PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Farların titrek dengesiz yanması

Kadri
30.November.2014, 22:53
Merhaba RR ailesi. Dün makineyi yıkadım. Yıkarken diğer yıkamalardan baya bir fazla suya tuttum sanırım. İşe gittim rutin bir şekilde hiçbir sorun yoktu. Mesai bitimi kontağı açtım marş hiç hareket etmedi. kısa bir süre sonra farkettim ki tesisata hiç elektrik gelmiyor. Gidonu sağa sola çevirdim tekrar kontağı açtım bu kez normal çalıştı ve elektik geldi. Asıl soruna geleyim.

Motor çalışmadan önce sinyal ve farlar sorunsuz çalışıyor. Fakat çalıştırdıktan sonra farlar ve sinyaller acayip bir şekilde dengesiz çalışıyor. Farlar titrek yanıyor. Sinyallerin zamanlamaları çok değişik. Bu konuda sorun yaşayan arkadaşlarım varsa yardımlarınızı rica ederim.

Her ihtimale karşı aküyü makineden söktüm. Konjektör beyin bozulmaması için önlem olarak söktüm.

Herkese teşekkür ederim keyifli akşamlar dilerim.

CELİL
30.November.2014, 23:38
Kadri kış döneminde makinaları yıkarken mümkün olduğunca bol sudan kaçının yıkarsanız mutlaka biraz yol yapın motor iyice ısınıp hasas bölgelerdeki suyun buharlaşıp kurumasını sağlayın aralara elektirik tesisatına giren su sendekine benzer sorunlar yapabilir motoru çalıştırıp mümkünse yol yapıp iyice ısıtınca toparlayabilir kolay gelsin 8)

Kadri
01.December.2014, 05:31
Kadri kış döneminde makinaları yıkarken mümkün olduğunca bol sudan kaçının yıkarsanız mutlaka biraz yol yapın motor iyice ısınıp hasas bölgelerdeki suyun buharlaşıp kurumasını sağlayın aralara elektirik tesisatına giren su sendekine benzer sorunlar yapabilir motoru çalıştırıp mümkünse yol yapıp iyice ısıtınca toparlayabilir kolay gelsin 8)

Teşekkürler Celil abi yardımların için biraz rahatladım :)

Kadri
04.December.2014, 20:33
Celil abi problem çözüldü.

Sorun sadece sigortadaymış. Geçtiğimiz günlerde radyatör fanıyla ilgili bir çalışma yapmıştım. O sırada kazayla kısa devre yapmıştı. Sigorta ondan dolayı erimiş az bir şey temas ediyormuş. Akünün zayıfladığını düşünmüştüm. Durum öyle değilmiş. Sigorta değiştireceğim gazlamaya devam :) Daha büyük problemlere yol açmadığından mutluyum. Ayrıca motoruyla uğraşanlara benden öneri; akünün + kutup başını çıkarmadan elektrik tesisatına kesinlikle müdahelede bulunmyalım :)

Şimdi sigorta takacağım kaç amper önerirsiniz?

Teşekkürler RR ailesi.

CELİL
04.December.2014, 21:26
Kadri sorun ufak bir şeymiş Geçmiş olsun siğorta 15 amper uygun 8)

Kadri
04.December.2014, 22:03
Kadri sorun ufak bir şeymiş Geçmiş olsun siğorta 15 amper uygun 8)

Teşekkürler Celil abi kralsın :artiz: