Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Herkese Merhaba :)

tgypmk
20.September.2014, 00:18
Herkese tekrar merhaba,uzun bir bekleyiş ve sabırdan sonra ilk motosikletimi aldım 150 e-2 :) yeni bir motosiklet sürücüsü olarak bi kaç sorum olucak yardımcı olursanız çok mutlu olurum :)

ilk vitesli motorum
eskişehirde yaşıyorum
motoru 0 aldım

sorularım şöyle;

Rodaj konusunda ne yapacağımı açıkcası pek bilmiyorum
havaların bozması ve pek fazla tecrübem olmadığı için şehirler arası yolculuk yapamayacağım bu süre zarfında rodaj olayını en sağlıklı şekilde nasıl atlatırım.

ve benim için en önemlisi, değerli öneri ve tavsiyeleriniz .
şimdiden teşekkür ederim :)

umarım soruları doğru başlık altında açmışımdır,hata yaptıysam maruz görün :)

aidikurt
20.September.2014, 00:30
Tugay kardeşim öncelikle aramıza hoş geldin.
Yeni motorun hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin.
Rodaj konusuna gelince çok yüksek devirlerde kullanmıyıcan vites geçişlerin motoru zorlamadan yapıcan 60-70 km geçmezsen 500 km boyunca yeterlı olucak.

tgypmk
20.September.2014, 00:35
Tugay kardeşim öncelikle aramıza hoş geldin.
Yeni motorun hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin.
Rodaj konusuna gelince çok yüksek devirlerde kullanmıyıcan vites geçişlerin motoru zorlamadan yapıcan 60-70 km geçmezsen 500 km boyunca yeterlı olucak.

hoş bulduk alper abi , rodaj konusunda verdiğin bilgiler için teşekkürler :)

CELİL
20.September.2014, 00:42
Merhaba Tuğay aramıza hoş geldin :)
Yeni motorun hayırlı olsun Allah kazasız belasız keyifle sürmeyi nasip etsin nazar
Rodaj 1000 km de biticek bu km ye kadar makinayı yüksek devire çıkmadan yüksek gaz vermeden 70-80 km nin üzerine çıkmadan ani gaz fren yapmadan yumuşak bir şekilde tüm vitesleri sık değiştirip her vitesi kullanarak rodajı yapaman gerekiyor
1000 km rodaj bitince motoru açma işlemi başlıcak her vitesi maximum yüksek devire çıkararak vites değiştirip motoru açma işlemini yaparsın 500 - 1000 km kadarda bu şekilde kullandıktan sonra istediğin gibi kullanabilirsin 8)

tgypmk
20.September.2014, 01:29
Merhaba Tuğay aramıza hoş geldin :)
Yeni motorun hayırlı olsun Allah kazasız belasız keyifle sürmeyi nasip etsin nazar
Rodaj 1000 km de biticek bu km ye kadar makinayı yüksek devire çıkmadan yüksek gaz vermeden 70-80 km nin üzerine çıkmadan ani gaz fren yapmadan yumuşak bir şekilde tüm vitesleri sık değiştirip her vitesi kullanarak rodajı yapaman gerekiyor
1000 km rodaj bitince motoru açma işlemi başlıcak her vitesi maximum yüksek devire çıkararak vites değiştirip motoru açma işlemini yaparsın 500 - 1000 km kadarda bu şekilde kullandıktan sonra istediğin gibi kullanabilirsin 8)

teşekkürler celil abi :)

serhatsezer
20.September.2014, 01:44
Tugay motorun hayırlı olsun, hoşgeldin :)

Başkanlarımızın tavsiyelerine uyarsan sorunsuz bir rodaj dönemi yaşarsın. İlave olarak rodaj dönemi sonunda motor yağını değiştirmeyi atlamamanı tavsiye ederim. rodaj sırasında motor blok ve silindirinden çıkan pisliklerin motor içinde dolaşması sağlıklı değil...

Ayrıca Raptor Riders Grup Kurallarını okumanı tavsiye ederim.

http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=9588

ufuk
20.September.2014, 02:11
Motorun hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız kullanırsın inşallah. Rodaj konusuna gelirsek; abilerimiz gerekeni söylemiş:)

Ruberjack
20.September.2014, 02:29
Yeni motorun hayırlı olsun. Güle güle kullan

atillaharun
20.September.2014, 09:21
hayırlı olsun allah kaza bela vermesin inşallah

özgürr
20.September.2014, 15:27
Merhaba tugay aramıza hoşgeldin :) benim tavsiyem rodajdayken fazla yoğun trafiğin içine girme dur kalk yaparken motosiklet 1. Vites de yüksek devir alır buda nacizane görüşüm rodajdaki makina için pek iyi olmayabilir. Keyifli sürüşler :)

tgypmk
20.September.2014, 16:53
herkese çok teşekkürler herşey için :) tavsiyelerinize uyacağım

Dark
20.September.2014, 18:15
Herkese tekrar merhaba,uzun bir bekleyiş ve sabırdan sonra ilk motosikletimi aldım 150 e-2 :) yeni bir motosiklet sürücüsü olarak bi kaç sorum olucak yardımcı olursanız çok mutlu olurum :)

ilk vitesli motorum
eskişehirde yaşıyorum
motoru 0 aldım

sorularım şöyle;

Rodaj konusunda ne yapacağımı açıkcası pek bilmiyorum
havaların bozması ve pek fazla tecrübem olmadığı için şehirler arası yolculuk yapamayacağım bu süre zarfında rodaj olayını en sağlıklı şekilde nasıl atlatırım.

ve benim için en önemlisi, değerli öneri ve tavsiyeleriniz .
şimdiden teşekkür ederim :)

umarım soruları doğru başlık altında açmışımdır,hata yaptıysam maruz görün :)
Hayırli olsun Allah kazadan beledan korusun.Bende rodajdayim motor ilkten yavas gelirken sonradan acildigini sende goruceksin tabi tavsiyelere uyarsan.tekerin duz bassin :)

emirhano
20.September.2014, 18:27
Hayırlı olsun kardeş. Dün oğlumda aynı heyecanı yaşadı. Acelesiz uzun zaman sür. Kazasız belasız inşallah

Ömer
20.September.2014, 20:43
Tugay hoşgeldin, keyifle ve kazasız belasız sürüşler dilerim.

tgypmk
22.September.2014, 00:47
tekrar çok çok teşekkürler :)