PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Daytona 250cc Devir Kesici

EVRS
17.September.2014, 19:21
Merhaba arkadaşlar kafama takılan ufak bi sorun var. motorun vites hız limitleri nelerdir tam olarak bilen varmı? ayrıca devir kesicisi boş ışığı yanarak mı gösteriyor. yoksa başka arkadaşlarda da olan (ki bende de var ) boşa düşme durumumu oluşuyor tam olarak anlamadım.
ben en fazla 1. vites 35-40
2. vites 60-70
3.vites 80 -90 vb gibi rakamlarda devir bitiyor bu değerler normal midir? ve boş ışığı yanarak mı gosterıyor.

Ergenekon
17.September.2014, 22:43
60-70 görünce beşe geçiyorum

Bahadır
17.September.2014, 23:05
70 mi ? ben 80 de geçiyorum.70te geçince devrini alamıyo

Ergenekon
17.September.2014, 23:24

Benim motor bu şekilde çalışmak istiyor bende ses etmiyorum ona uyuyorum

EVRS
18.September.2014, 00:38

350 cc birazdaha farklı dır diye düşünüyorum merak ettığım herhangı bı vıtesın sonunda ne oldu devır kesıcı ye geldıgınde boş ışığı yandımı yani kendını korumaya bu sekıldemı alıyor yoksa bı sıkıntımı var benım motorda anlamadım.

Kazım
18.September.2014, 01:32
Merhaba arkadaşlar kafama takılan ufak bi sorun var. motorun vites hız limitleri nelerdir tam olarak bilen varmı? ayrıca devir kesicisi boş ışığı yanarak mı gösteriyor. yoksa başka arkadaşlarda da olan (ki bende de var ) boşa düşme durumumu oluşuyor tam olarak anlamadım.
2. vites 60-70
3.vites 80 -90 vb gibi rakamlarda devir bitiyor bu değerler normal midir? ve boş ışığı yanarak mı gosterıyor.

Motosiklet konusunda pek tecrübeli değilim fakat belirttiğiniz vitesler için yazdığınız hızlar çok yüksek geldi bana....

Ben de Bahadır arkadaşımız gibi - arabadan gelen kulak dolgunluğuyla 80 km'de 5.vitese geçiyorum..

Gezgin
18.September.2014, 01:55
O viteslerdeki hiz limitlerini yazmis evren,normal bence benm 250 liktede boyleydi

CELİL
18.September.2014, 02:32
Merhaba Evren RR larda devir kesici yok bastığın kadar gaz yer
Gaza yüklenince vitesden boşa düşme varsa servise makinayı göster vites ayağında ayarsızlık veya şanzumanda vitesden atma sıkıntısı olabilir
normal vites aralıkları aşağıdaki gibidir
1- 20-30 km
2- 40-50 km
3- 50-70 km
4- 70-80 km
5- 80- ve üstü gibidir 8)

pastahead
18.September.2014, 12:27
2. vites 60-70

Dostum boşa atma sorununu ben de yaşıyorum ne yazık ki şanzıman arızası dediler hatta bugün servise bırakacağım :cry:

EVRS
18.September.2014, 15:21
Merhaba celil bey bende moturu 1 ay önce aldım türk chopper üyesi bursalı bi arkadaştan daha motor 6300 km de (şimdi 6800 lerde ) bu sorunu yaşaıyorum.Dediğin gibi
ikisi birden bile olabilir ayakta kesin ayarsızlık var normali bilek hareketiyle vites atılırken ben baya agagımı yukarı kaldırrak atıyordum boşlugunu biraz almamıza ragmen hala tam olmamış gibi.
Ruhsatta 2012 model 07-02-2013 trafık cıkıslı dıyor acaba garantı durumu nedır satan arkadasımı arasam yoksa sorgulatma durumum varmı ve burda bakarlar mı bilemiyorum arada kaldım şimdi uzun vadade sorun çıkarır gibi sonra daha fazla maddi sıkıntıya sebep olabilir.
pastahead bilgi aldığında durum hakkında garantisiz fiyat işlem süresi gibi burdan tekrar geri dönüş yapabilirsen sevinirim.

CELİL
18.September.2014, 15:35
Merhaba celil bey bende moturu 1 ay önce aldım türk chopper üyesi bursalı bi arkadaştan daha motor 6300 km de (şimdi 6800 lerde ) bu sorunu yaşaıyorum.Dediğin gibi
ikisi birden bile olabilir ayakta kesin ayarsızlık var normali bilek hareketiyle vites atılırken ben baya agagımı yukarı kaldırrak atıyordum boşlugunu biraz almamıza ragmen hala tam olmamış gibi.
Ruhsatta 2012 model 07-02-2013 trafık cıkıslı dıyor acaba garantı durumu nedır satan arkadasımı arasam yoksa sorgulatma durumum varmı ve burda bakarlar mı bilemiyorum arada kaldım şimdi uzun vadade sorun çıkarır gibi sonra daha fazla maddi sıkıntıya sebep olabilir.
pastahead bilgi aldığında durum hakkında garantisiz fiyat işlem süresi gibi burdan tekrar geri dönüş yapabilirsen sevinirim.
Merhaba Evren makinaların trafige çıkış tarihinden itibaren garanti kitapcığındaki periodik bakımları serviste yaptırıp kaşeletmek şartıyla 2 yıl geçerlidir garanti kitapcığı elinde ve kaşeleri tamsa sorunsuz olarak bir sıkıntı varsa garantiden yapılır 8)
aksi durumda ücret isterler servise makinayı göster ayarlardan sıkıntı yapıyorsa ücret almaz zaten 8)

EVRS
18.September.2014, 20:29
Teşekkürler celil bey aldığım arkadaşı aradım oda 2. sahibi o da almışmı almamış mı bilmiyor o belgeleri duruma göre haraket ediceğim artık :)

EVRS
22.September.2014, 02:24
cumartesi günü arkadaşla pedal ayarını yaptık ve boşluğu tümünü aldık gibi artık vites geçişleri daha kararlı hale geldi yokuşlarda da hissedilir bi iyileşme var yalnız 2.viteste bu akşam deneme yaparken 2. tes 50km hızda vites yine boşu gösterdi.:( Arkadaşıma denettim o 2. viteste 80 km ye kadar çıktığını ve daha da gider dedi.eve dönüşte ben de tekrar denedim 70 lere kadar çıktım.
forum da bu durmda olan sanırm 250-300 den başlayıp 1000 tl ye kadar değişen sorunun çözülmesi için fiyat alınmış.garantili olupta sıkıntı çıkarılan arkadaşlar da var.
motoru aldığım kişi de ilk sahibinden sanırm garantı belgesi gibi formları almamış veya kaybetmış aradım donuş olmadı.Ne yapmam kounsunda açıkcası kararsız kaldım

Bahadır
22.September.2014, 09:49
cumartesi günü arkadaşla pedal ayarını yaptık ve boşluğu tümünü aldık gibi artık vites geçişleri daha kararlı hale geldi yokuşlarda da hissedilir bi iyileşme var yalnız 2.viteste bu akşam deneme yaparken 2. tes 50km hızda vites yine boşu gösterdi.:( Arkadaşıma denettim o 2. viteste 80 km ye kadar çıktığını ve daha da gider dedi.eve dönüşte ben de tekrar denedim 70 lere kadar çıktım.
forum da bu durmda olan sanırm 250-300 den başlayıp 1000 tl ye kadar değişen sorunun çözülmesi için fiyat alınmış.garantili olupta sıkıntı çıkarılan arkadaşlar da var.
motoru aldığım kişi de ilk sahibinden sanırm garantı belgesi gibi formları almamış veya kaybetmış aradım donuş olmadı.Ne yapmam kounsunda açıkcası kararsız kaldım

benimkide yapıyo o sorunu ara sıra idare ediyom.Sende et :mrgreen:

CELİL
22.September.2014, 10:06
Öncelikle vitesten atma sorununu netleştirmek için servise götürüp makinayı kontrol ettir sonraki duruma göre hareket edersin8)

sunay690
22.September.2014, 14:35
2. viteste 80 km ile gidiyosa o motor hala 2. vitese geçtiği için dua etmen lazım. :mrgreen: Motosikletin limitlerini bilip o şekilde kullanıldığı zaman hiç bi sıkıntı çıkarmayacak motorlar bunlar bence. Daytona 250 2. viteste 80 km hız yapsın diye üretilmiş bi motor değil :evil:.

EVRS
22.September.2014, 19:01
bugün anakara ışıl motora gittim ordaki ustaya durumu anlattım pulların ince olma sorununu usta 2. vitestle 1.viteste ki sekromeç sorun var dedi değişim olacak motor inecek 600 e yapılır dedi. 3 günde hallolurmuş. ve ısrarla soruma bi daha aynı sorunun çıkarmazmış.

sunay690 80 denemek için yapılmış bi hız ideali bu motor lar için 60-70 aralıgı.

CELİL
22.September.2014, 19:23
bugün anakara ışıl motora gittim ordaki ustaya durumu anlattım pulların ince olma sorununu usta 2. vitestle 1.viteste ki sekromeç sorun var dedi değişim olacak motor inecek 600 e yapılır dedi. 3 günde hallolurmuş. ve ısrarla soruma bi daha aynı sorunun çıkarmazmış.

sunay690 80 denemek için yapılmış bi hız ideali bu motor lar için 60-70 aralıgı.
ortalama 650 tl ye komple dişliler değişiyor komple şanzuman yapılıyor
Senin işlemin sekromej değişimi dişlilerle bir alakası yok sekromej viteslerin geçişini ve kitlemesini sağlar normalde garantiye girmez çünki bozulma sebebi yamulmadır yamulmaya sebep olan şey vites geçirirken zorlamaktır ama bu işlem için fiyat bence yüksek
Birde sorunun sekromejden olduğundan eminlermi bir daha tekrarında ücretsiz yapma garantisi veriyorlarmı
vites sekromej (hilal) 3 lü takımı 120 tl
+ conta takımı 50-60 tl
+ yağ 2 lt 50-60 tl
+ işçilik 200 tl gibi
Toplam 440 tl gibi tutması lazım

Regal Raptor 250 Hilal Takımı Fiyatı: 120.36TL
http://www.regalraptor.org/regal-raptor-yedek-parcalari/regal-raptor-250-yedek-parcalari?product_id=114
http://www.regalraptor.org/image/cache/data/hilal%2080-500x500-228x228.JPG (http://www.regalraptor.org/image/cache/data/hilal%2080-500x500-500x500.JPG)

EVRS
22.September.2014, 20:09
Celil Bey usta bende burdaki sizin ve arkadaşların tecrübesine dayanarak pullaradan kaynakladığı filan söyledim. o da bana ondan değil bundan dedi sorun.yani motorun boşa düşme gibi değil tam motor freni yapıyor gibi oluyor birden yığılıoyor iiyice yavaşlamadan vitesi düşürmek zor.tabi boş ışığını da yakıyor. sorun çıkmaz demesine ragmen bı daha tekrarlarsa ücretsiz yapacağını sanmıyorum.Hatta o sruyu sorunca ya 2 de yuklenme hemen 3 e geç diye biraz tereddüte düştü.Evet fiyat yüksek Ankara da daha uygun ve iyi usta varmıdır? bilemiyorum

CELİL
22.September.2014, 21:02
Celil Bey usta bende burdaki sizin ve arkadaşların tecrübesine dayanarak pullaradan kaynakladığı filan söyledim. o da bana ondan değil bundan dedi sorun.yani motorun boşa düşme gibi değil tam motor freni yapıyor gibi oluyor birden yığılıoyor iiyice yavaşlamadan vitesi düşürmek zor.tabi boş ışığını da yakıyor. sorun çıkmaz demesine ragmen bı daha tekrarlarsa ücretsiz yapacağını sanmıyorum.Hatta o sruyu sorunca ya 2 de yuklenme hemen 3 e geç diye biraz tereddüte düştü.Evet fiyat yüksek Ankara da daha uygun ve iyi usta varmıdır? bilemiyorum
Dediğin gibi tam boşa düşme değilde bir alt vitese düşme yapıp makina kompresöre biniyor sanırım o zaman sekromej olabilir
ankarada 2 yetkili servis var öteki kazık kanusunda daha meşhur ama bir fiyat almaktan zarar gelmez
servis listesi
http://www.motorland.com.tr/ianadolu.htm

sunay690
23.September.2014, 12:38

Dostum makina senin istediğin gibi kullanırsın tabiki, kimse bişey diyemez. Ama sadece altındaki aletin ne olduğunu bil. Haa illa da ben limitlerini zorlıyacam bu makinanın 2. vides te 60-70 km yapıcam diyosan çıkabilecek sorunlara da hazırlıklı olmaz lazım. Anladığım kadarıyla iyi bi usta tanıdığın da yok, e ozaman her sorunda motoru indirirler 600 tl nide alırlar cebinden. Yazık parana.

Bide motoru aldığın çocuğu tanıyorum aynı grupta motor sürüyoruz, senin yaşadığın sorunların hiç birini yaşamadı o motorla, gayet memnun kullanıyodu bi şikayeti yoktu.

EVRS
23.September.2014, 20:03
Dostum makina senin istediğin gibi kullanırsın tabiki, kimse bişey diyemez. Ama sadece altındaki aletin ne olduğunu bil. Haa illa da ben limitlerini zorlıyacam bu makinanın 2. vides te 60-70 km yapıcam diyosan çıkabilecek sorunlara da hazırlıklı olmaz lazım. Anladığım kadarıyla iyi bi usta tanıdığın da yok, e ozaman her sorunda motoru indirirler 600 tl nide alırlar cebinden. Yazık parana.

Bide motoru aldığın çocuğu tanıyorum aynı grupta motor sürüyoruz, senin yaşadığın sorunların hiç birini yaşamadı o motorla, gayet memnun kullanıyodu bi şikayeti yoktu.

motoru kullanmadan sorun var mı yokmu bilemezsin zaten bu sorunu aldıgım gunden berı toplasan 10 kere yasamısımdır en fazla onunda yarsı yokuslarda oldu.
bu sorun ikinci veteste anı hızlanmalarda yasanıyor o da herzaman degıl (mesela sollamaya ıhtıyacın varsa olabııır) aldıgım arkadasa tabıkı suc atmıyorum yalnıız oda senın gıbı aldıgında motouru denemedıyse sorundan habersız olabılır bende 1.v 20 2.v 30-40 da atarsam hiç bi sorun olmuyor ki bu sorunu 50 kmde yapıyor bırak 60-70.Yanı arkadası korumana gerek yok sorun yasamadıgını soyleyerek