PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : benzin deposuna kaynak yapildi takildi motor gaz yemiyor

ajn_10
03.September.2014, 11:39
Arkardaslar öncelikle merhaba motoru yeni aldim spyder aldiktan sonra benzin deposunda kacak oldugunu gordum goturdum depo sokuldu benzin bosaltildi kaynak yapildi tekrar monte edilip calisir duruma getirildi sizintida giderildi ancak motor bu islemden sonra gaz yemiyor bunun sebebi ne olabilir yapilan islemlerle ilgili olabilirmi yoksa bujidenmi olabilir depoya basinc falan verilmis pislikmi olabilir bilgisi tecrubesi olan warsa bigi lutfen ?

aidikurt
03.September.2014, 11:53
kaynak nerden yapıldı benzın muslugunuz dıbınden falanmı yapıldı

CELİL
03.September.2014, 12:41
Arkardaslar öncelikle merhaba motoru yeni aldim spyder aldiktan sonra benzin deposunda kacak oldugunu gordum goturdum depo sokuldu benzin bosaltildi kaynak yapildi tekrar monte edilip calisir duruma getirildi sizintida giderildi ancak motor bu islemden sonra gaz yemiyor bunun sebebi ne olabilir yapilan islemlerle ilgili olabilirmi yoksa bujidenmi olabilir depoya basinc falan verilmis pislikmi olabilir bilgisi tecrubesi olan warsa bigi lutfen ?
Merhaba Vedat aramıza hoş geldin :)
Kendini tanışma başlığında tanıtırsan seviniriz :)
Depoya sanırım yedek depo musluğunun dibinden kaynak yaptınız bu işlemin motorun çekişini etkilememesi lazım ancak seninde dediğin gibi depoda bir pislik kaldıysa onu karbiratöre atmış olabilir bir süre sonra kendi atabilir atmasssa karbiratörün sökülüp temizlemnesi gerekir
Depodan benzinin sorunsuz gelip gelmediğini kontrol etmek istersen yedek depo musluğunun altından karbüratöre giden hortumu filitreden sonra çıkar temiz bir pet şişeye hortumun ucunu sok benzin musluğunu aç benzin rahat geliyormu bak benzin gelmiyorsa veya az geliyorsa birde benzinin filitresinden önce hortumu sök ordan gelişi kontrol et normalse filitre tıkanmış demektir bunlarda bir sorun yoksa önce bujileri kontrol et ordada birşey yoksa karbiratör ayarlarının kontrol edilmesi gerekiyor
Birde deponun hava tahliye çıkışı vardır depo altından çıkan boru o tahliye çıkışı tıkanırsa depodan birsüre sonra benzin gelmemeye başlar depo kapağını açıp havalandırıp tekrar kapattığında birsüre daha normale döner sonra tekrar benzin çıkışını kısar kolay gelsin 8)

Samet AKTEPE
03.September.2014, 12:47
Merhaba Vedat aramıza hoş geldin :)
Kendini tanışma başlığında tanıtırsan seviniriz :)
Depoya sanırım yedek depo musluğunun dibinden kaynak yaptınız bu işlemin motorun çekişini etkilememesi lazım ancak seninde dediğin gibi depoda bir pislik kaldıysa onu karbiratöre atmış olabilir bir süre sonra kendi atabilir atmasssa karbiratörün sökülüp temizlemnesi gerekir
Depodan benzinin sorunsuz gelip gelmediğini kontrol etmek istersen yedek depo musluğunun altından karbüratöre giden hortumu filitreden sonra çıkar temiz bir pet şişeye hortumun ucunu sök benzin musluğunu aç benzin rahat geliyormu bak benzin gelmiyorsa veya az geliyorsa birde benzinin filitresinden önce hortumu sök ordan gelişi kontrol et normalse filitre tıkanmış demektir bunlarda bir sorun yoksa önce bujileri kontrol et ordada birşey yoksa karbiratör ayarlarının kontrol edilmesi gerekiyor
Birde deponun hava tahliye çıkışı vardır depo altından çıkan boru o tahliye çıkışı tıkanırsa depodan birsüre sonra benzin gelmemeye başlar depo kapağını açıp havalandırıp tekrar kapattığında birsüre daha normale döner sonra tekrar benzinçıkışını kısar kolay gelsin 8)
Abi dayanamadım artık söyleyeceğim sen Gel izmir e taşın burada da bi dükkan aç ta sana gelelim yaa :cheesy::mrgreen::p8)

ajn_10
03.September.2014, 21:34
Sorunu bulduk karbüratörü temizleyince sıkıntı kalmadı şu an saat gibi maşallah :)
ilgine ve bilgilerine çok teşekkürler celil abi :cheesy:

nenickila
24.September.2014, 09:43
Abiler kardeşler,

Bendeki depo göçüğüne çare bulamadım, sol tarafta fotoğrafta görüldüğü gibi duruyor.
http://www.hizliresimyukle.com/image/PJ9R
1-Göçükçü makinanın kuvveti yetmez dedi,
2-yakıt deliğinden şekillendirilmiş çelik çubuklarla esnetmeye çalıştık yetişmedi (yakıt boğazı aşağı doğru indiği için),
3-basınçlı hava ile şişirmeyi gözüm(!) yemedi
4-yakıt vanasının olduğu yerden çelik çubukla esnetsem dedim 3 boyutlu bir şekil olacağından olmadı,
5-bu göçük yüzünden yeni depo almak mantıklı gelmedi
SON ÇARE olarak göçüğün merkezinden delik delsem göçüğü dışarı doğru çektirsem diyorum,
ama deliği sonra ne ile kapatabilirim? (boya ile fazla uğraşmadan ve yandaki armaya zarar vermeden)

özgürr
24.September.2014, 09:50
Abiler kardeşler,

Bendeki depo göçüğüne çare bulamadım, sol tarafta fotoğrafta görüldüğü gibi duruyor.
http://www.hizliresimyukle.com/image/PJ9R
1-Göçükçü makinanın kuvveti yetmez dedi,
2-yakıt deliğinden şekillendirilmiş çelik çubuklarla esnetmeye çalıştık yetişmedi (yakıt boğazı aşağı doğru indiği için),
3-basınçlı hava ile şişirmeyi gözüm(!) yemedi
4-yakıt vanasının olduğu yerden çelik çubukla esnetsem dedim 3 boyutlu bir şekil olacağından olmadı,
5-bu göçük yüzünden yeni depo almak mantıklı gelmedi
SON ÇARE olarak göçüğün merkezinden delik delsem göçüğü dışarı doğru çektirsem diyorum,
ama deliği sonra ne ile kapatabilirim? (boya ile fazla uğraşmadan ve yandaki armaya zarar vermeden)

Merhabalar egemen abi bu tür göçükleri önce macunla doldurup ardından boyuyorlar diye biliyorum saygılar :)

Ruberjack
24.September.2014, 09:52
Bence eğer zarar vermiyorsa birak bir nazarlik olsun motorunda.

nenickila
24.September.2014, 12:58
abi doğru söylüyorsun nazarlık olsun isterim ama sürtünmeden dolayı bükülen yerin boyası kalkıyor yoksa sorun değil. durmadan rötüş yapmakta yarayı deşmek gibi oluyor.

Özgür kardeş macun konusunu düşünüyorum ama biraz büyük ve yayvan bi göçük yani tutmayabilir, bide armayıda mahveder sanki :( hem macun sonrası depoyu komple boyamam gerekecek.
çok şey istiyorum galiba :?:

Ruberjack
25.September.2014, 01:45
İnşallah bir çözüm bulabilirsin.