Orijinalini görmek için tıklayınız : 150 CC Performansı ve Yakıt Tüketimi ve Vites Geçişleri Hakkında Yeni Başlayanlara
anilsedali
07.September.2014, 23:41
Arkadaşlar Merhaba,
Rodaj tamamlanmak üzere ve 150cc lik modeli hem almak isteyenlere
hem de ilk motor olarak tercih etmek isteyenlere performans bilgilerini iletmek istedim.
Şuan 750 Km yaptım.:evil:
İlk olarak motoru bomboş bir depoyla aldım ve
60 TL ile tüm depoyu doldurdum. 305'inci km de ana depo bitti ve yedek depoyu açtım. Burada yaklaşık 2 litre 10 TL lik bir benzin var.
İkinci depomu da 610 km de doldurdum ve 50 TL lik bir alım yaptım.
:mrgreen:
2 depoluk geçmişim 300 km'de 50 TL lik bir tüketime denk geliyor.nazar
Dolayısıyla tamamen şehir içinde dura kalka kullandığım motorumun yakıt sarfiyatını çok beğendim. Uzun yolda tüketim biraz daha düşerse bu da mükemmel olur.
Hız konusunda ilk 500 Km'ye kadar rodaj kuralları gereği 80'i geçmedim. 500'den sonra birkaç deneme yaptım ve çok rahat 100 ve yol güvenli ise 110 -120 km arasını gördü.
Ben yakıt sarfiyatı ve daha yüksek hızlar konusunda kendimi firenlemek için 150'lik bir motor almak istemiştim. Daha fazla hızı güvenli sürüş açısından kendim için uygun görmüyorum. Çünkü uzun yaşamak ve uzun süre motorsiklet kullanmak istiyorum :)
VİTES GEÇİŞLERİ VE BİRKAÇ PÜF NOKTA:lol:
Motorsikleti ilk aldığımda ilk kez bir vitesli motor aldığım için vites geçişlerinde zorlanmıştım. Bu yazıyı vites konusunda sorun yaşayan yeni kullanıcıların okuması için hazırladım.
1. Vites dizilişi 1 N 2 3 4 şeklinde. nazar
Peki motoru hareket ettirdim kırmızı ışıkta vitesi nasıl boşa almalıyım?
Kırmızı ışığa yaklaşana kadar vitesi 2 ye indiriyorsunuz. Devrinizi iyice düşürüp yavaşlıyorsunuz. Daha sonra debriyaja basıp duruyorsunuz. Durmadan 1-2 metre evvel sol ayağınızla aşağı yönde çok küçük bir vites hareketi yapıp boşa alıyorsunuz. Diyelim ki geçmedi. Debriaja basılıyken çok küçük ileri yapın vites yerine geçecektir. Ön konsoldaki ışık boş vites konusuda size yardımcı olacak. Motor eğer uygun devirdeyse boşa geçiyor. Ancak uygun devirde değilseniz. Aniden durmanız vs gelişmiş olabilir. Bazen bu gibi durumlarda vites boşa geçmekte zorlanmaktadır. Motor devrini düzgün yaptığımda her 4 denememin en az 3 ünün gerçekleştiğini gördüm. Motoru tanıdıkça ve alıştıkça vites geçişleri gayet iyi. Ara sıra küçük geçiş hataları araba kullansanız onda da oluyor.
:(Vites konusunda yaptığımız en büyük yanlış motorun aşağı yönlü vites hareketini tamamlamadan yukarı yönlü harekete geçmemiz. Yani: 4 3 2 olarak vites düşürdük. Durduk vites boşa geçmedi diyelim. Vitesi 1 e atıyoruz. Vites 1'de ise ya durup beklemeliyiz ya da başlangıç vitesi olduğu için hareket etmeliyiz. Ancak biz tekrar 1'de motoru sürmeden vitesi boş vitese kaldırmaya çalışıyor ve sert bir direnişle karşılaşıyoruz. İlla vitesi bu yolla tekrar boşa almak istiyorsak 3-5 metre ilerlemek ya da stop edip vitesi boşa almak gerekiyor.
[smilie=greencolorz:Yani sistemle mücadele etmeyip ona uymamız gerekiyor :)
Son olarak motorsikler gayet atak ve gösterişli.
Bu kadar göze hitap eden başka bir marka yoktur herhalde :)nazar
Umarım yeni başlayacaklara yardımcı olmuşumdur.
:cheesy::cheesy::cheesy::cheesy:
Dark
08.September.2014, 07:54
Teşekkürler paylasim icin bende rodajdayim ayni motor 60 tl fulledim 335 km hala devam nazar :)Tek sıkıntım on fren kaliperleri yeni oldugundan diyo usta hem surterek kotu bi ses yapiyo hemde surttugu icin frenlerken hafif yalpalama yapiyo sizdede var mi acaba boyle bi sorun ?
özgürr
08.September.2014, 11:42
Merhaba Anıl güzel bir yazı hazırlamışsın Teşekkürler ama şunu yazmadan geçemem tavsiyemdir bu kırmızı Işıkda vitesi mümkün olduğunca boşa almayalım çünkü arkadan gelen araç eğer yol durumu,sürüş yeteneği vs. Gibi durumlarda frenlemeyi düzgün yapamazsa Kaçabilecek zamana ihtiyacımız var ve durum daha bir hafta önce başıma geldi eğer vitesde olmasaydı makina ticari taksi suanda beni sakat bırakmıştı. Bu gerçekten önemli bir konu herkese saygılar sevgiler :)
anilsedali
08.September.2014, 21:10
Özgür tavsiyelerin için teşekkür ederim.nazar
Dark arkadaşım firenle ilgili herhangi sıkıntım yok. Her şey stabil. Bazen ustalar beceremedikleri şeylere zamanla geçer diyorlar. Ses çıkartan tekerini el yordamıyla döndürüp herhangi yalpalama var mı kontrol et. Genelde frenin ses çıkartması ıslanma sonrası olur motorlarda ama umarım yakın zamanda düzelir.
Tam benzinin bitince yazıver ben yedek depoya geçince hemen benzin aldım. :)
50 TL 310 km elimdeki veriler.:cheesy:
Yolun açık olsun kardeşim. :mrgreen:
Dark
08.September.2014, 22:01
Dark arkadaşım firenle ilgili herhangi sıkıntım yok. Her şey stabil. Bazen ustalar beceremedikleri şeylere zamanla geçer diyorlar. Ses çıkartan tekerini el yordamıyla döndürüp herhangi yalpalama var mı kontrol et. Genelde frenin ses çıkartması ıslanma sonrası olur motorlarda ama umarım yakın zamanda düzelir.
Bir kac gune 300 bakimina gidiyorum bakalim ne diyecek ben motoru yagmurda kesinlikle kullanmıyorum yani islak durmadi hic bi zaman artik rodaj bitene kadar bakalim ne sekil alicak.Benzini de yedek depoya gectigim an yazarim kac km oldugunu.Tesekkurler abicim seninde yolun acik olsun.
hsynk
08.September.2014, 23:03
Merhaba, motorunuzu güle güle kullanın, bir söz var, kedinin ciğere baktığı gibi bakmak, bu söz beni uzun süredir anlatıyor. Son zamanlarda bu motoru artık rüyalarımda görür oldum, daha önceleri çok motor kullandım, bunlardan bir kaçı vitesliydi ve genelde ufak motorlar kullandım. Aradan o kadar yıllar geçti ama gel görki bu tutkuyu bir türlü kenara bırakamadım.
Geçenlerde iş yerinden çıktım, arabaya doğru ilerlerken ne göreyim, bu motor, arkadaşın biri almış gıcır gıcır çekmiş otoparka, güle güle kullansın, ama her gün görmekten artık bi hal oldum. Sizede anlatıyorum, sıkılmayın arkadaşlar, paylaşıyorum işte.
Bu motordan almak istiyorum, olumlu olumsuz artılar eksiler şeklinde tavsiyeler bekliyorum. Özellikle sizden üstadlar. hayırlı geceler.
Dark
09.September.2014, 00:31
Merhaba, motorunuzu güle güle kullanın, bir söz var, kedinin ciğere baktığı gibi bakmak, bu söz beni uzun süredir anlatıyor. Son zamanlarda bu motoru artık rüyalarımda görür oldum, daha önceleri çok motor kullandım, bunlardan bir kaçı vitesliydi ve genelde ufak motorlar kullandım. Aradan o kadar yıllar geçti ama gel görki bu tutkuyu bir türlü kenara bırakamadım.
Geçenlerde iş yerinden çıktım, arabaya doğru ilerlerken ne göreyim, bu motor, arkadaşın biri almış gıcır gıcır çekmiş otoparka, güle güle kullansın, ama her gün görmekten artık bi hal oldum. Sizede anlatıyorum, sıkılmayın arkadaşlar, paylaşıyorum işte.
Bu motordan almak istiyorum, olumlu olumsuz artılar eksiler şeklinde tavsiyeler bekliyorum. Özellikle sizden üstadlar. hayırlı geceler.
Tesekkurler en kisa surede sizinde gonlunuzdeki rr i almaniz dilegiyle diyorum ve daha yeni 150 lilik sahibi olarak size daha iyisi sizin olsun demiyorum cunku bu fiyata alincak bu kadar guzel motor gercekten yok :)Sekil itibariyle analdigim kadar sizin de begeninizi kazanmis ve ben daha begenmeyeni gormedim.Bu makinanin bizzat üstüne binip yakından tanimanizi tavsiye ederim ki dikkat edin tutulabilirsiniz cunku ben gittim baktim ve direk aldim.Ama imkaniniz varsa 250 lik tavsiye ederim bosuna bidaha al sat olmamasi icin yoksa 150 lik de gayet yeterli ben 2 kisi de tek kiside kullaniyorum gayet memnunum ama ilerde illaki istiyo insanoglu ac ve motorlar daha bi cezvedici:)Eksisi dersen su an yeni motorum bi sıkıntı yok nazar insallah boyle devam eder ve yakit olarak ekonomik yakinda uzaklara acilmaya basliycam.Yani uzun lafin kisasi yine soyluyorum bu fiyata daha gosterisli daha iyi bi motor yeni alamazsin.Zaten boyle bi topluluk varken pek bi sıkıntıda cekcegini sanmiyorum kullanan az bi topluluk değil.Umarim bi rr sahibi olur ve kendiniz deneyiminizi paylasirsiniz.
hsynk
09.September.2014, 09:33
Arkadaşlar 150 cc bakıyorum, yalnız dikkatimi çekti iki model mi var acaba?
Regal Raptor 150 E-2F ve regal raptor dd 150e-2
ereneren
09.September.2014, 10:56
Regal Raptor 150 E-2F ve regal raptor dd 150e-2
valla bende bilmiyorum ama olabilir arkadasımdada 150 var bendede ikimizinkide 2010 model ama ufak tefek değişiklikler var benimkinin titreşim daha az daha gec baslıyo ve daha seri göstergeler farklı biraz
CELİL
09.September.2014, 11:32
Regal Raptor 150 E-2F ve regal raptor
valla bende bilmiyorum ama olabilir arkadasımdada 150 var bendede ikimizinkide 2010 model ama ufak tefek değişiklikler var benimkinin titreşim daha az daha gec baslıyo ve daha seri göstergeler farklı biraz
dd 150e-2 .2010 (dahil) modele kadar blansörsüz eski model motora sahip kasalardır
dd 150 E-2F .2011 (dahil) modeller blansörlü yeni model motora sahiptir titreşim yok denecek kadar azdır 8)
hsynk
09.September.2014, 11:43
dd 150e-2 .2010 (dahil) modele kadar blansörsüz eski model motora sahip kasalardır
dd 150 E-2F .2011 (dahil) modeller blansörlü yeni model motora sahiptir titreşim yok denecek kadar azdır 8)
emremotora telefon açtım ikisi arasında fark yok dedi. E-2F artık yok dedi. Sizin cevapta modeller ve yıllar karışmış olabilir mi? Burada bir arkadaşın var, 2014 model üzerinde DD 150e-2 yazıyor.
ereneren
09.September.2014, 11:57
benimkinde 80 den sonra başlıyo titreşim 80 90 da uzun yol rahat gidilir zaten 150 cc ye göre iyi bence arkadas 80de giderken cok rahatsız oldugunu söylüyo titreşimden benimkinide kullandı farklı diyo ama bilmiyorum ikiside 2010 göstergeler falan farklı :D birimizin motoru değişik ama :D
CELİL
09.September.2014, 12:04
benimkinde 80 den sonra başlıyo titreşim 80 90 da uzun yol rahat gidilir zaten 150 cc ye göre iyi bence arkadas 80de giderken cok rahatsız oldugunu söylüyo titreşimden benimkinide kullandı farklı diyo ama bilmiyorum ikiside 2010 göstergeler falan farklı :D birimizin motoru değişik ama :D
Arada fark varsa tam kasanın deşimine denk gelmiş birinizinki yeni motorlu olabilir son gelen galiba 2013 veya 2014 modellerde daha farklı motor kullanıyor (mondial'in kullandığı motoru kullanıyorlar ) yeni 150 cc alanlar 110 km süratte çıkıyor ve rahatsız olmuyor 8)
ereneren
09.September.2014, 12:08
Arada fark varsa tam kasanın deşimine denk gelmiş birinizinki yeni motorlu olabilir son gelen galiba 2013 veya 2014 modellerde daha farklı motor kullanıyor (mondial'in kullandığı motoru kullanıyorlar ) yeni 150 cc alanlar 110 km süratte çıkıyor ve rahatsız olmuyor 8)
iyiymiş valla :D benimki daha iyi ondan ama 110 da cok rahatsızız :D 90 dan sonra 100 falan olunca heran parçalar aşşa incekmiş gibi hissediyorum :D bide arkadas otobanı cok kullandıgından 90 falan o hızlarda uzun süre gidiyo egzoz girişindeki vida 6 7 defa kırıldı :D titreşimden ama aynı vida 4 vida var hep aynısı kırılıyo
hsynk
09.September.2014, 12:34
iyiymiş valla :D benimki daha iyi ondan ama 110 da cok rahatsızız :D 90 dan sonra 100 falan olunca heran parçalar aşşa incekmiş gibi hissediyorum :D bide arkadas otobanı cok kullandıgından 90 falan o hızlarda uzun süre gidiyo egzoz girişindeki vida 6 7 defa kırıldı :D titreşimden ama aynı vida 4 vida var hep aynısı kırılıyo
Sonuçta şöyle bir çıkarım yapıyorum, şuan yetkili bayisinden alacağım 150 cc 2014 model ve yeni olacak, titreşim sorunu aza inmiş olacak, hayırlısı,
anilsedali
12.September.2014, 22:53
150 2F 2012 SİYAH METALİK Benimkinin modeli arkadaşım. 2014 modellerde maalesef metalik siyah yok. Ama diğer bütün özellikler aynı.
Ben çok memnunum. Uzun yol hikayemi de kısa bir süre içinde ekleyeceğim.
Sevgilerle,
Anıl
anilsedali
13.September.2014, 00:03
:roll:Arkadaşlar Merhaba:)
Bugüne kadar şehir içinde kullandığım motorumu ilk kez uzun yola çıkarttım.
Antalya - Kemer arası gidiş geliş yaklaşık olarak 120 km civarı yol kat ettim.
Geliş gidiş olarak bunun 30 km si şehir içiydi.
Yolculuğumu artçımla birlikte gerçekleştirdim.
Hava giderken açık ve ters yönden rüzgarlı; dönüşteyse yer yer yağmurluydu :)
Gelelim muhtemel sorularınıza :
1) UZUN YOL YÜKSEK DEVİR KULLANIMI NASILDI? TİTREŞİM VAR MIYDI?:lol:
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki 80'den sonra hafif bir titreşim başlıyor. Ama bu asla sizi sarsan ve kullanımı engelleyen bir titreşim değil. Daha önce scooter kullanıcısıydım scooterım bu titremeden daha fazla titrerdi. Titreşim yolun kalitesiyle de doğru orantılı. Güzel bir yolda titreşim minimum derecelerde.
Sonuç olarak diyebiliriz ki "Titreşim mesele edilemeyecek kadar az ve önemsiz" Yenilenen teknolojisi sebebiyle de bu sorunun üstesinden gelinilmiş.
2) 80 Km HIZDAN SONRA MOTORUN TEPKİSİ NASILDI?:lol:
80 Km hızdan sonra motor önce yüksek deviri biraz bağırmaya başlayarak ve hafif titreşimle karşılıyor. Daha sonra motor devrini aldıkça hafif hafif gaz elciğinden km telini yavaş hareketlerle salıyorum. Motorun sesi iyice düşüyor. Daha sonra yavaş yavaş km'yi arttırıyorum. 2-3 saniye içinde 90 km oluyor. 90 km'de iken de 5-10 saniye içinde 100 km yi görüyorsunuz. Düz yolda 110 km yokuş aşağı ise 120 km hızları görüyorsunuz. Tabii güvenli sürüş açısından daha fazlasını zorlamamak şart.:x
İki tekerin üstünde 90'dan sonra hayat bir başka akıyor. Daha fazla, daha fazlasını istiyorsunuz. İşte uçuyor olmak bunun gibi bir şey olmalı :cheesy:
150 cc'lik bir motorun en güzel yanı sizin şeytana uymanızı engelliyor oluşu:twisted:
Maalesef mükemmel yollarımız ve mükemmel sürücülerimiz yok. Bu nedenle iki teker üstünde korunmacı bir sürüş deneyimi gerçekleştiriyorsunuz. :+1:
3) PEKİ ATAKLIK NASIL?:lol:
Bazen spor kullanım gerektiren durumlar elbetteki oluyor. Ben çoğu spor arabaya ve scooterlara kıyasla gayet atak ve güçlü bir çekiş sağladığını deneyimlerimle söyleyebilirim.
4) YAĞIŞLI HAVADA KULLANIM?:lol:
Seyahatimizin sürpriziyse çiseleyen; yavaş yavaş yağan yağmurdu.
Yavaş yağması ve ara ara yağması sebebiyle kullanım güçlüğü yaşamadım. Ancak yağmurda deniz kenarında ormanların içinden akıp gidiyor olmanın verdiği haz elbetteki bambaşka. Tabii 80'i çok aşmamak kaydıyla.
15-20 km lik bir yağışın ardından Antalya'ya döndüğümüzde güneşli bir havayla karşılaştık.:?:
Fren sistemi ya da yağmur lekesi gibi sorunlar oluşmadı. Ancak hep çantanızda bir anahtar bulunmalı. Gevşeyen vidaları sıkmak için. Mesela benim aynalarım sert rüzfar nedeniyle gevşedi ve sıkamasaydım kötü bir sürüş olacaktı.
5) GELELİM ASIL MES'ELEYE "YAKIT VE PERFORMAS NASIDI"
1 Depo benzinle 2 lt yedek deposu hariç. 360 km yol kat ettim. Bunun 120 km si uzun yoldu. Daha önce sizlerle 1 depo ile 300 km gittiğimi (yedek depo hariç) paylaşmıştım.
Uzun yolun yaklaşım olarak 35-40 km lik bir artısı oldu. nazar
Yani tamamen uzun yol olarak kullanıldığında 400 km 50 TL civarında bir tüketim gerçekleşiyor. Şehir içi de 300/ 310 km 50 TL olarak belirtebiliriz.
Uzun yol km 12,5 Kuruş (Artçılı)nazar
Şehir içi km 16 Kuruş civarı :oky:
Yedek depo hariç 50 TL 10 Litre tüketimleri üzerinden deneyimlenen verilerdir.
Zamanla bu tüketim ne derecede evrilir. Hep birlikte paylaşarak ve yaşayarak göreceğiz.
Performansı ise gayet başarılı ve hızlıydı. Herhangi sorunla karşılaşmadım. Resmen aktı gitti. Tüm turistler motoru göz hapsine aldılar. :)
Güzel bir deneyimdi.
Motorun güncel haline fotoğraf albümümden bakabilirsiniz.
Sevgilerle
Anıl:alkis::alkis::alkis:
CELİL
13.September.2014, 00:13
Anıl çok güzel bir değerlendirme yazısı olmuş emeğine sağlık 8)
özgürr
13.September.2014, 00:53
Emeğinize sağlık harika bir paylaşım olmuş :)
anilsedali
13.September.2014, 01:53
:cry:Teşekkürler arkadaşlar.
Ben almak için araştırdığımda 150cc model için detaylı bilgi bulabildiğim yazılar görememiştim.
Bu nedenle değerlendirmelerimi uzun uzadıya yazmaya devam ediyor olacağım. Zira Regal Raptor'u niye aldın? Ya da "Regal Raptor'u alma o motorlar biraz şeymiş..." diyen kişilerle karşılaştığımızda "Neymiş?" diye bilmek için yazıyorum. Zira ben de şimdiden birkaçıyla tanıştım "o motorlar biraz şeymiş" ten öteye geçemiyorlar. :x
:pls:Derler ki "Ön yargıları kırmak atomu patlatmaktan zordur" ancak biri atomu da patlatmayı başarmıştı öyle değil mi? :alkis:
özgürr
13.September.2014, 02:13
:cry:Teşekkürler arkadaşlar.
Ben almak için araştırdığımda 150cc model için detaylı bilgi bulabildiğim yazılar görememiştim.
Bu nedenle değerlendirmelerimi uzun uzadıya yazmaya devam ediyor olacağım. Zira Regal Raptor'u niye aldın? Ya da "Regal Raptor'u alma o motorlar biraz şeymiş..." diyen kişilerle karşılaştığımızda "Neymiş?" diye bilmek için yazıyorum. Zira ben de şimdiden birkaçıyla tanıştım "o motorlar biraz şeymiş" ten öteye geçemiyorlar. :x
:pls:Derler ki "Ön yargıları kırmak atomu patlatmaktan zordur" ancak biri atomu da patlatmayı başarmıştı öyle değil mi? :alkis:
En azından bundan sonra alacaklar için bilgi kaynağı oldu çok teşekkürler :)
Dark
13.September.2014, 02:19
Abicim yazmami istemisitin benzin bit artik bit artik derken olan oldu ve nasil olduysa biri oynadı buyuk ihtimal :x vanayi yedek depoya almis ve motor oksurmekle kalmadi yolda kaldim:)Neyse ki benzenlik yakindi ve sonuc olarak 60 tl ye fulledigim depomu 0-412 km kullanmis bulundum son damlasina kadar bence rodajda olmasina ragmen cok iyi deger:cheesy:
özgürr
13.September.2014, 02:28
Abicim yazmami istemisitin benzin bit artik bit artik derken olan oldu ve nasil olduysa biri oynadı buyuk ihtimal :x vanayi yedek depoya almis ve motor oksurmekle kalmadi yolda kaldim:)Neyse ki benzenlik yakindi ve sonuc olarak 60 tl ye fulledigim depomu 0-412 km kullanmis bulundum son damlasina kadar bence rodajda olmasina ragmen cok iyi deger:cheesy:
Vay beee ben daytona 350 ile iki depoda 412 km anca yaparım 150 cc ye mi gecsem acep :? Bilemedim
Bahadır
13.September.2014, 06:02
Vay beee ben daytona 350 ile iki depoda 412 km anca yaparım 150 cc ye mi gecsem acep :? Bilemedim
Büyük motor büyük sorumluluk ister ;)
ereneren
13.September.2014, 09:07
ya arkadaslar bukadar az yakmaktan falan bahsediyosunuz 100 km de 3 lt yakıyo diyenler falan benimki daha çok yakıyo ya :D :D rölantisi çok yüksekti düşürdüm onu dün ama sade onan değildir 100 km de 4 lt yakıyo benimki :D
Dark
13.September.2014, 10:33
Değişebiliriz :cheesy:
CELİL
13.September.2014, 11:14
ya arkadaslar bukadar az yakmaktan falan bahsediyosunuz 100 km de 3 lt yakıyo diyenler falan benimki daha çok yakıyo ya :D :D rölantisi çok yüksekti düşürdüm onu dün ama sade onan değildir 100 km de 4 lt yakıyo benimki :D
Eren seninki fazla yakıyor karbiratör gerekirse sibop ayralarını kontrol ettirmek lazım 8)
anilsedali
13.September.2014, 12:10
Dark teşekkür ederim kardeşim.
Ben yolda kalmamak için her 300 km de bir fullüyorum. Yedek depon açık kalmasın dikkatli ol :cheesy: Evet merak ettiğim konu buydu 412 çok güzel bir değer bence :) Uzun yolda daha da düşecektir nazar
Elimizdeki verileri sadeleştirecek olursak:
60 TL 12 lt 412 km (aktüel şehiriçi kullanım)
50 TL 10 lt 360 km (Uzun yol ve şehir içi karışık)nazar
50 Tl 10 litre 310 km (Yalnızca şehir içi)
Teknolojiler çok farklı ama Peki arabam nasıl yakıyor?
Clio joy 1.2 benzinli 100 km 7 lt şehir içi kullanım 35 TL (en düşük değer)
100 km 5 lt uzun yol 25 TL (çıkmadım; öyle diyorlar)
Rodajdan sonra düşecek diyorlar ama hadi hayırlısı :(
ereneren kardeşim:
Yüksek yaktığında 100 km 3.33 litre civarı yakabilir ama 4lt yüksek bence .
Doğru tespit için her yedek depoya geçişinde imkanın el verirse fullermeni öneririm.
Sonra da sayacı sıfırla. Yedek depo hariç 300km den yüksek km yapman gerekli.
Kullanım şekline göre 310-350 arasında bir km değerine ulaşman olası. Çok aşırı trafikte kullansan dahi 300 km de yedek depoya geçmek için motorun öksürmeli :)
Bizim için bu şekilde test edip buradan paylaşmanı rica ederiz :)
ereneren
14.September.2014, 00:24
Eren seninki fazla yakıyor karbiratör gerekirse sibop ayralarını kontrol ettirmek lazım 8)
sibop ayarlarımı tamam abi uzun zahmetli işmidir tamircim var bitane ama zahmetli işse ışıla götürim bayisi olsun dicemde bayiyede güven olmuyo tanıdıklarınız varsa ama iyi olur :)
MuratGokturk
14.September.2014, 02:40
ben full depo ile 250 görüyorum biraz seri kullanıyorum ama bu kadarda olmamalı.
Tanju Mayda
14.September.2014, 03:56
Artçı ile çok rahat 130 km hıza ulaşabiliyorum, yokuş aşağı 140 üzerini de gördüm.
90 km ile Türkiye'yi gezebilirsin.
120 km hız ortalaması ile motorun ömrüne zarar vermekle birlikte rahat rahat 50 km yol yapabilirsin ve de titreşimi motor zorlandığı için hissediyorsun.Ancak 110 km ye kadar hız larda titreşimin esamesi bile yok.
Makinam 2013 11. ay fabrika çıkış.
1 mayıs 2014 kontak açışım.
Aylık ortalama katedtiğim yol 1000 km. Şu anda 4 bin km üzerindeyim.
Dark
14.September.2014, 13:28
Artçı ile çok rahat 130 km hıza ulaşabiliyorum, yokuş aşağı 140 üzerini de gördüm.
90 km ile Türkiye'yi gezebilirsin.
120 km hız ortalaması ile motorun ömrüne zarar vermekle birlikte rahat rahat 50 km yol yapabilirsin ve de titreşimi motor zorlandığı için hissediyorsun.Ancak 110 km ye kadar hız larda titreşimin esamesi bile yok.
Makinam 2013 11. ay fabrika çıkış.
1 mayıs 2014 kontak açışım.
Aylık ortalama katedtiğim yol 1000 km. Şu anda 4 bin km üzerindeyim.
Evet makine rahat 110 cikiyo ama merak ettigim sende titresim sonradan mi geçti yoksa bende 80 e cikim titresim basliyo daha 500 km deyim
anilsedali
14.September.2014, 16:53
ben full depo ile 250 görüyorum biraz seri kullanıyorum ama bu kadarda olmamalı.
:|Kardeşim çok yoğun trafikte kullanmıyorsan. Sürekli dur-kalk ışık bekle vs den bahsediyorum. Motorun çok fazla yakıyor. Evet Antalya'da sizinkiler kadar çok trafik yok. Ben de atak kullanıyorum. 1000 km'deyim şu an Toplamda 60+50+50 tl benzin harcadım bu süreçte. ortalama 333 km 53 TL oluyor. Sadece 1 kere uzun yol yaptım o da 120 km sini. Tam depo olarak bu kez yanıma yedek şişe benzin koyarak deneme yapacağım. Bu ortalamalarla 60 tl 400 km civarı yol gidebilirim. Diye düşünüyorum. :lol:
Tek depoyla geçen arkadaş paylaştı 412 km yol aldı. Bu şehir içi karma değer. Ve ilk deposuydu. nazar
Sizden ricam yedek depo musluğunu kontrol etmeniz. Motorunuz benzin nedeniyle stop ederse depoyu çalkalayıp kontrol etmeniz.
Tüm herşey stabilse servise başvurmanız yönünde. Zira yakıtınız 350'lik motor gibi yakıyor olmamalı.
anilsedali
14.September.2014, 17:06
Evet makine rahat 110 cikiyo ama merak ettigim sende titresim sonradan mi geçti yoksa bende 80 e cikim titresim basliyo daha 500 km deyim
Merhaba,
:)Arkadaşım seni anlıyorum. Muhtemelen yaşadığın şuna benzer bir durum. Motoru ilk kez 90-100 devire çıkarttığımda motorun titreyip somonlarından ses geldiğini fark etmiştim. Sonra bu vidaları sıktım düşen ve servis tarafından sıkı bağlanmayan koruma demiri somonlarını ve ses çıkartan gevşek vidaları sıktım. Daha sonra ses tamamen kesildi. Fazla titreşim hissini bu vidalar veriyordu. Şimdi 110-120 ye çıkıyorum ve o ilk titreşim ve sesler yok. Motorunun vidaları sağlam ve sıkıysa yüksek devirde biraz sarsılman normal. Burada titreşimden bahsederken hiç olmuyor demiyoruz. Eski model sistemlere ve motorun haddini zorlamamıza rağmen, katlanabileceğimiz ölçüde bir titreşim var. Önemli olan alttan gelen motorun sesi ve hafif sarsmaları değil. Direksiyonunun titrememesi ve hafif titriyorsa bile kontrolünü zorlaştırmaması. Direksiyon hakimiyetin zorlanıyorsa bir sorun vardır.
Motorunuzun yüksek devirde ses çıkartabilecek metalik aksamlarını sıkılamanızı ve yağ seviyelerinizi kontrol etmenizi tavsiye ederim. :cheesy:
nebi64
14.September.2014, 19:06
Merhaba bende RR 150cc kullanıcısıyım motorum henüz 800 km de ve 10TL lik benzinle 50 km gidiyorum bu normalmi sizce ne dersiniz motoru fazla zorlamadan kullanıyorum ve vitesi tam devrinde atmaya gayret gösteriyorum.
CELİL
14.September.2014, 21:22
sibop ayarlarımı tamam abi uzun zahmetli işmidir tamircim var bitane ama zahmetli işse ........ götürim bayisi olsun dicemde bayiyede güven olmuyo tanıdıklarınız varsa ama iyi olur :)
Eren sibop ayarı isteyip istemediğini usta kontrol eder gerekirse yapılır genelde ustalar sibop ayarınla ugraşmak istemezler ankarada 2 resmi servis var ama malesef refarans olabileceğimiz tanıdığımız bir yer yok 8)
anilsedali
14.September.2014, 23:33
Merhaba bende RR 150cc kullanıcısıyım motorum henüz 800 km de ve 10TL lik benzinle 50 km gidiyorum bu normalmi sizce ne dersiniz motoru fazla zorlamadan kullanıyorum ve vitesi tam devrinde atmaya gayret gösteriyorum.
:)Merhaba diğer yazışmalarımızda tüketim değerlerimizi yazdık. Tüketiminiz bu ölçüme göre fazla görünüyor. Sizden ricam 10 Tl lik ölçümlerle değil de eğer imkanınız olursa" deponuz tam doluyken sayacınızı sıfırlamanız ve yedek depoya geçene kadar km yi görmeniz." Ya da yanınıza 1 lt civarı yedek benzin şişesi alarak tam depoyu bitene kadar test etmeniz. Zira en sağlıklı ölçümü bu şekilde alabiliriz. Motorunuz tam doluyken ortalama olarak 12 litre civarı benzin alacaktır. Dolu ve boş kısmını da bu şekilde test edebirsiniz. :cheesy:
Yengec
15.September.2014, 00:48
Merhaba foruma yeni üye oldum net te gezerken ve tabi ragal in 150 lik klasik modelini görüp vurulunca hemen nettte araştırmaya başladım, şanslıyım ki bu konuyu gördüm
Henüz ehliyetim bile yok antalya da yaşıyorum ve kasım ilk haftası sınava gireceğim ne yazık ki vitesli sürüş eğitimi alabileceğim düzgün bir yer bile bulamadım 1-2 kişiyle görüşüyorum sanırım yardımcı olacaklar
Ehliyetimi aldıktan sonra anıl bey in dediği gibi güvenli sürüş açısından 150 lik makinayı nebioğulları firmasından (başka bir yerde satılıyormu bilmiyorum) almaya niyetliyim umarım yedekparça ve serviste de sıkıntı yaşamam
Herkese şimdiden teşekkür ederim
CELİL
15.September.2014, 01:06
Merhaba foruma yeni üye oldum net te gezerken ve tabi ragal in 150 lik klasik modelini görüp vurulunca hemen nettte araştırmaya başladım, şanslıyım ki bu konuyu gördüm
Henüz ehliyetim bile yok antalya da yaşıyorum ve kasım ilk haftası sınava gireceğim ne yazık ki vitesli sürüş eğitimi alabileceğim düzgün bir yer bile bulamadım 1-2 kişiyle görüşüyorum sanırım yardımcı olacaklar
Ehliyetimi aldıktan sonra anıl bey in dediği gibi güvenli sürüş açısından 150 lik makinayı nebioğulları firmasından (başka bir yerde satılıyormu bilmiyorum) almaya niyetliyim umarım yedekparça ve serviste de sıkıntı yaşamam
Hoş geldin hakan senin için alttaki linkte özel tanışma başlığımız var oraya yazarsan seviniriz 8)
http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=9606
anilsedali
15.September.2014, 01:18
Hakan Bey özelden yazdığınız mesajı cevapladım. Buradan devam ederiz.
Ehliyetiniz çıksın ehliyetsiz aman çıkmayın trafiğe. Dikkat çekici motor bir de acemiliğiniz hemen belli olur. Scooter kullanarak ehliyet alıyorsunuz. Dubaların arasından geçiriyorlar. Sinyale dikkat edin bir iki pratik yapın yeter.
Motorunuzu alın haberleşir buluşuruz ben size öğretirim dert etmeyin.:)
Sonuçta regalraptor ailesi diye bir şey var :?:
Özel mesajınızda yazdığım gibi
Manavgatta satan bir bayii var ve Nebioğulları var.
2014 modelleri mat renklerden oluşuyor Beyaz ve mat siyah.
Ben parlak siyah 2012 modelde var olduğu için öyle bir seçim yapmıştım.
4650 Motorun çıplak fiyatıydı. Bir pazarlık yapmayı deneyin yine de.
1- Mutlaka plaka işlemlerini kendiniz dışarda bildiğiniz tanıdığınız bir takipçiye yaptırın. Hatta ilk motorumun işlemlerini ben kendim yapmıştım.
Plaka işlemleri için 300 tl istiyor Nebioğulları. Üstüne de hazır olan motor için 7 ila 10 gün bekletiyor. Kendim yaptıracağım desen bile 3 günden aşağı faturanı hazırlayıp vermiyorlar.
2- İşlemleri çok uzattıkları için ben lanet olsun deyip 200 tl bırakmıştım sigorta yapılsın diye. Sağolsun oranın müdürü arkadaş sonuna kadar kullanmış parayı. 185 TL ye sigorta yaptırmış. Ergo ve diğer birkaç sigortada 70 tl civarına yaptıran arkadaş bile var.
3- 3'lü çanta takımı ister misin diye soruyorlar. 150 TL diyorlar. 110 TL 3 lü çanta takımını 110 TL ye püskülü de 15-20 tl ye Eski Sanayi Polis karakolu karşısındaki küba motordan alabilirsin. (Benim profilde var fotosu bakabilirsin arka çanta sonradan takıldı)
4- Servisi Teomanpaşa mah'de Coşkun Motor adında bir tamirci. 500 km ve 1000 km ilk bakımların.
E daha ne anlatıyım 8) Hayırlı olsun:)
ereneren
15.September.2014, 12:23
Eren sibop ayarı isteyip istemediğini usta kontrol eder gerekirse yapılır genelde ustalar sibop ayarınla ugraşmak istemezler ankarada 2 resmi servis var ama malesef refarans olabileceğimiz tanıdığımız bir yer yok 8)
servislerde tanıdıgınız önerdiğiniz yoksa kendi ustama gidicem abi :D bugün bi bakcak bakalım sibop ayarına gerek varmı burda yazılanlara göre rahat 400 km gitmem lazım depom ağzına kadar dolu su anda hatta pompa depo doldu diye attı ona rağmen biraz daha doldurttum cidden ağzına kadar dolu yani :D :D :D
nebi64
15.September.2014, 18:48
:)Merhaba diğer yazışmalarımızda tüketim değerlerimizi yazdık. Tüketiminiz bu ölçüme göre fazla görünüyor. Sizden ricam 10 Tl lik ölçümlerle değil de eğer imkanınız olursa" deponuz tam doluyken sayacınızı sıfırlamanız ve yedek depoya geçene kadar km yi görmeniz." Ya da yanınıza 1 lt civarı yedek benzin şişesi alarak tam depoyu bitene kadar test etmeniz. Zira en sağlıklı ölçümü bu şekilde alabiliriz. Motorunuz tam doluyken ortalama olarak 12 litre civarı benzin alacaktır. Dolu ve boş kısmını da bu şekilde test edebirsiniz. :cheesy:
3-4 defa bu şekilde depo boşken 2lt benzin alıp denedim 50 km bazen 55 gidiyor biraz fazla yakıyor bencede sübap ayarı yeni yapıldı galiba karbüratör ve hava ayarı yaptırmam lazım ne dersiniz.
Yengec
15.September.2014, 22:58
Çok teşekkür ederim ben 1 bilgi beklerken 1000 bilgi verdiniz, bugün tekrar inceledim nebioğullarından ısrarla 2012 var ve 250 al diyorlar bende 2014 150 lik istiyorum zaten kasımdakimehliyet sınavına kadar beklerim muhtemelen 2014 ler gelir
Eğitim için gis akademi diye bir yer buldum istanbul merkezli 2-4 şehirde şubeleri var Antalya da da varmış. Normalde 6saatlikmtemel eğitim veriyorlar 600 tl ye pazarlıkla yüzde 20 ye yakın düştüler. Sertifika da veriyorlarmış tabi amacım sertifikadan ziyade temel i iyi alabilmek. Malesef özellikle antalya da bu konuda fazla seçenek yok. Ay sonunda kendilerinden 1 günlük temel eğitim alacağım detayları paylasırım bu platformda.
Ayrıca ileri sürüş teknikleri de varmış, kemer de özel bir pistleri varmış burada çalıştırıyorlar
Yengec
15.September.2014, 22:59
Hakan Bey özelden yazdığınız mesajı cevapladım. Buradan devam ederiz.
Ehliyetiniz çıksın ehliyetsiz aman çıkmayın trafiğe. Dikkat çekici motor bir de acemiliğiniz hemen belli olur. Scooter kullanarak ehliyet alıyorsunuz. Dubaların arasından geçiriyorlar. Sinyale dikkat edin bir iki pratik yapın yeter.
Motorunuzu alın haberleşir buluşuruz ben size öğretirim dert etmeyin.:)
Sonuçta regalraptor ailesi diye bir şey var :?:
Özel mesajınızda yazdığım gibi
Manavgatta satan bir bayii var ve Nebioğulları var.
2014 modelleri mat renklerden oluşuyor Beyaz ve mat siyah.
Ben parlak siyah 2012 modelde var olduğu için öyle bir seçim yapmıştım.
4650 Motorun çıplak fiyatıydı. Bir pazarlık yapmayı deneyin yine de.
1- Mutlaka plaka işlemlerini kendiniz dışarda bildiğiniz tanıdığınız bir takipçiye yaptırın. Hatta ilk motorumun işlemlerini ben kendim yapmıştım.
Plaka işlemleri için 300 tl istiyor Nebioğulları. Üstüne de hazır olan motor için 7 ila 10 gün bekletiyor. Kendim yaptıracağım desen bile 3 günden aşağı faturanı hazırlayıp vermiyorlar.
2- İşlemleri çok uzattıkları için ben lanet olsun deyip 200 tl bırakmıştım sigorta yapılsın diye. Sağolsun oranın müdürü arkadaş sonuna kadar kullanmış parayı. 185 TL ye sigorta yaptırmış. Ergo ve diğer birkaç sigortada 70 tl civarına yaptıran arkadaş bile var.
3- 3'lü çanta takımı ister misin diye soruyorlar. 150 TL diyorlar. 110 TL 3 lü çanta takımını 110 TL ye püskülü de 15-20 tl ye Eski Sanayi Polis karakolu karşısındaki küba motordan alabilirsin. (Benim profilde var fotosu bakabilirsin arka çanta sonradan takıldı)
4- Servisi Teomanpaşa mah'de Coşkun Motor adında bir tamirci. 500 km ve 1000 km ilk bakımların.
E daha ne anlatıyım 8) Hayırlı olsun:)
Çok teşekkür ederim ben 1 bilgi beklerken 1000 bilgi verdiniz, bugün tekrar inceledim nebioğullarından ısrarla 2012 var ve 250 al diyorlar bende 2014 150 lik istiyorum zaten kasımdakimehliyet sınavına kadar beklerim muhtemelen 2014 ler gelir
Eğitim için gis akademi diye bir yer buldum istanbul merkezli 2-4 şehirde şubeleri var Antalya da da varmış. Normalde 6saatlikmtemel eğitim veriyorlar 600 tl ye pazarlıkla yüzde 20 ye yakın düştüler. Sertifika da veriyorlarmış tabi amacım sertifikadan ziyade temel i iyi alabilmek. Malesef özellikle antalya da bu konuda fazla seçenek yok. Ay sonunda kendilerinden 1 günlük temel eğitim alacağım detayları paylasırım bu platformda.
Ayrıca ileri sürüş teknikleri de varmış, kemer de özel bir pistleri varmış burada çalıştırıyorlar
CELİL
15.September.2014, 23:05
Bütçen kurtarıyorsa 250 cc almanı tavsiye ederim kullanımında 150 cc den hiçbir fark yok 8)
anilsedali
16.September.2014, 20:40
3-4 defa bu şekilde depo boşken 2lt benzin alıp denedim 50 km bazen 55 gidiyor biraz fazla yakıyor bencede sübap ayarı yeni yapıldı galiba karbüratör ve hava ayarı yaptırmam lazım ne dersiniz.
Merhaba
Demek ki sistemin sağlikli çalışmasini engelleyen birşey var kardeşim. Bakim sonrasi düzelmesi lazim. Km sayaci arizali değilse en azindan 20+25 km daha yapması lazim. 2lt benzin de 75 km götürsün artik. Araba değil sonuçta :) hava ayari bence de şüpheli.
anilsedali
16.September.2014, 21:09
Bütçen kurtarıyorsa 250 cc almanı tavsiye ederim kullanımında 150 cc den hiçbir fark yok 8)
Biraz satış stratejisi tabii. Ancak tek gerçek 150cc 2014 lerde parlak siyah yok.
İnternette de ilanlar var adresine kadar getiriyorlar. Ya da olmadi manavgat tan alirsin. Nebioğullarının filanca gün gelir sözleri genelde gerçek olmuyor.
250cc konusunda kendine şu soruyu sor 2.500\3000 TL fark var.
Bu motordan beklentim ne?
Örn benim için ilk şey klas görünsün. Yoğun olarak şehir içi ara sıra uzun yol görsün. Küçük motor az yaksin varsın çok hızlı gitmesin. 80-90-100 bana yeter. Dinlene dinlene gider ısınırsa mola veriirim.Araba parasi yatirmam ekonomik olsun.
Yarın birgün satarsam da bindiğim yanıma kâr kalsin. Kolay ulaşıyım zor vaz geçeyim. Diyorsan 150cc
Ancaaak
Eğer diyorsan ki güçlü motorun olsun. Hiz da yapsin yolda. Ben uzun yolların adamiyim. Ve hatta yoğun olarak uzun yolda kullanirim. Bu yüzden Su soğutmalı da Düşünürüm. Nasil olsa hep aklim 250 liklerde kalacak. Bu bir hobi büyüte büyüye giderim. Piyasası daha yoğun oksun. Diyorsan. 250 cc ve üzerini düşünebilirsiniz.
Bence temel ayrim bu. İhtiyaciniz ne. Başlangıç ve sonrasındaki masraflar beklentinizi karşılıyor mu.
Yoksa 250 ve 350 liklerimizi deneyimlere fırsatım oldu her modelimiz inan harika. Motorlar çok sağlam his veriyor. Her modelden ihtiyaçların doğrultusunda memnun kalırsın.
Bahadır
16.September.2014, 22:06
Biraz satış stratejisi tabii. Ancak tek gerçek 150cc 2014 lerde parlak siyah yok.
İnternette de ilanlar var adresine kadar getiriyorlar. Ya da olmadi manavgat tan alirsin. Nebioğullarının filanca gün gelir sözleri genelde gerçek olmuyor.
Örn benim için ilk şey klas görünsün. Yoğun olarak şehir içi ara sıra uzun yol görsün. Küçük motor az yaksin varsın çok hızlı gitmesin. 80-90-100 bana yeter. Dinlene dinlene gider ısınırsa mola veriirim.Araba parasi yatirmam ekonomik olsun.
Yarın birgün satarsam da bindiğim yanıma kâr kalsin. Kolay ulaşıyım zor vaz geçeyim. Diyorsan 150cc
Ancaaak
Eğer diyorsan ki güçlü motorun olsun. Hiz da yapsin yolda. Ben uzun yolların adamiyim. Ve hatta yoğun olarak uzun yolda kullanirim. Bu yüzden Su soğutmalı da Düşünürüm. Nasil olsa hep aklim 250 liklerde kalacak. Bu bir hobi büyüte büyüye giderim. Piyasası daha yoğun oksun. Diyorsan. 250 cc ve üzerini düşünebilirsiniz.
Bence temel ayrim bu. İhtiyaciniz ne. Başlangıç ve sonrasındaki masraflar beklentinizi karşılıyor mu.
Yoksa 250 ve 350 liklerimizi deneyimlere fırsatım oldu her modelimiz inan harika. Motorlar çok sağlam his veriyor. Her modelden ihtiyaçların doğrultusunda memnun kalırsın.
Abi seni akdeniz bölge sorumlusu yapsınlar bu ne ya :alkis:8):)
KamilErgün
16.September.2014, 22:10
Yaklaşık 6 ay 2000 Km civarı 150 lik kullanmış birisi olarak gerek performans gerekse görsel olarak tatmin edici bir motor olduğunu söyleyebilirim. Satılığa çıkardıktan birbuçuk ay sonra sattım, bindiğim yanıma kar kaldı. Celil bey sana hiç arayan yok dedikten sonra birisi geldi aldı. Motor almayı düşünen arkadaşlara bütçelerini çok zorlamadan tercih yapmalarını tavsiye ederim. Sonuçta bu tip motorlar ihtiyaçtan çok keyif için alınıyor. Sadece imkanınız varken küçükten başlayayım sonra büyütürüm yanlışına düşmeyin. Alıp satması, hele satmaya uğraşması büyük dert.
Bahadır
16.September.2014, 22:42
Yaklaşık 6 ay 2000 Km civarı 150 lik kullanmış birisi olarak gerek performans gerekse görsel olarak tatmin edici bir motor olduğunu söyleyebilirim. Satılığa çıkardıktan birbuçuk ay sonra sattım, bindiğim yanıma kar kaldı. Celil bey sana hiç arayan yok dedikten sonra birisi geldi aldı. Motor almayı düşünen arkadaşlara bütçelerini çok zorlamadan tercih yapmalarını tavsiye ederim. Sonuçta bu tip motorlar ihtiyaçtan çok keyif için alınıyor. Sadece imkanınız varken küçükten başlayayım sonra büyütürüm yanlışına düşmeyin. Alıp satması, hele satmaya uğraşması büyük dert.
Celil abi adam gönderip aldırdı senin motorunu abi :mrgreen:
nebi64
17.September.2014, 14:14
Merhaba
Demek ki sistemin sağlikli çalışmasini engelleyen birşey var kardeşim. Bakim sonrasi düzelmesi lazim. Km sayaci arizali değilse en azindan 20+25 km daha yapması lazim. 2lt benzin de 75 km götürsün artik. Araba değil sonuçta :) hava ayari bence de şüpheli.
evet :) zaten geçenlerde bujiyi temizlemek için söktüğümde bujinin üstü kurum bağlamıştı galiba ya karbüratörde bi ayarsızlık var yada havada dostlar uşak ta iyi bi usta varmı bildiğiniz acaba ?
anilsedali
17.September.2014, 17:16
Ancaaak
Abi seni akdeniz bölge sorumlusu yapsınlar bu ne ya :alkis:8):)
Teşekkürler
Tamamen kamu yararına :cheesy:
anilsedali
18.September.2014, 22:50
Arkadaşlar bir arkadaşım küçük bir kaza yaptı.
Daha önceki deneyimlerinde benim de başıma gelmişti. Sizin başınıza gelmesin.
Özellikle daha önce scooter kullanan arkadaşların sürüş alışkanlıklarında ve ani frenler de olan bir durum.
Ön freniniz "tam kilitleme yapmamalı " biraz gevşek olmalı. Arkadaşım 50 ile giderken aniden bir araba önüne kırınca ön frene yüklenmiş ve motor devrilmiştir. Allahtan çok bi şeyi yok. Ani frende ayak frenini kullanın. Aman devrilmeyin. Düşmeyin.
anilsedali
15.October.2014, 20:54
Celil Abi Kitapçığımı kaybettim Pdf olarak varsa anilsedali@mynet.com (anilsedali@mynet.com) a
göndermeni rica ederim.
nazar
anilsedali
20.May.2015, 01:39
Güncel Yakıt Bilgileri Uzun Yol 15 gün önce Antalya-Alanya 135+135 km 270 km
Ortalama hız 85-90 yer yer 120 herhangi boğulma ve çekiş kaybı yok.
55 TL ile depoyu fulledim. gidiş geliş 270 km yaptı. 1 hafta da işe git gel kullandım. 395'inci km de yedek depoyu istedi.
Rainmaker
20.May.2015, 12:21
bir güncel de benden olsun...
yer : istanbul şehir içi (hiç uzun yol yok tamamı şehir içi)
ortalama hız : 45-50 km
230 km de yedek depoyu istedi... yedeğe geçtikten sonra gidip benzin aldığım için limitini bilmiyorum... motorun ilk km leri olduğu ve sürücünün acemiliği de hesaba katılırsa hiç fena değil... benzincide 43 tl ye fulledim (tam full değil 10.40 litre falan)
sanıyorum kötü kullansanız bile yaklaşık 300 km rahat yapılıyor şehir içinde... beklediğimden çok daha iyi çıktı yakıt tüketimi, ne benzinciye girmekten korkuyorum arabada olduğu gibi, ne de en son ne zaman girdiğimi hatırlarım...
yağ değişimi, bakımlar ve sürücü tecrübesi arttıkça daha da iyi olacaktır...
Ekrem Özdemir
20.May.2015, 20:46
Yarama parmak bastınız şimdi. hesaplamalarım 100 km'de 6.6-7 litre arasında yaktığını gösteriyor :shock:
Arabamdan çok yakıyor kocaoğlan :)
boxmaker
12.February.2016, 05:55
Anil merhaba, burada paylastigin 150 e2 incelemelerin icin tesekkurler. Akil karsikliklarinin ortadan kalkmasinda cok buyuk yardimi oldu. 2013 model bir 150 e2 aldim. Detayli yorumlarin sayesinde almadan once bile beklentilerimi belirlemistim. Alacak arkadaslara da sunu soyleyebilirim ;motor hakkindaki yorumlarin son derece gercekciydi. Baska kaynaklardan kafalari karismasin. Emeklerin icin sagol...
2_rock
12.February.2016, 12:29
Anil merhaba, burada paylastigin 150 e2 incelemelerin icin tesekkurler. Akil karsikliklarinin ortadan kalkmasinda cok buyuk yardimi oldu. 2013 model bir 150 e2 aldim. Detayli yorumlarin sayesinde almadan once bile beklentilerimi belirlemistim. Alacak arkadaslara da sunu soyleyebilirim ;motor hakkindaki yorumlarin son derece gercekciydi. Baska kaynaklardan kafalari karismasin. Emeklerin icin sagol...
Motorunuz hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. 8)
anilsedali
01.April.2016, 23:29
Teşekkürler uzun süredir foruma giremedim. Ben de 150cc alacağım zaman birçok akıl karıştıran ve motoru kullanmayan kişilerin ön yargılarıyla dolu yazılarla karşılaşmıştım. Raptorriders forumuyla tanışınca referans kaynak olması açısından kullanımımla ilgili detayları paylaştım. 1,5 yıldır Antalya'da Regal Raptor 150cc e2'yi kullanıyorum.
Yakıt tüketimi çok iyi , tam bir şehir motoru. Uzun yolda, dağda, yaylada, orman yolunda ve hatta bardaktan boşalırcasına yağmurda tam gaz gitmek zorunda kaldığımda dahi "motor tık demedi". Henüz herhangi ağır bakım istemedi. Yaklaşık 10 bin km yol yaptım. Yaşadığım tek sorun bir ara yapmurlu havada çok kullanmamıştım ve arka fren sıkışma yaptı. Tamirci bir türlü yapamadı. Sonra şişen hidroliğin havasını vanasını alarak almayı öğrendim. Fren çok iyi tutmadı ilk yaptığımda sonra bir iki gün öyle sürünce içindeki hava gitti. Yani bir iki gün az tutan frenle sürünce düzeldi.
Çok güvenli, hızı ve yavaşlaması şehirde işine evine gidecekler için gayet yeterli. Tabii yavaş diyenler de olacaktır ama hızın da litre litre bedeli var :) kaza riski de cabası.
KARAKARTALIZMA
31.December.2016, 03:01
Slm uzunca bir araştırma yaptıktan sonra 150 klasiğimi aldım bihayırlı olsun alırım:)
CELİL
31.December.2016, 11:18
Slm uzunca bir araştırma yaptıktan sonra 150 klasiğimi aldım bihayırlı olsun alırım:)
Merhaba Alptuğ yeni makinan hayırlı olsun yeni motorun resimlerini çekip yeni bir başlık aç oradan hayırlı olsun dileklerimizi iletelim bu başlık karışmasın :) 8)
http://www.raptorriders.com.tr/forums/newthread.php?do=newthread&f=21
HAWX
31.December.2016, 23:58
Paylaşım için teşekkürler emeğine sağlık 8)
burock
01.January.2017, 14:23
Harika bilgiler ve deneyim aktarımı olmuş eline yüreğine sağlık.
Barmen
05.January.2017, 22:16
Arkadaşlar 150cc almak isteyen bir arakdaşım var. Önerir misiniz? Benim de aklımdan geçmedi değil.
ellekli
23.June.2017, 03:24
Arkadaşlar 150cc almak isteyen bir arakdaşım var. Önerir misiniz? Benim de aklımdan geçmedi değil.
Basit bir cevap vereyim. Rks 250 Cruiser im vardı sattım. Bir hafta önce Regal Raptor 150 aldım. İnanın Rks den daha keyifli diyebilirim..
Yakıt tüketimi konusundaki tecrübemi aktaracağım ilerde..
Serhat
23.June.2017, 21:13
150 e2 ilk motorum. Belki uzun yillar hevesli oldugum icindir bilemiyorum fakat cok asiri zevkli. 250 lik saniyorlar. Minyon biri oldugum icin sanirim motor altimda buyuk kaliyor.
centaur
23.June.2017, 21:29
150 e2 ilk motorum. Belki uzun yillar hevesli oldugum icindir bilemiyorum fakat cok asiri zevkli. 250 lik saniyorlar. Minyon biri oldugum icin sanirim motor altimda buyuk kaliyor.
Kimin ne sandığının ne önemi var dostum.. Sen keyifli buluyorsun,keyif alıyorsun önemli olan bu 8)
Serhat
23.June.2017, 22:30
Kimin ne sandığının ne önemi var dostum.. Sen keyifli buluyorsun,keyif alıyorsun önemli olan bu 8)
Yok oyle tabi de. 150cc kucuk motor altimda siritir tarzi dusunenler olabilir. Kalibi tahminimden daha buyuktu ilk gordugumde.
Mrsivasle
23.June.2017, 22:54
Paylaşım için teşekkürler dogrular yanlışlar bir kenara zımbızla dahi alınıp bilgi edinecek paylaşımlar yapmışsın 8) kazasız belasız bol km sürüşler
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.