PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : regal raptor 250e-9 karbüratör sorunu

serdar0770
29.August.2014, 00:22
iyigünler rr kullanıcıları.motorumu alalı 1.5 sene oldu. aldığım günden beri bazı sorunları hiç bitmedi özellikle karbüratör sorunu. hep bi ayarsızlık var. kendim az çok anlarım sök tak işinden. motorun her yerini söküp taktım. kendime göre arızalarını yaptım özellikle her yerinden ses geliyordu hepsini giderdim ama mekaniğe gelince mecbur ustaya göstermek zorunda kalıyorum. bulunduğum yerde doğru düzgün anlayan yok motoru. istediğim gibi bir türlü yaptıramadım. sürekli bir ayarsızlık var motorda. sağ taraf daha güçlü çalışıyor şu anda. birbirini bir türlü tutmadı. tekleme yapıyoır yedeğe çabuk düşüyor yakıtı çok yakıyor. karbüratör ayarını yaptırdım adam yakıtı düzelecek gidişi düzelecek dedi 250 tl mi aldı ama hiç fark yok. km de 22krş yakıyor ortalama. iyi mi sizce?? bir de karbüratör ayar tutmuyor. değiştirsem bu motorun dengesizliği yakıt düzeni düzelir mi?? yaptırmak istesem ALANYA DA bu motordan anlayan var mı?? artık masraf yapmadan keyifle uzun yol yapıp binmek istiyorum motora. vites dişlisini değiştirttim çabuk ısınıyor. usta dişliler alışana kadar normal diyor. sizlere sorum şu;
-ALANYA da regalden anlayan usta var mı bilgisi olan?
-karbüratörü değiştirsem bu sorunlardan kurtulur muyum??
- yakıt 22krş nnormal mi? daha fazla da yakıyor bazen

artık rahat bir nefes alıp binmek istiyorum. motoru değiştirmek istemiyorum çok emek verdim ve çok seviyorum motoru ama bir yerini yapıyorum bir yeri bozuluyor. yoruldum artık zamanım da yok eskisi gibi yapamıyorum..

biraz uzun oldu dert yandım. k.bakmayın arkadaşlar gerçekten artık sadece motoru düşünür oldum hergün moralinm bozuluyor

CELİL
29.August.2014, 00:49
Merhaba Serdar karbiratörde sorun olursa motor düzensiz çalışır çekişten düşer ve fazla yakar 250 cc makina için km de ortalama 22 krş. normal sayılabilecek bir yakış oranıdır fakat karbiratörün ayarları bozuksa ayarlanınca az daha düşer öncelikle bölgedeki motor kullanıcılarıyla konuşup sağlam bir usta bulman lazım usta karbiratöre baksın ayar yapsın ayar tutmuyorsa karbiratör değişimi gerekebilir eski klasik kasalara mondial mct nin karbiratörü uyuyor ve bizimkilerden daha ucuz inşallah kısa sürede sorunu çözer makinaya keyifle binmeye başlarsın kolay gelsin 8)

serdar0770
29.August.2014, 09:24
günaydın celil abi. bu mondial karbüratörün üzerinde herşeyi oluyor mu peki?? hava ayar yapılan delikli civatalar falan var hepsi içinde oluyor mu?? bir de performansta düşme olmaz mı orjinali olmayınca?? ben biraz orjinalciyim ama fazla etki etmiyor ve fiyat farkı da varsa birazda cebimi düşünmem lazım. yeterince yedi bitirdi beni zaten:( :? nazar var motorumda ya çok dikkat çekiyor millet nazar atıyor kurşun döktürecem :p

CELİL
29.August.2014, 11:28
günaydın celil abi. bu mondial karbüratörün üzerinde herşeyi oluyor mu peki?? hava ayar yapılan delikli civatalar falan var hepsi içinde oluyor mu?? bir de performansta düşme olmaz mı orjinali olmayınca?? ben biraz orjinalciyim ama fazla etki etmiyor ve fiyat farkı da varsa birazda cebimi düşünmem lazım. yeterince yedi bitirdi beni zaten:( :? nazar var motorumda ya çok dikkat çekiyor millet nazar atıyor kurşun döktürecem :p
Karbiratör herşeyi içinde komple çalışır olarak satılıyor boğazlardan monte ediyorsun o kadar bizim makinaların karbiratörünle aynı model olduğu söyleniyor fark yok sorunsuz çalışır 8)

serdar0770
29.August.2014, 17:55
Bugün biraz araştırdım sanayi de usta buldum ama namaza gitmiş denk getiremedim akşam da 7 de çıkıyorum inşallah gitmemiş olur da biraz fikir bari alırım. Mondial karburatorune 300-350 diyorlar burda çokta bi fark yokmuş aslında

CELİL
29.August.2014, 20:57
Bugün biraz araştırdım sanayi de usta buldum ama namaza gitmiş denk getiremedim akşam da 7 de çıkıyorum inşallah gitmemiş olur da biraz fikir bari alırım. Mondial karburatorune 300-350 diyorlar burda çokta bi fark yokmuş aslında
Burada 144 tl firmaya uyup uymadığını sorarsan daha iyi olur 8)
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-mondial-mct-250-karburatoru-mct-250-karbirator-ramzey-250-171439695/detay

serdar0770
30.August.2014, 00:43
Burada 144 tl firmaya uyup uymadığını sorarsan daha iyi olur 8)
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-mondial-mct-250-karburatoru-mct-250-karbirator-ramzey-250-171439695/detay

Fiyatı uygunmuş ama orjinal değil sanırım aynı liste de 200tl lik olan var o dikkatimi çekti. Bir de sorum olacak celil abi. Bu karburator de regal gibi gaz teli yeri çekme itmeli mi yoksa sadece çekmeli mi? manifolta ve hava filtresi borusuna direk uyuyor mu? Kendim takacağım sıkıntı yaşarım diye korkuyorum

Samet AKTEPE
30.August.2014, 10:38
yanlış bilmiyorsam hava filtre hortumu boğazları daha geniş oluyor karbüratör tarafı çünkü ben sipariş geçtiğimde yanlış gelmiş boğazı genişti arayıp söylediğimde mondial için olan gönderilmiş yanlış olmuş demişlerdi hava filtre tarafı uyuyor ama karbüratöre giren boğazlar uyöuyor yani sen mondial karbüratörü takacaksan hortum da almak gerekecek 8)

serdar0770
30.August.2014, 14:09
Garanti olsun dedim ali ustadan yeni model karbüratör siparişinş verdim bugün. 300tl ama kafam ağrımaz en azından. Kendim takacağım için de korktum mondialden. En iyisi orjinali dedim. Büyük konuşmakta istemiyorum ama bu son masraf edişim olacak mekanik olarak motora. Daha da isterse çekecem kenara yeter ya 😊 sömürdü bildiğin yaa 😃

serdar0770
31.August.2014, 15:50
Bugün biraz yol yaptım 25tl ye yakın benzin vardı 20km de yedeğe düştü motor Allahtan dönüşte yokuş aşağıydı baya Bi saldım petrole kadar gelebildim. Benim fanlar radyatöre değil de motora doğru hava veriyor acaba kablosu ters mi bağlanmış yoksa o şekilde mi oluyordu

CELİL
01.September.2014, 00:23
Serdar 25 tl benzinle en az 80-100 km gitmesi gerekiyor karbiratör konusunda geçmişte Ali usta mct nin karbiratörünün uyduğunu söylemişti ben kendim işlem yapmadığım için net birşey söyleyemiyorum ali ustayı telefonla arayıp görüşseydin o mct karbiratörüde temin edebilir sanırım
Fanlar motora doğru üflemesi gerekiyor yani doğru çalışıyor 8)

serdar0770
01.September.2014, 18:20
Teşekkürler celil abi bi sen varsın herhalde yardımsever bu sayfada :) peki yağ ne tavsiye edersin abi. Würt kullndım birkaç defa memnun kalmadım castrol kullandım daha sonrasında o hoşuma gitti. Fakat yağlar arasında ozellik farkı var sanırım. Hangisi bizim motorlara daha performanlı gider? Şimdiden teşekkürler

Doğan BARLAK
02.September.2014, 00:48
Herkes yardımsever ancak Celil abi üstad her konuda tecrübe ve deneyim var muhabbetide baldan tatlı Allah başımızdan eksik etmesin :)

CELİL
02.September.2014, 00:56
Teşekkürler celil abi bi sen varsın herhalde yardımsever bu sayfada :) peki yağ ne tavsiye edersin abi. Würt kullndım birkaç defa memnun kalmadım castrol kullandım daha sonrasında o hoşuma gitti. Fakat yağlar arasında ozellik farkı var sanırım. Hangisi bizim motorlara daha performanlı gider? Şimdiden teşekkürler

Genel olarak 10w-40 4T yarısentetik castrol kullanıyoruz bizim makinalarda güzel uyum sağlıyor memnunuz8)

serdar0770
03.September.2014, 12:05
Karbüratör geldi öğlen arası takmayı düşünüyorum çok merak ediyorum sıkıntılardan kurtulacak mıyım

CELİL
03.September.2014, 12:24
Karbüratör geldi öğlen arası takmayı düşünüyorum çok merak ediyorum sıkıntılardan kurtulacak mıyım
Karbiratör takılınca motora göre ayarlanın yapılması gerekebilir kolay gelsin 8)

serdar0770
03.September.2014, 15:08
Karbüratör geldi ve taktım. Ali usta direk tak çalıştır. Stop et hava tut devam et dedi yaptım ve şimdi motor dengeli çalışıyor fakat gaz bırakınca motor yavaştan gazı bırakıyor bir de daha tam kullanamadım kısa bir duruş yaptım devri zorlayınca biraz tekleme yapıyor düzelir mi bilmiyorum. İlk çalıltırdım sağ taraf ne zamandır çalışmıyormuş doğru düzgün sanırım çalışınga ilk kara dumanı bıraktı :)

CELİL
03.September.2014, 15:40
Karbüratör geldi ve taktım. Ali usta direk tak çalıştır. Stop et hava tut devam et dedi yaptım ve şimdi motor dengeli çalışıyor fakat gaz bırakınca motor yavaştan gazı bırakıyor bir de daha tam kullanamadım kısa bir duruş yaptım devri zorlayınca biraz tekleme yapıyor düzelir mi bilmiyorum. İlk çalıltırdım sağ taraf ne zamandır çalışmıyormuş doğru düzgün sanırım çalışınga ilk kara dumanı bıraktı :)
Hayırlı olsun güle güle kullan gazın yavaş bırakması gaz telinin sıkışmasından yapabilir telin geçtiği yerlerde kasıntı olmamasına dikkat et
Teklame konusunu biraz kullanıp test etmen lazım belki ince bir ayar ihtiyacı olabilir 8)

serdar0770
03.September.2014, 15:44
Hayırlı olsun güle güle kullan gazın yavaş bırakması gaz telinin sıkışmasından yapabilir telin geçtiği yerlerde kasıntı olmamasına dikkat et
Teklame konusunu biraz kullanıp test etmen lazım belki ince bir ayar ihtiyacı olabilir 8)

Yok abi ya gaz telleri gayet iyi salıyor. Oncekinde de öyle bir sorun vardı ben manifolttan hava mıbalıyor acaba demiştim. Bilemedim şimdi ya. Oncekin de jiklenin orda bulunan civata fa hafif boşluk vardı onu sıktım bir nebze duzelmişti. Aynı boşluk bunda da var biraz ayarlıdır diye sıkmadan taktım acep ondan mı

CELİL
03.September.2014, 15:57
Yok abi ya gaz telleri gayet iyi salıyor. Oncekinde de öyle bir sorun vardı ben manifolttan hava mıbalıyor acaba demiştim. Bilemedim şimdi ya. Oncekin de jiklenin orda bulunan civata fa hafif boşluk vardı onu sıktım bir nebze duzelmişti. Aynı boşluk bunda da var biraz ayarlıdır diye sıkmadan taktım acep ondan mı

Serdar uzaktan birşey söylemek zor bundan sonrası sana kalıyor :(

serdar0770
03.September.2014, 18:53
Sonunda bir usta buldum celil abi ya. Baktı motora bujiler gene yanmış değiştirdim. Ama arıza tam gitmedi usta elektrik aksamında beyinde falan dedi bir gün bırak kontrol edelim dedi. Motor beni motor katili edecek bu gidişle :)

CELİL
03.September.2014, 19:54
Sonunda bir usta buldum celil abi ya. Baktı motora bujiler gene yanmış değiştirdim. Ama arıza tam gitmedi usta elektrik aksamında beyinde falan dedi bir gün bırak kontrol edelim dedi. Motor beni motor katili edecek bu gidişle :)
Makinanın düzeni bozuldumu iyi bir usta bulmadan toparlanması çok zordur iyi usta bulunca sorunların bitecek herşey ustaya bağlı 8)

serdar0770
09.September.2014, 12:47
iyigünler. benim sorunumün biri düzeliyor başkası başlıor :( karbüratörü değiştirdim bütün sorunlarım gitti fakat şimdi de mottorun sağ tarafı tam çalışmıyor. pazar günü 40km yol gittim. eve geldiğimde yağmur başladı. sol egsoza dokunan yağmur uçuyor ama sağ eksoxu elimle rahat dokunabiliyorum. bu yüzden motorun hızıda düştü. normalde 110u gören motor 90a ıkınıyor. birazdan çalışmasının videosunu atıcam

CELİL
09.September.2014, 12:55
iyigünler. benim sorunumün biri düzeliyor başkası başlıor :( karbüratörü değiştirdim bütün sorunlarım gitti fakat şimdi de mottorun sağ tarafı tam çalışmıyor. pazar günü 40km yol gittim. eve geldiğimde yağmur başladı. sol egsoza dokunan yağmur uçuyor ama sağ eksoxu elimle rahat dokunabiliyorum. bu yüzden motorun hızıda düştü. normalde 110u gören motor 90a ıkınıyor. birazdan çalışmasının videosunu atıcam
Serdar bujinin birimi patladı acaba egsozun biri soğuksa o buji çalışmıyordur

serdar0770
09.September.2014, 12:57
usta baktı sorunu bulamadı. başka bir ustaya yönlendirdi. ateşlemeye bakıldı sıpab ayarlarına bakıldı bi sorun yok. karbüratör yeni. usta benzini yetiremiyor olabilir dedi. karbüratör de alt kapaklardan benzin sızdırıyor motor sıkışınca. video da görüldüğü gibi giderken de devir yükselince sağ taraf kesiliyor. başka regal vardı ondan beyinini taktı falan sorun yok

https://www.facebook.com/video.php?v=299986900187167

Bahadır
09.September.2014, 13:02
silindir çalışmıyor olabilir mi?

serdar0770
09.September.2014, 13:03
Serdar bujinin birimi patladı acaba egsozun biri soğuksa o buji çalışmıyordur

çok çabuk patlatıyor celil abi zaten. 5 gün önce ikisini 2 gün önce de sağ tarafı tekrar değiştirdim hemen karartmış uçlarını. motor içinden mi bir şey var ya anlamadım ki :(:?:?::shock:. hız yapmasan pek hissetmiyorsun. 60la git sorun yok. ama durup kontrol edince eğgsoz sıcaklığı ele veriyor. 80i geçince de motor gidişinden hissettiriyor. biri arkadan çekip bırakıyor gibi sürekli

CELİL
09.September.2014, 13:11
çok çabuk patlatıyor celil abi zaten. 5 gün önce ikisini 2 gün önce de sağ tarafı tekrar değiştirdim hemen karartmış uçlarını. motor içinden mi bir şey var ya anlamadım ki :(:?:?::shock:. hız yapmasan pek hissetmiyorsun. 60la git sorun yok. ama durup kontrol edince eğgsoz sıcaklığı ele veriyor. 80i geçince de motor gidişinden hissettiriyor. biri arkadan çekip bırakıyor gibi sürekli
çok zorlu bir durum bana elektirksel bir sorun var gibi geliyor uzaktan ne desek yalan olucak ustaların bulması gerek :(

serdar0770
09.September.2014, 14:09
çok zorlu bir durum bana elektirksel bir sorun var gibi geliyor uzaktan ne desek yalan olucak ustaların bulması gerek :(

Usta ateşleme gayet güzel diyor. Egsozdan yapma ihtimali var mı acaba sıkıyor mu motoru?

serdar0770
09.September.2014, 14:11
silindir çalışmıyor olabilir mi?

Vites dişlilerini değiştirdim 1.5 ay önce usta sorun yok motor aksamında demişti

CELİL
09.September.2014, 15:31
Usta ateşleme gayet güzel diyor. Egsozdan yapma ihtimali var mı acaba sıkıyor mu motoru?
Bu durumda herşey ihtimalller dahilinde kontrol etmekte fayda var
Konjektör fazla gaz verdiğinde yüke bindiğinde voltajında değişme varmı kontrol etsinler 8)

Samet AKTEPE
09.September.2014, 15:49

Aynı sorun bende de vardı. Motor çok salak çalışıyordu zaten sesi de değişmişti. Benim arkadaşa bıraktım motorun sağ tarafı çalışmıyor tek silindir çalışıyor karbüratör içersinde sibop mu değiştirmiş ne daha dün aldım motoru felaket olmuş ses te senkron da hız da maşallah yani senin sıkıntı da böyle bişey olabilir mi ?

CELİL
09.September.2014, 16:00
usta baktı sorunu bulamadı. başka bir ustaya yönlendirdi. ateşlemeye bakıldı sıpab ayarlarına bakıldı bi sorun yok. karbüratör yeni. usta benzini yetiremiyor olabilir dedi. karbüratör de alt kapaklardan benzin sızdırıyor motor sıkışınca. video da görüldüğü gibi giderken de devir yükselince sağ taraf kesiliyor. başka regal vardı ondan beyinini taktı falan sorun yok

https://www.facebook.com/video.php?v=299986900187167

Video'ya yeni bakabildim motor kesik gaz yiyor ve sağ egsoz çıkışı gördüğüm kadarıyla bembeyaz kurum hiç yok buda motorun sağ tarafının düzgün çalışmadığını gösteriyor ateşleme,buji, silindir veya karbiratörün sağ kısmında biryerde sıkıntı olabilir 8)

serdar0770
10.September.2014, 10:29
Aynı sorun bende de vardı. Motor çok salak çalışıyordu zaten sesi de değişmişti. Benim arkadaşa bıraktım motorun sağ tarafı çalışmıyor tek silindir çalışıyor karbüratör içersinde sibop mu değiştirmiş ne daha dün aldım motoru felaket olmuş ses te senkron da hız da maşallah yani senin sıkıntı da böyle bişey olabilir mi ?

Karburatoru de yeni değiştirdim arızalı da çıkma ihtimali var dediğin gibi. Demirtaş ali ustadan almıştım bi dönüş yapayım tekrar

serdar0770
15.September.2014, 10:32
günaydın herkese. bu konu çok uzadı ama hala bi çözümünü bulamadım sorunun ya 1 haftadır çekili motor binmiyorum :( şarj dinamosundan bi kablo geçiyor motorun altından yukarı doğru?? aküye mi bağlanıyor acaba o?? motorun sıcaklığından mı ezildiğinden mi ne kablo erimiş gibi içinde ki telleri çıkmış dışarı motorun şasesine temas yapıyor gibime geldi. motorda benzin sızdırıyor acayip patlarım diye korktum binmedim motora hiç :) bugün akşam nasip olursa karbüratörü sökecem ali ustaya gönderecem yenisini gönderecek. o kablonun rölü ne kadar?? önemliyse onu da isticemm??

saygılarr

CELİL
15.September.2014, 11:02
günaydın herkese. bu konu çok uzadı ama hala bi çözümünü bulamadım sorunun ya 1 haftadır çekili motor binmiyorum :( şarj dinamosundan bi kablo geçiyor motorun altından yukarı doğru?? aküye mi bağlanıyor acaba o?? motorun sıcaklığından mı ezildiğinden mi ne kablo erimiş gibi içinde ki telleri çıkmış dışarı motorun şasesine temas yapıyor gibime geldi. motorda benzin sızdırıyor acayip patlarım diye korktum binmedim motora hiç :) bugün akşam nasip olursa karbüratörü sökecem ali ustaya gönderecem yenisini gönderecek. o kablonun rölü ne kadar?? önemliyse onu da isticemm??

saygılarr
Serdar çok ugraştın bizde uzaktan elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz ama işin gerçeği fazlada birşey yapamıyoruz inşallah sorun karbiratördür yenisi gelince düzelir
Tarif ettiğin kablolar statörden (şarz dinamosu) dan geliyor ve tüm motorun elektirik sistemini besliyor oradaki kablo sıyrılması şaseye değerse kısa devre yapar ateşleme sisteminin düzensiz çalışmasınada sebep olabilir o kablo fişlli değil statörün direk üzerine bağlı değişimi için komple statör almak lazım masraflı ve gerek yok kablonun araya sıkıştığı koruma kapağını sök kabloları güzelce bantla izole et sar sorun olmaz 8)

serdar0770
15.September.2014, 11:26
Serdar çok ugraştın bizde uzaktan elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz ama işin gerçeği fazlada birşey yapamıyoruz inşallah sorun karbiratördür yenisi gelince düzelir
Tarif ettiğin kablolar statörden (şarz dinamosu) dan geliyor ve tüm motorun elektirik sistemini besliyor oradaki kablo sıyrılması şaseye değerse kısa devre yapar ateşleme sisteminin düzensiz çalışmasınada sebep olabilir o kablo fişlli değil statörün direk üzerine bağlı değişimi için komple statör almak lazım masraflı ve gerek yok kablonun araya sıkıştığı koruma kapağını sök kabloları güzelce bantla izole et sar sorun olmaz 8)

teşekkürler celil abi. sanırım motorun sıcaklığından erimiş o yüzden. en altta şaseyi birbirine bağlayan demirin altından geçiyor altını bi yere de sürtmüş olabilirim. dediğin gibi yanmaz bantla ben bi güzel sarayım onu. 250-e9 olan arkadaşlar; nikelajlı zinzir kapağı arka çamurluğa dayanık mı duruyor yoksa arasında boşluk var mı?? benimki dayanıyor ve gıcırık gıcırık ses yapıyor sürtünmeden??

CELİL
15.September.2014, 11:56
teşekkürler celil abi. sanırım motorun sıcaklığından erimiş o yüzden. en altta şaseyi birbirine bağlayan demirin altından geçiyor altını bi yere de sürtmüş olabilirim. dediğin gibi yanmaz bantla ben bi güzel sarayım onu. 250-e9 olan arkadaşlar; nikelajlı zinzir kapağı arka çamurluğa dayanık mı duruyor yoksa arasında boşluk var mı?? benimki dayanıyor ve gıcırık gıcırık ses yapıyor sürtünmeden??
zincir koruma saçı vida yerleri sabit olduğundan yerinde oynama olucağını sanmıyorum çamurluğa değen yeri pense ile az aşağı yada yukarı yamultup değmesini engelleyebilirsin orası görülmeyen bir nokta sıkıntı olmaz
Birde ses makina esnedikçe geliyorsa arka teker salıncağının şaseye bağlı olduğu hareketli merkezden geliyor olabilr hareketli olan göbeğini yağlarsan geçer 8)

serdar0770
15.September.2014, 12:47
[QUOTE=CELİL;166814]zincir koruma saçı vida yerleri sabit olduğundan yerinde oynama olucağını sanmıyorum çamurluğa değen yeri pense ile az aşağı yada yukarı yamultup değmesini engelleyebilirsin orası görülmeyen bir nokta sıkıntı olmaz
Birde ses makina esnedikçe geliyorsa arka teker salıncağının şaseye bağlı olduğu hareketli merkezden geliyor olabilr hareketli olan göbeğini yağlarsan geçer 8)[/QUO

inceledim çamurluktan geliyo celil abi. sünger koymuştum araya zamanla kopmuş düşmüş en makulu eğmak sanırım

serdar0770
26.September.2014, 14:38
insanın yaşadığı yer çok önemliymiş. Eğer bir urun alıyorsan altyapısını araştırıp alacakmışsın. Bir hevese kapılıp kalbinin gittiği yere gidersen bazen tökezliyorsun işte. Belki de istanbulda Ankara da olsaydım cüzi bir miktara sorunsuz yaptırmış keyifle biniyor olacaktım. Ama gel gör ki alanya da herkes bu motordan kaçıyor. Yapmaya çalışanlarda bi buji değiştiriyor bir iki civata sıkıyor sorunu çozemiyor ama 50-100tl almayı biliyor. Sıkıldım artık sövüşlenmekten bu motor yüzünden. Yapamıyorlar şu parça arızalı değişecek diyorlar değişiyor ama hâlâ çözüm yok. Hiç mi bir alanyalı manavgatlı yook bu grupta ya? Birisi çıksa da orda şu usta var bu işin erbabı yaptığı işi zevkle anlayarak yapıyor dese; ama yok. Benim kaderim bu motorun altında ezilmek sanırım. Çevremdeki insanlara bu motor iyi bu marka güzel rahat sorunsuz desem de insanlar artık bana inanmıyor. O yüzden de yaygınlaşmıyor

Samet AKTEPE
26.September.2014, 17:10
insanın yaşadığı yer çok önemliymiş. Eğer bir urun alıyorsan altyapısını araştırıp alacakmışsın. Bir hevese kapılıp kalbinin gittiği yere gidersen bazen tökezliyorsun işte. Belki de istanbulda Ankara da olsaydım cüzi bir miktara sorunsuz yaptırmış keyifle biniyor olacaktım. Ama gel gör ki alanya da herkes bu motordan kaçıyor. Yapmaya çalışanlarda bi buji değiştiriyor bir iki civata sıkıyor sorunu çozemiyor ama 50-100tl almayı biliyor. Sıkıldım artık sövüşlenmekten bu motor yüzünden. Yapamıyorlar şu parça arızalı değişecek diyorlar değişiyor ama hâlâ çözüm yok. Hiç mi bir alanyalı manavgatlı yook bu grupta ya? Birisi çıksa da orda şu usta var bu işin erbabı yaptığı işi zevkle anlayarak yapıyor dese; ama yok. Benim kaderim bu motorun altında ezilmek sanırım. Çevremdeki insanlara bu motor iyi bu marka güzel rahat sorunsuz desem de insanlar artık bana inanmıyor. O yüzden de yaygınlaşmıyor

Aynı sorun bende de vardı ki ben izmir deyim ADAM gibi servis yok parça satan yok mal gibi kalıyorsun

serdar0770
27.September.2014, 12:42
Bu durumda herşey ihtimalller dahilinde kontrol etmekte fayda var
Konjektör fazla gaz verdiğinde yüke bindiğinde voltajında değişme varmı kontrol etsinler 8)

iyigünler celil abi. bunu elektrikçi mi ölçer tamirci mi??

Bahadır
27.September.2014, 13:46

Ölçü aletleri çok pahalı bişey değil.10 liraya bile bulunuyor dandiklerinden.Tamircide o ölçü aleti yoksa tamirciyim diye dolaşmasın ortalıkta:x

CELİL
27.September.2014, 15:39
Tamirci ölçer ama bazılarında ölçü aleti yok tanıdık oto ektirikçi varsa oda ölçebilir 8)

Ruberjack
28.September.2014, 21:33
Aynı sorun bende de vardı ki ben izmir deyim ADAM gibi servis yok parça satan yok mal gibi kalıyorsun
Samet ben bodrumda motorumu yaptırdım. Komple motor yaptılar ve cok memnunum. Usta gerçekten işini iyi biliyor.

Samet AKTEPE
30.September.2014, 10:47
Samet ben bodrumda motorumu yaptırdım. Komple motor yaptılar ve cok memnunum. Usta gerçekten işini iyi biliyor.

Abi hayırlı olsun inş artık başın ağırmaz ben artık o sıkıntıdan kurtuldum motoru sattım :( çocuk sebebiyle binemiyordum çok ta seviyordum kara inci sert bakışlı haşin motorumu :cry:

Ruberjack
30.September.2014, 23:06
Abi hayırlı olsun inş artık başın ağırmaz ben artık o sıkıntıdan kurtuldum motoru sattım :( çocuk sebebiyle binemiyordum çok ta seviyordum kara inci sert bakışlı haşin motorumu :cry:
Samet inşallah istediğin buydu. Benim anladığım kadar senin kara inci yi biraz zor unutacak sin.
Güzel olan her şey hep zor olandır.
Keşke 10 kere düşünüp kara verseydin.
Ben motora o kadar bağlandım ki ilk aldiğimda sadece 2 vites problemi vardi. 1000tl verdim ve şanzıman degistirdim. Bunu yapan usta motorum blokta conta yok diyerek conta kesmis ve yapistirmiş.
Motor hararet yapiyor diye 3 kere ustanin yanina gitim ve durumu anlattim. Her gun 4 saat baksin diye bekledim. Birşey yok diyerek beni geri gonderdi.
Bu olay tabi Turgutreis de oldu. Emin olmak icin bodrumda ki enis motora götürürken motor elimde kaldi. 1500 tl daha masraf cikti.
Kara meleğime o kadar baglandim ki ona yapt8gim hic bir masraf gozumde değil.
Yaptigim masraf belki yeni motor fiyatı kadar oldu ama onun yerini asla tutamaz. Hayirli olsun. :(

Samet AKTEPE
01.October.2014, 10:37
Samet inşallah istediğin buydu. Benim anladığım kadar senin kara inci yi biraz zor unutacak sin.
Ben motora o kadar bağlandım ki ilk aldiğimda sadece 2 vites problemi vardi. 1000tl verdim ve şanzıman degistirdim. Bunu yapan usta motorum blokta conta yok diyerek conta kesmis ve yapistirmiş.
Motor hararet yapiyor diye 3 kere ustanin yanina gitim ve durumu anlattim. Her gun 4 saat baksin diye bekledim. Birşey yok diyerek beni geri gonderdi.
Bu olay tabi Turgutreis de oldu. Emin olmak icin bodrumda ki enis motora götürürken motor elimde kaldi. 1500 tl daha masraf cikti.
Yaptigim masraf belki yeni motor fiyatı kadar oldu ama onun yerini asla tutamaz. Hayirli olsun. :(

Motorumdan ayrılmak hiçte kolay olmadı abi ben de çok masraf ettim umurumda olmadı yeter ki o iyi olsun dedim :) ama işte en başta iş değişti seyrek biner oldum sonra çocuk büyüdükçe ayrılmak zor oldu baktım seçim yapmak zorunda kalacağım e kışta geliyor mecburen sattım ama içimdeki ruh asla durmaz ilk fırsatta alacağım ilerki yıllarda tekrar teş ederim abi eyw

serdar0770
06.October.2014, 00:26

bildiğin duygulaeımı anlattın abi ya. Sonunda sıkıntım çozuldu motor canavar gibi oldu şimdi ise motor sanki harley davidson gozum de. Tek sorunu titreşimi :) ama motor muhteşem oldu allahıma şukur. İnşallah bundan sonra sadece periyodik bakımları olur. Eğer motoru almayıp ettiğim masrafları da üzerine eklesem bajaj alırdım :). Ama hayalimdeki tarz olmazdı

CELİL
06.October.2014, 00:59
bildiğin duygulaeımı anlattın abi ya. Sonunda sıkıntım çozuldu motor canavar gibi oldu şimdi ise motor sanki harley davidson gozum de. Tek sorunu titreşimi :) ama motor muhteşem oldu allahıma şukur. İnşallah bundan sonra sadece periyodik bakımları olur. Eğer motoru almayıp ettiğim masrafları da üzerine eklesem bajaj alırdım :). Ama hayalimdeki tarz olmazdı
Serdar makinanın düzelmesine sevindim mutlu sona ulaştın inşallah bundan sonra keyifle tadını çıkarırsın nazar

serdar0770
06.October.2014, 13:56
Serdar makinanın düzelmesine sevindim mutlu sona ulaştın inşallah bundan sonra keyifle tadını çıkarırsın nazar

çok teşekkür ederim celil abi inşallah bu şekilde devam eder üzmez beni. Düşünüyorum 2006 model 8 yaşında motor. Kimileri çok arıza yapıyo çin malı dayanıklı değil. Bu yaştaki motorların hangisi hala albenili duruyor ki. Benim motoru gören sıfır mı aldın diyor. O derece temiz ve gösterişli. İllaki sorunları olacak sonuçta 8 yaşında :). Motoru guclu görünüşü kaslı

albatros
03.July.2016, 01:35
Serdar bey, açtığınız konuyla ilgili tüm mesajları okudum. aynı sorun bende de var. usta karburator arızalı dedi.
siz sorunun düzeldiğini belirtmişsiniz.yeni gelen karburator mu arızalı çıktı, onu değiştirince mi düzeldi?

Sizin arıza nasıl düzeldi. cevabınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.