Orijinalini görmek için tıklayınız : Kafamda Deli Sorular :?
nenickila
13.October.2014, 09:45
Günaydın herkese,
Beynimi böcüklendiren bikaç soru var ilgilenen olursa çok sevinirim. Muayenem Haziran 2015'te ama ben şubat gibi gidip aradan çıkarmayı ve benim afacanın şekline ufak dokunuşlar yapmayı düşünüyorum :mrgreen: (tabi olursa). Acaba motora aşağıdaki yapacağım değişikliklerin hangileri muayenede sıkıntı çıkarabilir?
1- Öndeki sinyallerin sökülüp iptal edilmesi,
2- Göstergenin komple sökülüp iptal edilmesi,
3- Ön çamurluğun sökülüp iptal edilmesi,
4- Arka plakalığın çamurluktan sökülüp iptal edilmesi ve plakanın yolcu desteğinin arkasına montajı (plaka aydınlatma şartmı?),
5- Plakanın boyutunun dahada küçültülmesi (eğer mümkünse tabi),
6- Ön maşadaki REGAL RAPTOR levhasının sağ ve solundaki fosforlu yuvarlak reflektörlerin sökülüp iptal edilmesi,
7-Koruma demirinin sökülüp iptal edilmesi.
Bu değişikliklerin bi kısmını ciddi olarak yapacağım, değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim. En azından muayenede ciddi sıkıntı çıkacak olanlarıda söylemeniz yeterli. Afacan bu;
http://www.hizliresimyukle.com/image/PLxp
CELİL
13.October.2014, 10:36
Merhaba Egemen plakayı sisibara alabilirsin ama boyutunu değiştiremezsin ve koruma demirini sökebilirsin onun dışındaki hiçbir şeyi yapamazsın muayeneden malesef geçmez çamurluk,km saati,yan fosforlu kedi gözü olması gereken zorunlu parçalar
önce muayene yaptırıp sonra sökersen 2 sene muayene bitene kadar kullanabilirsin 8)
nenickila
13.October.2014, 11:35
Merhaba Egemen plakayı sisibara alabilirsin ama boyutunu değiştiremezsin ve koruma demirini sökebilirsin onun dışındaki hiçbir şeyi yapamazsın muayeneden malesef geçmez çamurluk,km saati,yan fosforlu kedi gözü olması gereken zorunlu parçalar
önce muayene yaptırıp sonra sökersen 2 sene muayene bitene kadar kullanabilirsin 8)
Teşekkür ederim abi o zaman dediğin gibi muayene sonrasını bekleyip sonra dalacam motora :cheesy:
Bide abi standart 15x24cm plaka ölçüsünün bi küçüğü varmış 6cm daha kısaymış (şöförler odasını aradım 5TL farkla (20TL+5TL) onu basarız, sen trafikten dilekçeni al gel trafik boyutuna karışmaz dediler)
Bu plakada bi sıkıntı olurmu bilemedim şimdi?
özgürr
13.October.2014, 11:47
Günaydın herkese,
Beynimi böcüklendiren bikaç soru var ilgilenen olursa çok sevinirim. Muayenem Haziran 2015'te ama ben şubat gibi gidip aradan çıkarmayı ve benim afacanın şekline ufak dokunuşlar yapmayı düşünüyorum :mrgreen: (tabi olursa). Acaba motora aşağıdaki yapacağım değişikliklerin hangileri muayenede sıkıntı çıkarabilir?
1- Öndeki sinyallerin sökülüp iptal edilmesi,
2- Göstergenin komple sökülüp iptal edilmesi,
3- Ön çamurluğun sökülüp iptal edilmesi,
4- Arka plakalığın çamurluktan sökülüp iptal edilmesi ve plakanın yolcu desteğinin arkasına montajı (plaka aydınlatma şartmı?),
5- Plakanın boyutunun dahada küçültülmesi (eğer mümkünse tabi),
6- Ön maşadaki REGAL RAPTOR levhasının sağ ve solundaki fosforlu yuvarlak reflektörlerin sökülüp iptal edilmesi,
7-Koruma demirinin sökülüp iptal edilmesi.
Bu değişikliklerin bi kısmını ciddi olarak yapacağım, değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim. En azından muayenede ciddi sıkıntı çıkacak olanlarıda söylemeniz yeterli. Afacan bu;
http://www.hizliresimyukle.com/image/PLxp
Abi bu yapacakların içinde ön çamurluğu Sökme olayını bidaha düşün derim ufak bir ıslak zeminden geçerken bile çamura bulanıyosun saygılar :)
CELİL
13.October.2014, 12:04
Teşekkür ederim abi o zaman dediğin gibi muayene sonrasını bekleyip sonra dalacam motora :cheesy:
Bide abi standart 15x24cm plaka ölçüsünün bi küçüğü varmış 6cm daha kısaymış (şöförler odasını aradım 5TL farkla (20TL+5TL) onu basarız, sen trafikten dilekçeni al gel trafik boyutuna karışmaz dediler)
Bu plakada bi sıkıntı olurmu bilemedim şimdi?
Normalde plaka ölçüleri resmi kurumlarca sabitlenmiştir değiştirilemez ama plakada mühür olursa (yapan yer kaçak yapıyor sanırım) o zaman polis birşey demez 8)
nenickila
13.October.2014, 12:08
Abi bu yapacakların içinde ön çamurluğu Sökme olayını bidaha düşün derim ufak bir ıslak zeminden geçerken bile çamura bulanıyosun saygılar :)
onu bi düşünecem zaten kardeş dediğin gibi heryeri batıracağımaıza değermi 8), bide en önemlisi yakışacakmı? bide o var
spyder gibi yakışacağını sanmam ama düşünecem bakalım
nenickila
13.October.2014, 20:36
Normalde plaka ölçüleri resmi kurumlarca sabitlenmiştir değiştirilemez ama plakada mühür olursa (yapan yer kaçak yapıyor sanırım) o zaman polis birşey demez 8)
Abi yeni plaka bastırdım,
eski plaka sacını ve bağlı olduğu plastik çamurluk uzantısını söktüm,
plaka aydınlatmasının tam altına yeni plakamı monte ettim,
boyu küçük süper oldu neydi öyle kocaman:cheesy:,
herkese öneriyorum mühürlü ve gözü tırmalamıyor8)
CELİL
13.October.2014, 20:48
Abi yeni plaka bastırdım,
eski plaka sacını ve bağlı olduğu plastik çamurluk uzantısını söktüm,
plaka aydınlatmasının tam altına yeni plakamı monte ettim,
boyu küçük süper oldu neydi öyle kocaman:cheesy:,
herkese öneriyorum mühürlü ve gözü tırmalamıyor8)
Egemen güle güle kullan resim isteriz 8)
özgürr
13.October.2014, 20:52
onu bi düşünecem zaten kardeş dediğin gibi heryeri batıracağımaıza değermi 8), bide en önemlisi yakışacakmı? bide o var
spyder gibi yakışacağını sanmam ama düşünecem bakalım
Benimki şuan sökülmüş durumda abi bence yakışıklı oldu ama kış aylarında büyük problem :)
nenickila
13.October.2014, 21:29
Benimki şuan sökülmüş durumda abi bence yakışıklı oldu ama kış aylarında büyük problem :)
radyatörün içine ve pantolana dikkat et aman ha :),
gaza getirme bende sökerim bak ha :mrgreen:
narkozcu34
14.October.2014, 21:24
Bugun plaka cikarttim besiktastan kucuk plaka olmazmi dedim oylebirsey yok standart neyse o olur dedi ve kucuk yaptirsak siz muhur vurmazmisiniz diye sordum oyle bisey yok dediler
anilsedali
15.October.2014, 21:03
Koruma demirini asla çıkarma derim. En ufak yana devrilişinde motorun tamamını, benzin deponu vs koruyan bir demir o. Aynı zamanda da seni koruyor. Ayağının yere sıkışmasını engelliyor. Bizim hava yastığımız olarak da değerlendirebilirsin. Bence kesinlikle koruma demirini asla ve asla çıkartma.
nenickila
16.October.2014, 10:16
Bugun plaka cikarttim besiktastan kucuk plaka olmazmi dedim oylebirsey yok standart neyse o olur dedi ve kucuk yaptirsak siz muhur vurmazmisiniz diye sordum oyle bisey yok dediler
fotosunu çekince gönderirim,
arkadaki eski plaka sacı büyük geldi sökmek zorunda kaldım soğuk mühürüde var hatta gözümün önünde bastı mühürü 8)
nenickila
16.October.2014, 10:20
Koruma demirini asla çıkarma derim. En ufak yana devrilişinde motorun tamamını, benzin deponu vs koruyan bir demir o. Aynı zamanda da seni koruyor. Ayağının yere sıkışmasını engelliyor. Bizim hava yastığımız olarak da değerlendirebilirsin. Bence kesinlikle koruma demirini asla ve asla çıkartma.
Doğru diyosun kardeş zaten ona pek sıcak bakmıyorum motoru boşverde bacaklar lazım,
akşam arkadaşlarda ısrarla demiri söktürme dedi,
her hafta halısahaya zor adam buluyolarmış :mrgreen:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.