PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Xenon far arızası

grolof
30.November.2014, 16:12
Arkadaşlar
Yarın muayene için randevu aldım ama az evvel kısa bir mesafe giderken baktım farlarım hiç yanmıyor.
Xenon far ve hiç bir devresi yanmıyor.Yağmurdan dolayı 3 defa muayene randevusunu erteledim ve son günüm yani yarından sonra sanırım cezalı duruma düşeceğim.
Motosikletin kendi sigortası haricinde zenonun kendi kutusunda yada herhangibir yerinde sigorta varmı.Parklar ve kısa devreye bağlı sis lambalarım yanıyor ama farın kısasıda uzunuda yanmıyor.Ampül arızasında her iki devremi arızalanır yoksa kısa ile uzunun devresi ayrımıdır.
Xenon far ile ilgili hiç tecrübem olmadığı için çok soruyorum kusura bakmayın.
Muayene saatim öğlen saatinde ama yine yağmur yağışlı görünüyor ve ankara yolu üzerinde yani ana yolda ve yaklaşık 20 km.
Farın başlığını söktüm içinde çok kalabalık kablolar var,Geçici olarak normal ampül bağlama imkanım varmıdır.
Yada xenon ampül alıp taksam acaba çalışırmı,çalışırsa kmuayenede xenon fardan dolayı problem çıkarmı

Hazır sormuşken bir soru daha sorayım.
Malüm önümüz kış ,bazıları antifrize gerek yok diyor.
Antifriz koyun derseniz suyunu nerden boşaltmam lazım.Sanırım 2 litre antifriz yeter

Bahadır
01.December.2014, 00:05
Gürol abi geçmiş olsun.
Aramızda xenon far kullanan pek yok.Ampulü değiştirmeyi denemen en kolay işlem olur.En kötü ihtimalle elinde yedek ampulün olur 8)

grolof
01.December.2014, 00:15
Gürol abi geçmiş olsun.
Aramızda xenon far kullanan pek yok.Ampulü değiştirmeyi denemen en kolay işlem olur.En kötü ihtimalle elinde yedek ampulün olur 8)

Teşekkür ederim başka çare yok zaten ama sadece ampül değiştirmekle olurmu,gelen kablolar çok karışık.zamanda kısıtlı.sabah erkenden elektrikcinin yolunu tutmalıyım.

Ali ÜNVERDİ
01.December.2014, 00:27
Gürol abi zenon farda elektronik devre arıza görürse ondan da söner sen hemen bir oto elektriciye git sorun ampulde ise o zaman değiştir.Uzun kısa yanmadığına göre elektronik devreyi gösteriyor arıza.Ampulü orada değiştirirsin.

CELİL
01.December.2014, 00:40
Zenon konusunda benimde bilğim yok ama Ali'nin dediği gibi iki devrede çalışmıyorsa elektronik arıza olabilir
Antifiriz için samsunda hava eksi derecelere düşer sanırım onun için antifiriz koy yaz kış makinada antifiriz olması sağlıklı olmazsa su radyatörde çürümeye sebep oluyor ama radyatörün kaç litre aldığını bilmiyorum 8)

grolof
01.December.2014, 00:56
Cevaplar için teşekkür ederim.

grolof
01.December.2014, 07:22
Bu arada sorumun bir kısmına kimse dikkat etmemiş.
Antifriz koymak için suyunu nerden boşaltabilirim.

Kadri
01.December.2014, 07:45

Günaydınlar

Akü ile zincir arasındaki bidonun alt kısmında hortum göreceksiniz. Ben o hortumdan boşalttım. Ta ki su akışı bitene kadar...

Dolum için; Önce radyatör su haznesinden fullenecek şekilde yavaş yavaş doldurdum. Burada dikkat edilecek husus; içindeki hava basıncından fullenmiş gibi gözüksede biraz bekleyince yani su kanallara tamamiyle ulaşınca yine ilave yapılması...

Akü kapağı açıldıktan sonra hemen sol kısımda beyaz bir boru ve bu boruya bağlı bir kapak göreceksiniz. bu kapağı açıp bidonun yarısına gelecek kadar ilave ediyoruz.

Makallelerde bu şekilde okumuştum. Aynı şekilde kendim yaptım. Umarım doğrusu budur. Şu ana kadar su soğutması ile ilgili bir problem yaşamadım. Arada suyun devir daim yapıp yapmadığını haznedeki kapağı açıp çok hafif gaz vererek kontrol ederim. Yalnız kontrol esnasında motorun çok sıcak olmaması gerekiyor çünkü su kaynar olabilir tehlikelidir.

Hayırlı sabahlar

nickziki
01.December.2014, 10:59
Günaydın,

Araçlarda zenon kusurlu oluyor ve sökmeden geçemiyorsunuz. Ben kendi arabamın muayenesinde söktürmek ve iki kere gidip gelmek zorunda kalmıştım. Motorlarda da öyle mi emin değilim ama mantık olarak aynı olmalı diye düşünüyorum.

CELİL
01.December.2014, 11:53
Bunu atlamışız Kadri'nin dediği gibide yapalirsin ama en pratik yol radyatörün alt hortumunu sök su hızlıca boşalır boşaldıktan sonra hortumu yerine tak radyotörün üst kapağından antifirizi doluncaya kadar boşalt sonra kapak açık motoru 1-2 dakika çalıştır devirdaim yapıp içindeki havayı atar sonra kapağı kapatırsın su seviyesi kontrolünü akü altındaki yedek su deposundan kontrol ediceksin deponun yarısına kadar su olucak yarısı boş olması gerekiyor 8)

grolof
01.December.2014, 12:38
Sabah erkenden kalkıp xenonu tamamen söktürüp normale çevirttim. Şu anda tüvtürk te sıra bekliyorum. Hava çok soğuk,yerler ıslak ama gelirken Allahtan yağmur yoktu.
Verdiğiniz cevaplar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim

CELİL
01.December.2014, 12:45
Kolay gelsin işallah sorun çıkmadan kolayca muayeden geçersin 8)

grolof
01.December.2014, 12:48
Kolay gelsin işallah sorun çıkmadan kolayca muayeden geçersin 8)

Teşekkür ederim,inşallah.

grolof
01.December.2014, 15:08
Hayırlısı ile muayene işini hallettim ama eve dönüşüm biraz zor oldu.

CELİL
01.December.2014, 16:03
Hayırlısı ile muayene işini hallettim ama eve dönüşüm biraz zor oldu.
Geçmiş olsun bu işte bitti 2 sene kafan rahat nazar

grolof
01.December.2014, 21:30
Geçmiş olsun bu işte bitti 2 sene kafan rahat nazar
Teşekkür ederim,dediğiniz gibi 2 sene rahatım artık .
Benim ile beraber başka bir motosikletli daha vardı ve xenon flaşlı idi.Sanırım bize bakan arkadaş iyi bir insandı ve problem çıkarmadan muayeneden geçti.
Yarında anlatımlarınızı uygulıyarak antifriz koyacağım.
Bu arada aküyü yeni aldığım halde son 2-3 gündür sabahları marş basmıyordu ve radyo için kullandığım 500 mah lık 12 volt olan adaptör ile aküyü şarz edip öyle çalıştırıyordum.
Sonra aklıma ufak bir şarj cihazı almak geldi ve 1 amperlik bir adaptör aldım.Sanırım 9 saatte 9 amperlik aküyü şarj edecektir.
Akünün boşalma sebebide xenon farın kablosunu direk aküye bağlamışlar ve yağmurdan dolayı beyne su girip kısa devre yaptığından hem far arızası hemde akü problemi oluştu.
Yarın sabah eğer marş basarsa düşüncemin doğru olduğu meydana çıkacaktır.
Konuda yardımcı olmaya çalışan siz ve tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.

CELİL
01.December.2014, 21:43
Muhtemelen şarz iş görür motoru çalıştırsın yeter gerisini motor şarz eder toparlar 8)

Kadri
04.December.2014, 20:44
Hayırlı olsun Gürol bey abi nazar muayenede en çok nelere önem veriyorlar çok uzun sürüyor mu ? ve egzozların açık olması sorun teşkil ediyor mu?

grolof
05.December.2014, 00:25
Hayırlı olsun Gürol bey abi nazar muayenede en çok nelere önem veriyorlar çok uzun sürüyor mu ? ve egzozların açık olması sorun teşkil ediyor mu?
Teşekkür ederim.
Daha evvelde bir kaç kez muayene yaptırmıştım,elektrik donanımı yani uzun,kısa fren ve sinyallere bakıyorlar,birde fren yaptığınızda arka lastiğin kızaklamasını istiyorlar.
Benim ile beraber muayene olan scooterde xenon far vardı problem çıkarmadılar,açık eksoza problem çıkarmı bilmiyorum ama birazda muayeneyi yapan görevlinin kişiliğine bağlı.
Benim muayeneyi yapan görevli benim gibi amatör balıkçı olduğundan muhabbeti kurduk , problem olsada görmezden gelirdi sanırım.
Bütün işlem en fazla 5 dakika sürüyor.

Kadri
05.December.2014, 01:11
Teşekkür ederim.
Daha evvelde bir kaç kez muayene yaptırmıştım,elektrik donanımı yani uzun,kısa fren ve sinyallere bakıyorlar,birde fren yaptığınızda arka lastiğin kızaklamasını istiyorlar.
Benim ile beraber muayene olan scooterde xenon far vardı problem çıkarmadılar,açık eksoza problem çıkarmı bilmiyorum ama birazda muayeneyi yapan görevlinin kişiliğine bağlı.
Benim muayeneyi yapan görevli benim gibi amatör balıkçı olduğundan muhabbeti kurduk , problem olsada görmezden gelirdi sanırım.
Bütün işlem en fazla 5 dakika sürüyor.

Çok teşekkür ederim. 2 yıl daha rahatsınız nazar sizin adınıza sevindim 8)