PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : E-5 Yol şerit boyası ?

Ergenekon
14.September.2014, 20:00
E-5 yol üzerinde bulunan şeritlerin ne ile boyandığı konusunda fikri olan var mı?
Kesik çizgiler ve yolun sağ tarafındaki düz çizgilerden gitmek zorunda kaldığımda motorun sağ tekerleği mikro saniyelik zaman dilimlerinde kontrolüm dışına çıkıyor . Buna benzer sorun yaşayan var mı?

özgürr
14.September.2014, 21:02
Evet bu konuda hepimiz sıkıntı yaşıyoruz özellikle bakırköy sahil yolunda :( en üzücü olay ise yağışlı hava da kayıyor olması.

Ergenekon
14.September.2014, 21:10
Evet bu konuda hepimiz sıkıntı yaşıyoruz özellikle bakırköy sahil yolunda :( en üzücü olay ise yağışlı hava da kayıyor olması.
Tekerlek ile alakalı bir sorun ise değiştireyim diyecektim ama genel bir sorunmuş .

Genel bir sorun olduğuna göre bütün motosiklet kullanıcıları bu konuda
muzdarip . O zaman ortada büyük tehlikeli bir sorun var ve bu konuda kesin karayollarına şikayet gitmiştir .
Neden önlem almıyorlar ilginç

CELİL
14.September.2014, 21:43
O beyaz şeritler hem balık sırtı üzende motor durmuyor sağa sola atıyor hemde yağmurda fena kayıyor malesef 8)

Ergenekon
14.September.2014, 21:55
O beyaz şeritler hem balık sırtı üzende motor durmuyor sağa sola atıyor hemde yağmurda fena kayıyor malesef 8)
İlgili kurum ve kişiler önlem almak için umarım birilerin başına bir şey gelmesini beklemiyorlardır .

Üzücü bir olay sonrası emniyet şeridi ve motosiklet yolu olmayan yerde muhakkakta bir cevapları vardır !! orası yol değil vs .. gibi.

özgürr
14.September.2014, 22:03
İlgili kurum ve kişiler önlem almak için umarım birilerin başına bir şey gelmesini beklemiyorlardır .

Üzücü bir olay sonrası emniyet şeridi ve motosiklet yolu olmayan yerde muhakkakta bir cevapları vardır !! orası yol değil vs .. gibi.

Ülkede motorculari düşünen ilgili bir kurum yok be abi Malesef :( sadece 4 tekerlekli araçları düşünerek yapıyorlar herseyi :(

CELİL
14.September.2014, 22:11

Çok doğru cevap orası yol değilki 8)

Ergenekon
14.September.2014, 22:22
Ülkede motorculari düşünen ilgili bir kurum yok be Malesef :( sadece 4 tekerlekli araçları düşünerek yapıyorlar herseyi :(

Evet maalesef öyle . Vergisini veren motosiklet kullanıcıları amiyane tabirle üvey evlat muamelesi görüyor ilgili kurumlar tarafından

Ayrıca normal şeridinde trafik akışına uygun hızda gitsen dahi arkadan gelip korna çalarak yol isteyen arıza kafeslerde var ve bunları da sorunlara eklediğinde motorcular nereden nasıl gidecek tam bir muamma .

Anladığım kadarı ile Ülke de genel bir algı var .

Motorlar , trafiği meşgul eden gereksiz önemsiz göz ardı edilebilir araçlar olarak görülüyor

Ergenekon
14.September.2014, 22:26
Çok doğru cevap orası yol değilki 8)
Şehirlerde motosikletin tercih edilmesi ve kullanım amacı trafik den olabildiğince az etkilenip daha az bir sürede istenilen yere varılması değil mi Üstad .

CELİL
14.September.2014, 22:37
Şehirlerde motosikletin tercih edilmesi ve kullanım amacı trafik den olabildiğince az etkilenip daha az bir sürede istenilen yere varılması değil mi Üstad .
Aynen ben motora binmeye başladığımdan beri araba ile trafiğe giremiyorum daral geliyor istanbulda trafikte tek kurtarıcımız motor ayrıca emniyet şeridi olmayan istanbul yollarında barıyer yanındaki beyaz çizgi ile barıyer arasına girmekten başka çaremizde olmuyor :(
Ama malesef tehlikeli ve yanlış bir hareket ve yetkililere böyle bir taleple gidemeyiz 8)

Ergenekon
14.September.2014, 22:47
Aynen ben motora binmeye başladığımdan beri araba ile trafiğe giremiyorum daral geliyor istanbulda trafikte tek kurtarıcımız motor ayrıca emniyet şeridi olmayan istanbul yollarında barıyer yanındaki beyaz çizgi ile barıyer arasına girmekten başka çaremizde olmuyor :(
Ama malesef tehlikeli ve yanlış bir hareket ve yetkililere böyle bir taleple gidemeyiz 8)
Kesinlikle tehlikeli ve kesinlikle tavsiye etmiyorum ama her gün trafikte görüyoruz . Motosiklet kullanıcıların yüzde doksanı bu şekilde tehlikeli hareket ediyor .
Olması gerekenler yapılmadığı için çözüm ! yolu bu olmuş ve trafikte yazılı olmayan kurallar oluşmuş .

Duyarlı mı denir bilmiyorum ama vatandaşın ilgi ve alaka göstermesi ile motorcular olmayan yolda kendilerine yol buluyor .

bluewine
15.September.2014, 20:27
Kesinlikle tehlikeli ve kesinlikle tavsiye etmiyorum ama her gün trafikte görüyoruz . Motosiklet kullanıcıların yüzde doksanı bu şekilde tehlikeli hareket ediyor .
Olması gerekenler yapılmadığı için çözüm ! yolu bu olmuş ve trafikte yazılı olmayan kurallar oluşmuş .

Duyarlı mı denir bilmiyorum ama vatandaşın ilgi ve alaka göstermesi ile motorcular olmayan yolda kendilerine yol buluyor .

Kısa bir süreliğine de olsa üstünde sürmemiz gerekebiliyor bazen,özellikle trafik sıkışıklığı olan yerlerde sağ taraftan sıyrılıp geçmeye çalıştığımız zamanlarda.Sağından geçeceğim araç uzunsa,yeterli yer yoksa,uzun bir süre beyaz şerit üzerinde sürmem gerekiyorsa kesinlikle girmiyorum.Biraz daha yer açması için öndeki araca kornayla veya selektörle işaret veriyorum.Vermezse de bekliyorum.Zira üzerinde sürmek tehlikeli,tekerler şerit üzerinde durmuyor,ya sağa ya da sola kayıyor.Bu durumda istemeden ya diğer araca ya da bariyerlere yanaşıyoruz,tehlikeli bir durum çok dikkat etmek ve acele etmemek gerekiyor.