PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Xenon far

grolof
05.November.2014, 00:47
Arkadaşlar
MOtoru yeni aldım 2006 model 250 E9
9 amperlik aküyü yeni aldım 2 gündür kullanıyorum yani şarz etti ama bu akşam fırından ekmek alırken farları kapatmadım eve gelince garaja girerken stop ettim çalıştırmak isteyince marş basmadı yani akü boşaldı.
Xenon fara akümü zayıf geliyor yoksa yaptığı şarzmı yeterli değilde aküden harcıyor.
Ne yapmam gerektiği hakkında yol gösterirseniz sevinirim.

CELİL
05.November.2014, 01:02
Arkadaşlar
MOtoru yeni aldım 2006 model 250 E9
9 amperlik aküyü yeni aldım 2 gündür kullanıyorum yani şarz etti ama bu akşam fırından ekmek alırken farları kapatmadım eve gelince garaja girerken stop ettim çalıştırmak isteyince marş basmadı yani akü boşaldı.
Xenon fara akümü zayıf geliyor yoksa yaptığı şarzmı yeterli değilde aküden harcıyor.
Ne yapmam gerektiği hakkında yol gösterirseniz sevinirim.
Sen zaten neden olabileceğini yazmışsın gerekli kontrolleri yapmak lazım
Öncelikle bizim makinalar 35 watt'an yüksek ampülü kaldırmaz şarz karşılamaz aküden yer xenon'da 35 Watt'an fazla çekiyorsa aküden yer aküyü bitirir
Bunun dışında ölçü aletiyle konjektörden aküye giden voltajı ölçmek gerek 13 volt gibi vermesi lazım voltajda sorun yoksa aküde yeni olduğuna göre sıkıntı xenon'da olabilir kolay gelsin 8)

grolof
05.November.2014, 02:38
Sen zaten neden olabileceğini yazmışsın gerekli kontrolleri yapmak lazım
Öncelikle bizim makinalar 35 watt'an yüksek ampülü kaldırmaz şarz karşılamaz aküden yer xenon'da 35 Watt'an fazla çekiyorsa aküden yer aküyü bitirir
Bunun dışında ölçü aletiyle konjektörden aküye giden voltajı ölçmek gerek 13 volt gibi vermesi lazım voltajda sorun yoksa aküde yeni olduğuna göre sıkıntı xenon'da olabilir kolay gelsin 8)
Malüm yaş biraz ileri olduğu için gece sürüşlerde zayıf far problem oluyor.Bilhassa yazın balık tutmak için geceden yola çıkıyorum ve genelde şehir dışına gittiğimden sokak lambaları olmuyor.
Xenon farın wattı yüksek olsada bunu kullanabilmenin başka bir yolu varmı.
Şarj yeterli olmazsa biraz uzun yol gittiğimde aküyü tamamen boşaltma ihtimalim yüksek.
Veya wattı biraz daha düşük xenon far bulabilirmiyim oda olmazsa normal ampülle en fazla ışık elde edebilmem için ne yapabilirim.

CELİL
05.November.2014, 11:23
Malüm yaş biraz ileri olduğu için gece sürüşlerde zayıf far problem oluyor.Bilhassa yazın balık tutmak için geceden yola çıkıyorum ve genelde şehir dışına gittiğimden sokak lambaları olmuyor.
Xenon farın wattı yüksek olsada bunu kullanabilmenin başka bir yolu varmı.
Şarj yeterli olmazsa biraz uzun yol gittiğimde aküyü tamamen boşaltma ihtimalim yüksek.
Veya wattı biraz daha düşük xenon far bulabilirmiyim oda olmazsa normal ampülle en fazla ışık elde edebilmem için ne yapabilirim.
Bizim farlar yetersiz gece bizde yolu görmüyoruz ben gece yola pek çıkmadığım için değiştirmedim ama değiştiren arkadaşlar var ( serkan ve ali ) sorunsuz kullanıyorlar
sanırım xenon'un az voltaj çekeni 35 watt'lığı var
birde normal ampulun beyaz yanan modeli var o daha yüksek ışık veriyor ama çok ısınıyor duyuna zarar verme ihtimali var benimkinde duyu biraz eritme yaptı söktüm 8)

grolof
05.November.2014, 15:01
Verdiğin bilgiler için tekrar teşekkür ederim

Ali ÜNVERDİ
06.November.2014, 01:16
Gürol bey Merhabalar aramıza hoş geldin.Genelde konuya vakıfsınız.Yalnız kullandığınız xsenon farlarda sanırım sorun var komple mercekli angel far kullanırsan aküden çekeceği amper çok az olacaktır. Birde senin şarj sorunun var mı onu ölçtürmelisin.Ben aynı farı kullanıyorum hem aydınlatma mükemmel hem akü ve şarj sorunum yok. Bana komple maliyeti 200 tl ye mal oldu. Ama sorun ortadan kalktı ve gözümün önü aydınlandı. Sizede tavsiye ederim.

grolof
06.November.2014, 02:17
Gürol bey Merhabalar aramıza hoş geldin.Genelde konuya vakıfsınız.Yalnız kullandığınız xsenon farlarda sanırım sorun var komple mercekli angel far kullanırsan aküden çekeceği amper çok az olacaktır. Birde senin şarj sorunun var mı onu ölçtürmelisin.Ben aynı farı kullanıyorum hem aydınlatma mükemmel hem akü ve şarj sorunum yok. Bana komple maliyeti 200 tl ye mal oldu. Ama sorun ortadan kalktı ve gözümün önü aydınlandı. Sizede tavsiye ederim.
Hoşbulduk
En kısa sürede verdiğiniz bilgi doğrultusunda sorunu halledeceğim,İlginize teşekkür ederim.

NOT:Bu farı nerden temin edebilirim.

CELİL
06.November.2014, 11:54
NOT:Bu farı nerden temin edebilirim.

https://www.regalraptor.com.tr/detailproduct.asp?CatID=90&SubCatID=354&ProdID=574

Bahadır
06.November.2014, 12:17
https://www.regalraptor.com.tr/detailproduct.asp?CatID=90&SubCatID=354&ProdID=574

Montaj dahil fiyat mı acaba?
Bir de Celil abi şöyle topluca gitsek 10 kişi mesela güzel bi indirim yaparlar mı acaba?Kiminle görüşebiliriz bu konuyu?Birde kimler degiştirmek ister?Yada Serkan abinin yaptığından mı yapsak topluca?Ne diyorsun abi?
Ne çok soru sordum be :mrgreen:

CELİL
06.November.2014, 12:23
Montaj dahil fiyat mı acaba?
Bir de Celil abi şöyle topluca gitsek 10 kişi mesela güzel bi indirim yaparlar mı acaba?Kiminle görüşebiliriz bu konuyu?Birde kimler degiştirmek ister?Yada Serkan abinin yaptığından mı yapsak topluca?Ne diyorsun abi?
Ne çok soru sordum be :mrgreen:
Bu Ali nin takdırdığı model montaj dahil değil serkan ın kaça yaptırdığını bilmyorum onu serkan yazar 8)
yaptırmak isteyen fazla olursa pazarlık deneyebiliriz ama indirim yapacaklarını pek sanmıyorum çünki servis ahmet daha yüksek fiyat vermiş 8)

grolof
06.November.2014, 19:35
Bugün gidip şarjı ölçtürdüm 12,5 ile 13 arası,farı söküp baktım 12 wolt 35 watt lık xenon ampül.
Ayrıca sis lambaları var,kısaları yakınca yanıyorlar ama içinde sinyal ampülleri var.
Arka plaka çevresinde çok ufak led lambalar var,sadece parkları yakınca gerek farda gerekse sis lambalarının camlarında led ampüller var ama farlar yanarken yanmıyorlar.
Biraz seyyar pavyon gibi :) ama fenada görünmediği için sökmek istemedim.
Sis lambaları ve ledleri söksem şarj problemi hallolurmu yoksa Ali Ünverdi arkadaşımızın önerdiğinimi yapayım.
200 lira bana biraz çok geldi.Emekliyim ve motoru alırken biraz zorlandım,üstten ses gelince kapağı söktürdüm.Piyanolar ile eksantrik milini değiştirdim,trafik sigortası devir derken ölçüyü biraz kaçırdım.

CELİL
06.November.2014, 20:04
Bence ledler pek elektirik çekmez onlar kalsın ama sislerin ampullerini söküp deneme yap düzelmezse xenonu açmadığında sorun olmuyorsa mecbur xenonu sökmek veya daha iyi xenonla değiştirmek lazım

grolof
06.November.2014, 20:46
Bence ledler pek elektirik çekmez onlar kalsın ama sislerin ampullerini söküp deneme yap düzelmezse xenonu açmadığında sorun olmuyorsa mecbur xenonu sökmek veya daha iyi xenonla değiştirmek lazım

Xenon ampüller aynı watt olsada kalite farkı yada çektiği elektrik farklımıdır acaba.
Gerçi siz kullanmıyorsunuz ama bana önerebileceğiniz bir marka varmıdır.

CELİL
06.November.2014, 21:28
Xenon ampüller aynı watt olsada kalite farkı yada çektiği elektrik farklımıdır acaba.
Gerçi siz kullanmıyorsunuz ama bana önerebileceğiniz bir marka varmıdır.
Dediğin gibi ben kullanmadığım için pek bilmiyorum ama motor ve araba için olanları var çektikleri wattlar farklı olabilir bilğisi olan arkadaş varsa yazacaktır

grolof
06.November.2014, 23:52
Dediğin gibi ben kullanmadığım için pek bilmiyorum ama motor ve araba için olanları var çektikleri wattlar farklı olabilir bilğisi olan arkadaş varsa yazacaktır

İlginize çok teşekkür ederim

Bahadır
12.December.2014, 16:29
Bizim motorların farının içine bunu monte edebilirmiyiz?Edersek kullanım sıkıntısı olur mu?Uzun-kısa sorunu yada çanağın yanma sorunu gibi???

http://www.aliexpress.com/store/product/Brand-AngelEye-Super-HID-BI-XENON-Motorcycle-Projector-LENS-KIT-New/325037_723877415.html

CELİL
12.December.2014, 17:28
http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v1/723877415_3/Brand-AngelEye-Super-HID-BI-XENON-Motorcycle-Projector-LENS-KIT-New.jpg (http://www.aliexpress.com/item-img/Brand-AngelEye-Super-HID-BI-XENON-Motorcycle-Projector-LENS-KIT-New/723877415.html)

Bizim farların cam genişliği 12 cm gibi derinikte o civarında ama içerdeki kablo tesisatından dolayı kullanım alanı yarıya düşüyor
alacağın parçayı içine derinlik olarak sığdırmak zor ayrıca çok ısınacağından sorun yapabilir bence :soru?

Bahadır
12.December.2014, 17:49
Nedir abi bizim şu far derdimiz ya.200 lira vermek istemiyorum.Ucuza kapatamadık bi türlü şu işi:cry:

CELİL
12.December.2014, 17:53
Nedir abi bizim şu far derdimiz ya.200 lira vermek istemiyorum.Ucuza kapatamadık bi türlü şu işi:cry:
Araştırmaya devam 8)