliği elden bırakmayayım dedim. Ama yukardaki bilginin farkında değildim. Ayaklık açıkken hiçbir şekilde çalışmamasını normal sanıyordum.
A. Emre GÜVEN
27.August.2014, 00:57
benim boşta çalışıyor markadan markaya farkeder mi bilemedim.
regallerde çalışmıyor olabilir boştayken çalışıyor olsa iptal etmek için mantıklı bir sebep göremiyorum.
ercankarşı
27.August.2014, 03:39
Teşekkürler arkadaşlar sonraki mesajları yeni gördüm. Arıza çıktıkça neyin ne olduğunu öğreniyor insan. Tahmin ettiğim gibi sorun bujilerdeymiş. Yakındaki ustaya motoru iterek götürdüm bujileri değiştirince sorunsuz çalıştı.
Bu tarz sorunla karşılacaklara bilgi olsun diye yazıyorum. Ustanın dediğine göre bujiye benzin sıçramış ve buda onun çalışmamasına sebep olmuş. Mondial ve raptorlarda bu sorunun sıkça yaşandığını söyledi. Bir yerde okuduğuma göre bujilerin normal ömrü 24000 km ye kadar gidiyormuş. Ben bu motorla yaklaşık 500-600 km yapmışımdır ve 2. kez buji değiştirmek zorunda kaldım. Bu durumda enteresan.
Ekstra bir sorum daha olacak. Bilenler cevaplarsa sevinirim. Benim motor ayaklık açıkken vites boşta bile olsa çalışmıyor. Usta boştayken çalışması lazım dedi. Çalışmıyorsa müşür bozuktur dedi. Bu doğru mu?
İlk aldığım kişi ayaklığı iptal etmişti. Ben koltuğun altındaki kabloyu tekrar takıp ne olur ne olmaz acemiliği atana kadar güvenliği elden bırakmayayım dedim. Ama yukardaki bilginin farkında değildim. Ayaklık açıkken hiçbir şekilde çalışmamasını normal sanıyordum.
bizim motorlarda ayaklık acıkken çalışmasın diye sistemi kurmuslar bosta bile olsa ayaklık acıkken çalıştırmıyor. hemen hemen hepimiz iptal ettirdik çünkü motor soğukken üstüne binip ayaklığı kapatıp biraz çalışır halde kalsın diye beklemek istemediğimizden.ustan regalleri iyi bilen bir usta mı bilemem ama bizim sistemde çalışmaz boşta da olsa.biraz daha motoruna alıstıktan sonra iptali tekrar yap motor soğukken çalıştırıp hemen yürüme.biraz zaman tanı çalışsın kendine gelsin o sırada üstünde beklemek zorunda kalmayasın 8)
CELİL
27.August.2014, 10:56
Ümit geçmiş olsun makinayı ilk çalıştırmadan önce çok gaz verip marşa sonra basıyorsan karbiratöre normalden fazla benzin gittiğinden makina boğulur çalışmaz veya zorla çalışır çalışırsada yüksek patlama oranı yaratacağından ilk patlamada bujiyi bozabilir ona dikkat et çalıştırmadan önce makinaya gaz verme kontağı aç jikleyi çek az gaz ver marşa bas kolay çalışır 8)
Ayaklık müşürünü ilk iş olarak bende iptal ettiğimden orjinali nasıl olmalıydı şüpheye düştüm ama sistem boşa alınca çalışması lazım vitese takınca çalışmaması lazım diye hatırlıyorum müşürü iptal etmemiş arkadaşlar net bilğiyi yazacaklardır kolay gelsin 8)
ukant
28.August.2014, 00:30
Götürdüğüm usta güya eskiden regal servisinde çalışıyormuş ama bir şey bildiğini sanmıyorum. Sırf evime yakın diye birkaç sefer mecburiyetten götürmek zorunda kaldım. Anca atıp tutuyor. Daha önceden fren problemimde de yalandan birkaç yeri kurcalayıp yaptım diye kandırmıştı beni. Yolda problem devam edince, buradan birkaç kişinin tavsiyesiyle başka bir ustaya gittim. Reklam olmasın diye açık yazmıyorum adını ama gittiğim yer harbi işinin ehli. Şıp diye çözdü problemi. Bu yalancı ustaya da bujileri değiştirirken lafı çarptım. Hemen kıvırmaya başladı. Ya şöyleydi böyleydi bizde yapardıkda bilmem ne falan filan... Aralarında da bana çaktırmadan yılların ustası ya yapar tabi gibi bi laf ettiler :) Neyse işte mecbur kalmadıkça yine buna gitmem.
Celil abi haklısın ben çalıştırırken gaz veriyordum o yüzden bu sorunla karşılaştım. O alışkanlığıda ehliyet aldığım dandik kursun hocasından kapmıştım. Ordaki motor anca bu şekilde çalışıyordu. Ama bizim motorlar öyle değil tık diye çalışıyor. Artık çalıştırırken gaz vermiyorum. Ayaklığı özellikle ben kendim aktif ettim. İnsanlık hali unutabiliriz. Geçenlerde yıllardır motosiklet kullanan birinin bile ayaklık yüzünden kaza yapıp motoru perte çıkardığını biliyorum. O refleks iyice oturuna kadar bu şekilde kalsın sıkıntı yok :)
Zafer
28.August.2014, 09:12
müşürü iptal etmediysen ayaklık acıkken boşta marş basıyor ama çalışmiyor ayni şekilde viteste iken marş hiç basmiyor debriyaja bastıgında yine marş basıyor ama motor calısmıyor kısacası müşürü iptal etmediysen motorun üstüne bineceksin ayaklıgı kapatıp vitesi bosa takıp oyle calıstıracaksın
Arator
03.September.2014, 15:51
bujler yağlanmış olabilir , benimde akü bitmişti geçenlerde vurdurmayı denedik olamdı , dediğin gibi calışır gibi olup çalışmadı . aküyü değiştirdik , uğraştık normal olarakta çalışmadı , sonra baktıkkı bujiler yağlanmış , bujileri değiştirdik . 2-3 marş sonrası canavar gibi .
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.