Orijinalini görmek için tıklayınız : Mercekli Xenon
eek
08.September.2014, 09:52
Farı iyileştirmek için bazı girişimlerde bulunduk ancak sonuç pek iyi olmadı. Toros farı ve 35w H4 ampül ile uzunlar çok iyi ancak kısalar park gibi yanıyor (park iptal), ayrıca uzun far göstergesi kısalar yanarken çok az yanıyor. Oto elektrikçiler biz bakmayız diyor, motorsiklet tamircileri orjinaline geri dön uğraşma diyor :) Bu nedenle linkteki ürüne göz diktim ancak kullanan kimseye rastlamadım, kullanan ve fikir verebilecek kimse var mı:
http://www.regalraptor.com.tr/detailproduct.asp?CatID=90&SubCatID=354&ProdID=574
özgürr
08.September.2014, 11:09
Bizim motorlarda xenon kullanan pek görmedim bi uyumsuzluk olabilir. Aydinlatma genelimizde problem olan bir konu eğer yaparsanız bilgi aktarımı harika olur :)
Ferhat BASTEM
08.September.2014, 11:57
Emre ben de xenon işini araştırdım biraz, iki sorun var ilk aşamada. birincisi zamanla sararma yapması, ikincisi mevcut far tası plastik olduğu için sadece ampul takmanın bu plastik kısmı eritecek olması. elektrik aksamı kısmını pek bilmiyorum, teknik bilgim yok. (akü yeterli mi vs.) idare etsin diye sarı ampul yerine beyaz taktım. az da olsa fark etti ama 10 liralık ampulden de beklenti olmasın :) şu tarz bir şey alıp ekleme yapmayı düşünüyorum. ondan sonra ne olacağını bizzat tecrübe edeceğim ;)
http://www.dx.com/p/marsing-cree-xm-l-u2-25w-1500lm-waterproof-3-mode-white-light-motorcycle-led-bulb-12-60v-326622#.VA1fv6LJR7E
Bahadır
08.September.2014, 14:44
Emre ben de xenon işini araştırdım biraz, iki sorun var ilk aşamada. birincisi zamanla sararma yapması, ikincisi mevcut far tası plastik olduğu için sadece ampul takmanın bu plastik kısmı eritecek olması. elektrik aksamı kısmını pek bilmiyorum, teknik bilgim yok. (akü yeterli mi vs.) idare etsin diye sarı ampul yerine beyaz taktım. az da olsa fark etti ama 10 liralık ampulden de beklenti olmasın :) şu tarz bir şey alıp ekleme yapmayı düşünüyorum. ondan sonra ne olacağını bizzat tecrübe edeceğim ;)
http://www.dx.com/p/marsing-cree-xm-l-u2-25w-1500lm-waterproof-3-mode-white-light-motorcycle-led-bulb-12-60v-326622#.VA1fv6LJR7E
Serkan abi takmış xenon ampul.Konuyu görürse yardımcı olur diye düşünüyorum :)
eek
08.September.2014, 14:52
Linkteki ürün Regal Raptor için üretilmiş diye tahmin ediyorum, kendim xenon ve mercek ile uğraşmaktansa bu daha kolayıma geldi, bunu kullanan yok galiba..
Bahadır
08.September.2014, 14:59
Linkteki ürün Regal Raptor için üretilmiş diye tahmin ediyorum, kendim xenon ve mercek ile uğraşmaktansa bu daha kolayıma geldi, bunu kullanan yok galiba..
Eski moderatör Erkan abide vardı bundan.Memnun olduğunu söylemişti bi mesajında 8)
Eyüp Becerir
08.September.2014, 17:16
Linkteki far angel far diye geçer. Benim motorumda vardı.
Motorun üzerinde farı komple değiştiriyorlar yeni kasa far talıyorlar.
Ama benim yaşadığım en büyük sıkıntı şudur bunu değiştirince uzun farlar çalışmıyor
Millete selektör atamıyorsun :(
Farı iyileştirmek için bazı girişimlerde bulunduk ancak sonuç pek iyi olmadı. Toros farı ve 35w H4 ampül ile uzunlar çok iyi ancak kısalar park gibi yanıyor (park iptal), ayrıca uzun far göstergesi kısalar yanarken çok az yanıyor. Oto elektrikçiler biz bakmayız diyor, motorsiklet tamircileri orjinaline geri dön uğraşma diyor :) Bu nedenle linkteki ürüne göz diktim ancak kullanan kimseye rastlamadım, kullanan ve fikir verebilecek kimse var mı:
http://www.regalraptor.com.tr/detailproduct.asp?CatID=90&SubCatID=354&ProdID=574
eek
08.September.2014, 17:16
Teşekkürler, bir fotoğrafını görsem almaya karar vereceğim ancak bu sezon için erteleyeceğim sanırım :)
uni88
10.September.2014, 11:39
Toros fari içine bixenon ampul takrsak iş çözülür hem uzun hem kısa ebayde görmüştüm bir ara ancak alma girişimde bulunmadım fiyatı bir hayli yüksekdi diye hatırlıyorum.
Bende Toros farı ile değiştirdim benim dandirik farı dün, gayet güzel aydınlatıyor kısaları hiç yakmadım :) hep uzunları kullanırım zaten azıcık gözü acısın ama beni daha rahat farketsin araba kullanıcıları...
Bir arkadaş 3 hafta önce bir çin sitesinden buna benzer bir mercekli far getirmişti kendi motoruna, Toros fari alıp ön camını arkadaki aynadan fırında ayırıp gelen mercekli farri bizim regalin plastik arka aynasına takarak bir çözüm üretmeye çalışıyordu çok fazla zamanım olmadığından sonucu görmek için beklemedim ama 2.5 - 3 saat uğraştık beraber. Sonrada bir daha denk gelemedik sonucu merak ediyorum açıkcası plastik tas ayna eriyecek gibi gelmişti bana takarken farı...
O far yerine şunu almanı öneririm Eren hem daha ucuz hem daha güzel bence...
http://www.ebay.com/itm/161297019438?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
ugurcuk
10.September.2014, 16:18
kısa farın park gibi yanması ve uzun far ışığının yanmasının sebebi kabloları takarken ters bağlantı yapmışsınız deneme yanılma yöntemiyle kaboların yerlerini değiştirin sorunun çözüldüğünü göreceksiniz.
piyasada satılan ince beyinli xenon ampullerden olanlardan alırsanız işinizi görecektir ampul H4 olması yeterli sanırım hem uzun hem kısa için. yanlız 55w olanlardan değil 35w olanlardan almanız gerekiyor.
Potenza
18.February.2015, 19:04
kısa farın park gibi yanması ve uzun far ışığının yanmasının sebebi kabloları takarken ters bağlantı yapmışsınız deneme yanılma yöntemiyle kaboların yerlerini değiştirin sorunun çözüldüğünü göreceksiniz.
piyasada satılan ince beyinli xenon ampullerden olanlardan alırsanız işinizi görecektir ampul H4 olması yeterli sanırım hem uzun hem kısa için. yanlız 55w olanlardan değil 35w olanlardan almanız gerekiyor.
Değerli arkadaşlar,
Konuyla ilgili bir şey sormak isterim,
Diyelimki ön farı değiştirdik,daha kaliteli bir far taktık.
İçine de h4 ampül taktık, gene illa 35w mı olmalı takacağımız ampül?
Yoksa 55w lık takabilir miyiz?
Takamaz isek neden ?
CELİL
18.February.2015, 21:26
Değerli arkadaşlar,
Konuyla ilgili bir şey sormak isterim,
Diyelimki ön farı değiştirdik,daha kaliteli bir far taktık.
İçine de h4 ampül taktık, gene illa 35w mı olmalı takacağımız ampül?
Yoksa 55w lık takabilir miyiz?
Takamaz isek neden ?
Bizim makinalar 35 watt dan yüksek ampulün voltajını karşılayamıyor aküden yemeye başlayıp aküyü bitiriyor
Potenza
18.February.2015, 21:50
Bizim makinalar 35 watt dan yüksek ampulün voltajını karşılayamıyor aküden yemeye başlayıp aküyü bitiriyor
Teşekkür ederim Celil Abi :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.