Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorun egsoza bağlantı kırılması
umutumut
05.October.2014, 21:15
Herkese öncelikle iyi bayramlar dilerim, motorumun arızası kronik hale geldi başlarda sorun etmiyordum ancak bu sorun sayısı sekize ulaşınca öncelikle burda bir cevap arayayım dedim sorun özet ile şu egsozun motora bağlandıgı(motor egsoz bağlantısı) kısmındaki iki vida özellikle sol çıkıştaki sürekli kırılmakta vibrasyondan oldugunu düşünmekteyim tamircimde öyle diyor kırıldığında çekiş azalamsı ve ses artışı oluyor şuan iki vidada kırık harley gibi ses çıkarsada ben bıktım bu işten :) konu hakkında fikri olan varsa çok sevinirim
2010 dd 150 e-2
CELİL
05.October.2014, 21:22
Herkese öncelikle iyi bayramlar dilerim, motorumun arızası kronik hale geldi başlarda sorun etmiyordum ancak bu sorun sayısı sekize ulaşınca öncelikle burda bir cevap arayayım dedim sorun özet ile şu egsozun motora bağlandıgı(motor egsoz bağlantısı) kısmındaki iki vida özellikle sol çıkıştaki sürekli kırılmakta vibrasyondan oldugunu düşünmekteyim tamircimde öyle diyor kırıldığında çekiş azalamsı ve ses artışı oluyor şuan iki vidada kırık harley gibi ses çıkarsada ben bıktım bu işten :) konu hakkında fikri olan varsa çok sevinirim
2010 dd 150 e-2
Umut geçmiş olsun ustanın dediği gibi vidayı vibrasyondan kırıyordur oraya takacağın vidanın titreşimi emecek yumuşak madenden yapılmış olması gerekiyor sert çelik tarzı vida takılıyorsa tekrar kırar oto sanayilerdeki vida satan nalburlardan durumu anlatıp uygun vidayı bulabilirsen sorun çözülür sanırım 8)
umutumut
05.October.2014, 21:27
Teşekkür ederim birde bunu deniyeyim denemediğim maden türü kalmadı :)
CELİL
05.October.2014, 21:38
Teşekkür ederim birde bunu deniyeyim denemediğim maden türü kalmadı :)
vida çözümü bulamazsan tornacıya özel vida yaptırırsın olur 8)
Tanju Mayda
06.October.2014, 03:23
Aynı şey benim de başıma gelmiş ve vidanın 1 tanesi düşmüştü.RR servise gittiğim de her iki vidayı da çıkararak yerlerine yeni bir vida taktı ve takarken de bana taktığı vidaların yumuşak bir vida olduğunu, olur da yine aynı şey başıma gelir de ben kendim vida takmak zorunda kalırsam, buraya takılacak vidanın yumuşak olması gerektiğini ısrarla belirtmişti.
RR servisine gidersen sorunu çözeceklerini zannediyorum.
ereneren
06.October.2014, 10:57
Aynı şey benim de başıma gelmiş ve vidanın 1 tanesi düşmüştü.RR servise gittiğim de her iki vidayı da çıkararak yerlerine yeni bir vida taktı ve takarken de bana taktığı vidaların yumuşak bir vida olduğunu, olur da yine aynı şey başıma gelir de ben kendim vida takmak zorunda kalırsam, buraya takılacak vidanın yumuşak olması gerektiğini ısrarla belirtmişti.
RR servisine gidersen sorunu çözeceklerini zannediyorum.
yani sadece umutla benim motorların başına gelmiyo bu genel :D bigün uzun yola gidersek egzozsuz döncez diye korkuyorum :D servise götürüp yumusak vidayı deneyelim bide peki masraf nekadar tuttu sizin
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.