Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbullular,motorunuzu nereye bırakıyorsunuz?
Gezgin
21.September.2014, 23:09
Arkadaşlar merhaba,
İstanbulda motorunuzu sokakta bırakmanız gerektiği zaman nasıl önlemler alıyorsunuz? Ben büyük ihtimalle hep sokakta bırakmak zorunda kalıcam, bana ne tavsiye edersiniz?
CELİL
21.September.2014, 23:14
Arkadaşlar merhaba,
İstanbulda motorunuzu sokakta bırakmanız gerektiği zaman nasıl önlemler alıyorsunuz? Ben büyük ihtimalle hep sokakta bırakmak zorunda kalıcam, bana ne tavsiye edersiniz?
Her türlü tedbiri alıyoruz alarm + alarmlı disk kilit + alarmlı halat
ama en güvenlisi yakın çevredeki paralı güvenlikli otopark 8)
özgürr
21.September.2014, 23:40
Ben ön ve arka tekerlekten iki tane halat kilit, bir tane disk kilidi ve alarm sistemiyle idare ediyorum Doğuş :)
Ruberjack
21.September.2014, 23:46
Ben çalıştım isyerinden izin aldim. 24 saat guvenlik var. Ofis önünde branda ve arka lastik zincir var
ufuk
21.September.2014, 23:57
Burada paralı otopark var. Ben oraya bırakıyorum. Buraya dediğim 5-6 dk yürüyorum her gün.:p Size tavsiyem bir halat kilit almanız bir de alarmlı disk kilitlerinden takmanız. Caydırıcı olur, branda da kullanmanızı öneririm.
atillaharun
22.September.2014, 00:06
Allahtan evimin karşısı otopark aylık çok uygun fiyata kapalı garajda duruyor en azından kafam rahat 8)
omer_cip23
22.September.2014, 00:24
Motoru istersen zincir halatla bagla yinede goturuolar ben 2 gun biraktim disarda ve hic uyuyamadimm:)
atillaharun
22.September.2014, 00:45
Motoru istersen zincir halatla bagla yinede goturuolar ben 2 gun biraktim disarda ve hic uyuyamadimm:)
Zinciri direk motor yerine yüksekte bulunan bi demire baglanmasini öneriyorlar yüksekte olmasının nedeni demir makaslari ile yerden destek alarak zinciri kesiyorlarmis ama yukarda olunca destek alamicagi için kesmek zor oluyormuş...
omer_cip23
22.September.2014, 00:55
Zinciri direk motor yerine yüksekte bulunan bi demire baglanmasini öneriyorlar yüksekte olmasının nedeni demir makaslari ile yerden destek alarak zinciri kesiyorlarmis ama yukarda olunca destek alamicagi için kesmek zor oluyormuş...
işini şansa bırakana kadar paralı otoparka koy kafan rahat olsun ;)
punisher
22.September.2014, 01:57
ben kalın çelik zincir ve kalın çelik kilit ile kapının önüne bağlıyorum zincir kesme makası kesmiyo yerden destek alsa bile anca jet taşı lazım kesmesi için martdan beri kapının önünde daha çalınmadı fiyatı ucuz belki ondanda çalmamış olabilirler doğuş :d
CoMProG
22.September.2014, 02:33
ben motoru almadım ama bu konuyu da bir yandan düşünüyorum. Binamızın otoparkı olmasına rağmen güvenmiyorum, aklımın bir köşesini kemirip duruyor bu soru nereye koyucam :x önceden böyle şeyler bulmuştum, link vereceğim ama kesinlikle bu linkle bir alakam yoktur, yerini bile bilmem. Sadece bilgi amaçlı paylaşıyorum, http://www.novagaraj.com/index.html
Bahadır
22.September.2014, 09:58
Ben 7/24 güvenlikli,kapalı devre kamera sistemi olan bi sitede oturuyorum.Ama dışarda biryere gittiğimde kalın zincir bi kilidim var onu kullanıyorum.Birde alarm sistemi var az da olsa caydırıcı olur herhalde:|
volkanyalin
22.September.2014, 11:17
ben motoru almadım ama bu konuyu da bir yandan düşünüyorum. Binamızın otoparkı olmasına rağmen güvenmiyorum, aklımın bir köşesini kemirip duruyor bu soru nereye koyucam :x önceden böyle şeyler bulmuştum, link vereceğim ama kesinlikle bu linkle bir alakam yoktur, yerini bile bilmem. Sadece bilgi amaçlı paylaşıyorum, http://www.novagaraj.com/index.html
Sahibin de eski bir ilanları var yaklaşık 4.000 tl gibi bir fiyatı var neredeyse bir motor parası.:(
CoMProG
23.September.2014, 02:22
Sahibin de eski bir ilanları var yaklaşık 4.000 tl gibi bir fiyatı var neredeyse bir motor parası.:(
hımm.. yüksekmiş fiyatı. Ciddi düşünüldüğü takdirde pazarlık yapılır herhalde. Kendimce düşündüğüm zaman çok artıları var, bir kereye mahsus olduğunu düşünürsek verilebilir. birde iki üç kişi toplanıp alınırsa yarı yarıya bile gelebilir.
eizer
12.October.2015, 16:40
Saniyorum bu zamana kadar motor sahibi olamamamin en buyuk etkenlerinden biri. Sokak arasinda bir apartmanda oturuyorum ve yasadigim muhit sokak ortasinda birakabilecegim bir ortam degil.
Oncelikle konu bayaga eskiymis, yenisini acmayip sizlerin araclarinizi nasil muhafaza ettiginizi ogrenmek istedim.
Bir de apartmanin girisinde resimlerle anlatmaya calistigim bir bosluk var ve buraya 15 basamaklik bir merdivenle iniliyor. Sizce asagi yukari 200 kiloluk motor ordan iner cikar mi. Fikir verebilirseniz cok mutlu olurum
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/12/782d4cc523b3f2b482b70f6c39f42ac0.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/12/4e74853d38b689bbc3b87a15aa9eac42.jpg
Bahadır
12.October.2015, 20:29
iner ama çıkmaz :cheesy:
CELİL
12.October.2015, 20:32
Bence motoru oraya indirmenin tek yolu alttan bakınca merdivenin sol tarafındaki ufak boşluğu büyütüp oraya rampa yaparak motoru oradan aşağı indirmek
Ekrem Özdemir
12.October.2015, 23:18
Almadan önce benimde aklımı kurcalayan konulardan biriydi. Etrafında kapalı otopark. Yada güvenebilceğin bir oto yıkamacı yok mu ?
alternatif çözüm ; Kalın bir zincir 110 desibelli alarmlı disk kilidii olmadı öne ve arkaya takarsın. biri motoru salladığında mahalle ayağa kalkar.
eizer
13.October.2015, 18:39
Bence motoru oraya indirmenin tek yolu alttan bakınca merdivenin sol tarafındaki ufak boşluğu büyütüp oraya rampa yaparak motoru oradan aşağı indirmek
Celil Bey öncelikle tavsiye için teşekkür ederim,
Benim de aklıma ilk o geldi ancak sanıyorum hem apartmandan izin almam lazım hem de oraya cimento mermer falan derken bana bayaga maliyeti olur diye dusunuyorum. ama kaldırım üstünde kalmasından iyidir. Aklıma en yatkın fikir bu yönde.
Almadan önce benimde aklımı kurcalayan konulardan biriydi. Etrafında kapalı otopark. Yada güvenebilceğin bir oto yıkamacı yok mu ?
alternatif çözüm ; Kalın bir zincir 110 desibelli alarmlı disk kilidi olmadı öne ve arkaya takarsın. biri motoru salladığında mahalle ayağa kalkar.
Ne yazik ki birakabilecegim bi yer yok. Aslında öyle bi yer yok. Baska bir arkadasım da civarda otoparkı olan site falan yok mu gerekirse 10 15 dakka yürü güvenlikli bir siteye bırak kafan rahat olsun demişti ama o bile yok :) Ücretli otopark da yok acayip bir yer bura.
Zaten bu rampa işi olmazsa mecbur dediginiz gibi saglam bir disk kilidi alırım gibi görünüyor. iyi bir zincirle de agaca direge falan baglarım artık allaha emanet yatarım.
polo34
13.October.2015, 20:58
iki tane brandam var, biri ince, onu gezmeye de götürüyorum, diğeri epey kalın, moto çadırdan bozma, ön ve arka diskte alarmlı disk kilidi ve bir zincir var, sık kullanmadığım için bazen motor ön ve arka sehpa üzerinde oluyor, hırsıza kilit dayanmaz derler, maksat başka motorlara gitsin, uğraştıracağını bilsin :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.