Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor çalışmıyor, akü bitik sanırım :((
Kazım
20.September.2014, 11:53
Arkadaşlar Selam,
Motoru enson geçen hafta kullanmıştım. Bu sabah baktığımda kontak anahtarının açık kalmış olduğunu farkettim ve çalıştırmayı denediğimde en ufak bir marş sesi gelmiyor, gösterge ışığı vs hiç bir tepki yok, akü bitmiş olabilir mi acaba? :(
Çekmeköy mimar sinan mah. de oturuyorum, yakınlarda servis falan da yok. Motor konusunda acemiyim, ne yapacağımı bilmiyorum şu an, bana bir yol gösterebilir misiniz?
- Sadece aküyü kendim kolay bi şekilde söküp getirebilir miyim? (Akü nerde onu bile bilmiyorum henüz)
- Hafif bir rampadan vurdurmayı denesem akü tamamen bitikken işe yarar mı?
- Arabamın aküsünden kablo ile aktarım yapabilir miyim?
- veya çekici falan mı çağırmalıyım...
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :(:(:(
CELİL
20.September.2014, 12:06
Kazın geçmiş olsun kontak açık kaldığından akü bitmiş aküyü söküp şarza bağlamak uzun iş en pratik işlem motoru 2 ci viteste vurdurark çalıştırmak akü bitik olsada vurdurarak çalışır 8)
Kazım
20.September.2014, 12:24
Kazın geçmiş olsun kontak açık kaldığından akü bitmiş aküyü söküp şarza bağlamak uzun iş en pratik işlem motoru 2 ci viteste vurdurark çalıştırmak akü bitik olsada vurdurarak çalışır 8)
Çok teşekkür ederim Celil Abi...Telefonla da arayıp belirttiğin gibi en kolay yol vurdurmak gibi gözüküyor....Motor çalışmadığı için sabah ofise arabayla gelmek zorunda kaldım, akşam döner dönmez hemen deniyecem, umarım işe yarar ve yarınki buluşmaya katılabilirim...
Sanırım motoru 2. vitese alıp saldıktan sonra debriyajı bırakmam gerekiyor, başka dikkat etmem gereken bişey var mı acaba?
CELİL
20.September.2014, 12:38
Çok teşekkür ederim Celil Abi...Telefonla da arayıp belirttiğin gibi en kolay yol vurdurmak gibi gözüküyor....Motor çalışmadığı için sabah ofise arabayla gelmek zorunda kaldım, akşam döner dönmez hemen deniyecem, umarım işe yarar ve yarınki buluşmaya katılabilirim...
Sanırım motoru 2. vitese alıp saldıktan sonra debriyajı bırakmam gerekiyor, başka dikkat etmem gereken bişey var mı acaba?
Aynı araba vurdurur gibi kontağı aç 2 ci vitese al makina biraz hız alınca debriyajı elinden bırakıp gaz ver motor soğuk olduğundan zor çalışabilir birkaç deneme gerekebilir zorlanır çalışmazsa jikleyi açarak vurdurmayı dene 8)
Kazım
21.September.2014, 04:19
Aynı araba vurdurur gibi kontağı aç 2 ci vitese al makina biraz hız alınca debriyajı elinden bırakıp gaz ver motor soğuk olduğundan zor çalışabilir birkaç deneme gerekebilir zorlanır çalışmazsa jikleyi açarak vurdurmayı dene 8)
Celil Abi konuyu açar açmaz arayıp akıl ve cesaret verdiğin için Allah razı olsun senden...Daha önce arabayla başımdan başarısız bir vurdurma hikayesi geçmişti o yüzden pek ihtimal vermiyordum...
Akşam eve çok geç geldim ve az önce çıkıp kendi başıma deneyeyim dedim. Daha binanın dışındaki kapıya varamadan tek denemede çalıştı motor, ben bile inanamadım :cheesy:
Gerçekten hayat kurtarıcı bir bilgiymiş, tekrar çok teşekkürler Celil Abi...8)8)8)
Ferhat BASTEM
21.September.2014, 20:35
Celil abi bu konuda bir dünya markası :) sağolsun Eskişehir' e giderken hem vurdurmayı öğretti hem de bizzat motorumu itti.
Bahadır
21.September.2014, 21:14
Celil abi bu konuda bir dünya markası :) sağolsun Eskişehir' e giderken hem vurdurmayı öğretti hem de bizzat motorumu itti.
Celil The Pusher :p nasıl oldu mu marka :mrgreen:
ufuk
22.September.2014, 00:01
Vurdurma olayı hayat kurtarır celil abi, ben de öğrenmiş oldum. Sorununuzu halletmenize sevindim, iyi sürüşler.8)
Mehmet.m
22.September.2014, 11:51
Celil abi.. the man of steel... God bless you..8)
Ferhat BASTEM
22.September.2014, 12:59
Celil The Pusher :p nasıl oldu mu marka :mrgreen:
oldu Bahadır, hem de cuk oturdu :)
kartezyenx
24.September.2014, 15:20
ama celil abi vurdurma makineye zarar vermezmi hele hele 3-4 kez vurdurularak çalıştırılmış motora pek sıcak bakmam ben
Kazım
24.September.2014, 15:42
ama celil abi vurdurma makineye zarar vermezmi hele hele 3-4 kez vurdurularak çalıştırılmış motora pek sıcak bakmam ben
Zorunlu hallerde vurdurmanın bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum, haraket normaldekine ters bir şekilde tekerden şanzımana ve krank miline iletiliyor...
Ruberjack
25.September.2014, 01:38
Motoru vurdurmak için tabiki bir yolu var. Önemli ilan motoru zorlamadan ve difransiyele aşırı yüklemeden motoru vurdurmak.
Aman dikkat. :)
Zafer
26.September.2014, 09:53
herkese mrb arkadaşlar çarşamba günü toplantı dönüşünden sonra motoru sitop ettim ve birdaha naptıysamda calıştıramadım marş basıyo ama motor çalışmıyor. :( Celil abi telefondan Ali abi ise bizzat gelip ilgilendi her ikisine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
CELİL
26.September.2014, 10:27
İzzet tabiki motoru vurdurma çok sağlıklı bir işlem değil ama zorunlu hallerde vurdurulabilir vurdurma esnasında şanzumana yük veriyor ama kaldıramıyacağı bir yük değil motor kullanım sırasında şanzuman çok daha fazla yüklere biniyor 8)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.