Orijinalini görmek için tıklayınız : Yakıt Deposu
DeliKurt
29.Ekim.2014, 01:50
Merhabalar...
Motosikletimi 2. el olarak almıştım, aldığım günden beri motora gaz verince yakıt deposundan şangır şangır ses geliyordu. Bu gün vaktim oldu uğraştım sesin yakıt deposunun içinden geldiğini tespit ettim ve yakıtı boşaltıp söktüm, depoyu ters çevirip salladım depo kapağından sese sebep olan parçayı çıkartmayı başardım ve içinden resimdeki parça çıktı, o belirttiğim sesde kesildi çok şükür. Diyeceğim bu parça nedir? Deponun neresinden çıkmış olabilir?
http://imageshack.com/a/img661/3554/akAEHP.jpg
Merhaba Serdar o parça depoya ait degil rahat ol 8)
DeliKurt
29.Ekim.2014, 02:27
Merhaba Serdar o parça depoya ait degil rahat ol 8)
Teşekkürler başkanım içim şimdi rahat :)
Psycho
29.Ekim.2014, 12:17
Bijon anahtarina benzio :mrgreen:
sirinbaba can
29.Ekim.2014, 16:47
Alyanda olabilir :)
DeliKurt
29.Ekim.2014, 19:34
Bijon anahtarina benzio :mrgreen:
Alyanda olabilir :)
Söyledikleriniz görüntü itibari ile benziyor arkadaşlar ama bu 9 cm uzunluğundaki içi boş çubuğun nasıl depo içine girdiği sır olarak kalacak sanırım :mrgreen:
pastahead
29.Ekim.2014, 22:24
Söyledikleriniz görüntü itibari ile benziyor arkadaşlar ama bu 9 cm uzunluğundaki içi boş çubuğun nasıl depo içine girdiği sır olarak kalacak sanırım :mrgreen:
Bi yerden kopmuş gibi sanki sol ucuna yakından bakarsan görürsün.
arkadaşlar bu çubuk bayabir gizeme büründü :mrgreen: bence yakıtı moleküllere ayırıp daha az yakıp daha çok kaçmasına yarayan sihirli çubuk 8)
DeliKurt
30.Ekim.2014, 01:25
Bi yerden kopmuş gibi sanki sol ucuna yakından bakarsan görürsün.
Evet fark etmiştim, zaten beni başta endişelendiren de kopmuş bir parça olmasıydı. Depoya ait mi acaba demiştim ki değilmiş :|
arkadaşlar bu çubuk bayabir gizeme büründü :mrgreen: bence yakıtı moleküllere ayırıp daha az yakıp daha çok kaçmasına yarayan sihirli çubuk 8)
Yani Benal abi diyorsun ki; bu çubuk başka çubuk... :mrgreen:
ozguralic
30.Ekim.2014, 18:35
Geçmiş olsun. Yedek depo sistemi hala çalışıyor mu? Bu parça sanki yedek benzin borusu gibi geldi bana, titreşimden kopmuş olabilir.
Geçmiş olsun. Yedek depo sistemi hala çalışıyor mu? Bu parça sanki yedek benzin borusu gibi geldi bana, titreşimden kopmuş olabilir.
Yedek deponun borusu plastik ve üzerinde süzgeç var8)
DeliKurt
30.Ekim.2014, 19:51
Yedek deponun sisteminde bir sıkıntı yok çok şükür. Bir de bu deponun altından iki çıkış var. bir çıkışın ağzı açık diğerinde ise uzanan lastik boru var borunun ağzı vida ile kapatılmış bu çıkışlar nedir acaba?
Yedek deponun sisteminde bir sıkıntı yok çok şükür. Bir de bu deponun altından iki çıkış var. bir çıkışın ağzı açık diğerinde ise uzanan lastik boru var borunun ağzı vida ile kapatılmış bu çıkışlar nedir acaba?
Onlar depo benzin tahliye ve hava çıkışları hortumun uçunda vida olmaması lazım ama sorun degil sıkıntı yapmaz belki depo doluyken hortumdan benzin kaçağı yapmış olabilir o yüzden konmuştur 8)
ozguralic
31.Ekim.2014, 11:59
Yeri gelmişken ben de bi soru sorayım. Bazen duyuyorum motor kaza anında yan yatınca depodan benzin boşalıyormuş. Bunun sebebi sanırım o depo havalığı. Ama bu durum çok tehlikeli bişey değil mi? en ufak bir yan yatmada benzin buharı sıcak motor bloğuna akıp tutuşabilir.
Bunu tıkamak mantıklı olmaz mı?
decimate
31.Ekim.2014, 12:14
Yeri gelmişken ben de bi soru sorayım. Bazen duyuyorum motor kaza anında yan yatınca depodan benzin boşalıyormuş. Bunun sebebi sanırım o depo havalığı. Ama bu durum çok tehlikeli bişey değil mi? en ufak bir yan yatmada benzin buharı sıcak motor bloğuna akıp tutuşabilir.
Öyle bişi olmaz abicim çünkü o kadar benzin akmiyo. İlaveten yanma ve kaynama başka şeyler yani motor bloguna sigarayı degdirip yakamiyorsan benzinide yakamaz
Doğru motor yan yatınca o tahliye deliğinden benzin atıyor bencede riskli bir durum mantığı nedir bilemedim ama akan benzin motorun üzerine gelip sıcaktan alev almasın diye çıkışı hortumla motorun altına doğru veriyorlar
ozguralic
31.Ekim.2014, 17:26
Sanırım karbüratörden de benzin sızıyormuş. Benzinin kendisi yanmayabilir ama benzin buharı çok tehlikeli. Statik elektrikten bile patlama yapabilir.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.