PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motordan Gelen Ses...!!!

Mezarkabul
07.December.2014, 18:25
Selam arkadaşlar... Siyah Daytona sahibiyim. Ankarada yaşıyorum. Bir haftadır aklımı kurcalayan bi ses var. Düz ve güzel yolda hiç bi ses yokken ufacık bi çukura girdiğimde hızım 30 40 civarı sanki ağzı kapalı konserve kutusunun içerisinde bi demir parça sallanırmışcasına bi ses duyuyorum. Motor deposunun altında bulunan her yeri elimle kontrol ettim sallaanan gevşeyen bi vida bulamadım. Acaba neden olabilir çok canımı sıkmaya başladı :/ Yani tüm daytona kullanıcılarında bu tip bi sorun var mı? Motorun süspansiyonları sert onu biliyoruz ama bu denli bi ses gerçekten sinir bozucu.. Sagıdeğer tecrübeli regal kullanıcı arkadaslarımdan cevap bekliyorum..

CELİL
07.December.2014, 19:03
Merhaba Emre normalde diğer makinalarda öyle sesler yok ses motorun sağ yan kapak altındaki küçük avadanlık kutusunun içinde birşey varsa veya akü yerine sabitlenmediyse oradan gelebilir oraları kontrol et kolay gelsin 8)

Mezarkabul
07.December.2014, 19:07
Merhaba Emre normalde diğer makinalarda öyle sesler yok ses motorun sağ yan kapak altındaki küçük avadanlık kutusunun içinde birşey varsa veya akü yerine sabitlenmediyse oradan gelebilir oraları kontrol et kolay gelsin 8)

Sayın Celil abim avadanlık boş:) Fakat dediğin gibi akü tarafına bakmadım ama açmasını da bilmiyorum zaten:S Demirtaş motorsikletten ali ustayı aradım bi yarım saat once kadar. O da koltuğun altındaki civata gevşemiş olabilir dedi sesi tarif edince. Açıp balmak lazım demekki.

CELİL
07.December.2014, 19:42
Sayın Celil abim avadanlık boş:) Fakat dediğin gibi akü tarafına bakmadım ama açmasını da bilmiyorum zaten:S Demirtaş motorsikletten ali ustayı aradım bi yarım saat once kadar. O da koltuğun altındaki civata gevşemiş olabilir dedi sesi tarif edince. Açıp balmak lazım demekki.
Oda olabilir sesin makinaya zararı yok ama seni rahatsız eder ali ustaya gittiğinde kontrol etsin gevşek bir yer vardır ama neresi sesi takip edip bulmak lazım
Kendin bakmak istersen akü ve koltuk altındaki çamurluk bağlantı vidası ve diğer parçaları kontrol etmek için önce koltuğu sök sökmek için koltuğun en arka uçta 1 bir vida oturduğun yerin altında sağ ve solda 1 rer vidası var 3 vidayıda sökünce koltuk çıkar altını kontrol edersin sonra yan kapağın koltuğa bakan yerinde 2 vida var onları söküp yan kapağı kendine doğru çek tırnaklarından kurtulup gelir sonra en alt akü kapağının üstte bir vidası var onuda sökünce akü kapağı açılır kolay gelsin

Mezarkabul
07.December.2014, 19:53
Peki abi çok teşekkür ederiö bakayım bi.

Mezarkabul
08.December.2014, 01:27
Celil abi 1 saat kadar evvel bi arkadasımla ilk önce motorun selesini söktük. Dediğin gibi iki yanda bir de arkada olan vidaları.. Seleyi kaldırdığımızda motorun hava hortumunu ve çeşitli kablo bağlantılarını gördük. Elimizle yokladık herhangi bi oynayan gevşeyen yer göremedik. Daha sonra sağ taraftaki akü kapağını söktük. akü baya baya sabit. Hatta lastikli bi maddeyle sabitlemişler oynayan gevşeyen oturmayan bir aksam göremedik senin yönlendirdiğin doğrultuda. Acaba abi arkada olan gizli amortisrler yapabilir mi? Ayrıca ankarada olduğum için ali ustaya gösteremiyorum malesef :(

CELİL
08.December.2014, 11:14
Celil abi 1 saat kadar evvel bi arkadasımla ilk önce motorun selesini söktük. Dediğin gibi iki yanda bir de arkada olan vidaları.. Seleyi kaldırdığımızda motorun hava hortumunu ve çeşitli kablo bağlantılarını gördük. Elimizle yokladık herhangi bi oynayan gevşeyen yer göremedik. Daha sonra sağ taraftaki akü kapağını söktük. akü baya baya sabit. Hatta lastikli bi maddeyle sabitlemişler oynayan gevşeyen oturmayan bir aksam göremedik senin yönlendirdiğin doğrultuda. Acaba abi arkada olan gizli amortisrler yapabilir mi? Ayrıca ankarada olduğum için ali ustaya gösteremiyorum malesef :(

Emre senin Ankarada olduğunu atlamışım :)
Arka çamurluğun üzerinde koltuğun altındaki bölgede bir tane ortada tek vida var bazen o gevşeyebiliyor onuda kontrol et o değilse sesin geldiği noktayı dinleyerek bulmaya çalış amortisörden ses gelirmi patlamamışsa zor ama patlamışsa çukurlara girdiğinde ses yapar 8)

Mezarkabul
08.December.2014, 14:44
Yok abi koltuğun vidalarıyla alakalı değil ya onu çözdük de. İşte anlıyamadık bir türlü muhtemelen arkada alt taraftan bi yerden geliyo ama bu aksam tekrar bakıcam artık... Teşekkür ederim.

DeliKurt
08.December.2014, 18:11
Motor ve sesten konu açılmışken benimde bir sorum olacak. Paylaştığım görüntüde belirteceğim. Motora gaz verildiğinde egzozdan çıkan ses dışında motor inliyormuş gibi bir ses geliyor. Bu ses benim motorumdada mevcut cevremdeki diğer motorlarla karşılaştırdığımda bu ses diğer motorlarda yok bu sesin sebebi nedir? nereden geliyor olabilir? bu sesi en aza indirebilir miyiz?

http://www.youtube.com/watch?v=sQ83f27qaCM

CELİL
08.December.2014, 19:19
Merhaba Serdar uzaktan birşey söylemek zor sesi bir ustanın dinlemesi lazım aklıma gelen tek şey belki siboplardan gelebilir

DeliKurt
08.December.2014, 20:44
Peki abi teşekkür ederim. Müsait bir zamanda göstereyim ustaya.

Mezarkabul
10.December.2014, 18:40
Arkadaşlar sorunu çözdük... Usta zincir muhafazaya çarpıyo dedi muhtemelen yarın sökücek bakıcak motora. Eğer zincirde bir yamulma bozukluk yok ise ayarlıcak. Eğer zincirde bir sıkıntı var ise değiştiricez :/ Daha 3000 de motor. 2014 Temmuz çıkışlı. İnşallah zincir sağlamdır sadece ayar gerekiyodur :/

CELİL
10.December.2014, 18:54
Arkadaşlar sorunu çözdük... Usta zincir muhafazaya çarpıyo dedi muhtemelen yarın sökücek bakıcak motora. Eğer zincirde bir yamulma bozukluk yok ise ayarlıcak. Eğer zincirde bir sıkıntı var ise değiştiricez :/ Daha 3000 de motor. 2014 Temmuz çıkışlı. İnşallah zincir sağlamdır sadece ayar gerekiyodur :/

3000 km de zincir bozulmaz esnemiştir esneyince zincir zincir muhafaza saçına değer ses yapar zinciri ayarlayıp gerince sesi büyük ölçüde kesilir ama arada ses yine yapar çünki zincir boyu tüm motorlardan daha uzun olduğundan yukarı aşağı fazla esniyor koruma saçına değiyor 8)

Mezarkabul
11.December.2014, 01:23
3000 km de zincir bozulmaz esnemiştir esneyince zincir zincir muhafaza saçına değer ses yapar zinciri ayarlayıp gerince sesi büyük ölçüde kesilir ama arada ses yine yapar çünki zincir boyu tüm motorlardan daha uzun olduğundan yukarı aşağı fazla esniyor koruma saçına değiyor 8)

Celil abi usta bizim mahalleden bi çocuk. O da şunu söyledi. Japon motorlarda genelde zincir muhafaza demirinin altında ön dişli ve arka dişli muhafaza kısımlarında zincir muhafaza lastiği oluyomuş. O da zincir gerilip ayarlandıktan sonra eğer zincir gevşerse tekrar o lastiklere çarpıp sesi büyük ölçüde kesiyomuş. Fakat bizim motorlarda yok tabi :( Çocuk ben o kısımlara lastik döşicem uzun bi süre idare eder dedi. Yani bu şekilde uygulama sonucu rutin zincir ayarları yapılcak sesi hissetmicem ben. Çok şükür sorun tespit edildi ama daha yapamadı çocuk bakalım bu hafta halledicem dedi ama bekliyorum.

Mezarkabul
12.December.2014, 17:37
Celil abiiii yetişşşş :( Motordan ses geliyodu bahsetmıştım:( Bugün söktük bi ustayla zincir muhafazasını.. Abi zincir amortisöre sürtüyo. Ankara servisini aradım. Oradaki ustalar bu sesin her daytona ve spyderda görüldüğünü ve gayet normal bir ses olduğunu beyan ettiler :( Zincirin boşluğunu biraz aldı usta ama ses kesilmedi:( Lütfen daytona ve spyder kullanıcıları ve celil abi yardımınıza ihtiyacım var nasıl kesicez biz bu sesi :(

CELİL
12.December.2014, 17:52
Celil abiiii yetişşşş :( Motordan ses geliyodu bahsetmıştım:( Bugün söktük bi ustayla zincir muhafazasını.. Abi zincir amortisöre sürtüyo. Ankara servisini aradım. Oradaki ustalar bu sesin her daytona ve spyderda görüldüğünü ve gayet normal bir ses olduğunu beyan ettiler :( Zincirin boşluğunu biraz aldı usta ama ses kesilmedi:( Lütfen daytona ve spyder kullanıcıları ve celil abi yardımınıza ihtiyacım var nasıl kesicez biz bu sesi :(

Merhaba Emre zincirin amortisöre sürtmesi mümkün değil amortisör altta şasenin altında arasında bağlı zincirden uzak kalır
Ama zicirin muhafaza saçına esnedikçe değmesi her Daytona ve Spyder makinada var altta yazmıştım senin usta zincirin esnediğinde değdiği noktayı tespit edip oraya lastik takoz veya yerine geçicek bir şey takarsa sesi keser 8)
zincir arkadan koruma saçına girdiği noktaya çarpıyor 8)

Mezarkabul
12.December.2014, 18:07
Merhaba Emre zincirin amortisöre sürtmesi mümkün değil amortisör altta şasenin altında arasında bağlı zincirden uzak kalır
Ama zicirin muhafaza saçına esnedikçe değmesi her Daytona ve Spyder makinada var altta yazmıştım senin usta zincirin esnediğinde değdiği noktayı tespit edip oraya lastik takoz veya yerine geçicek bir şey takarsa sesi keser 8)
zincir arkadan koruma saçına girdiği noktaya çarpıyor 8)

Ah celil abi fotografını ceksseydım keşke.. Amortisörün üzerinde 2 milimlik izini bile yapmış :( Sanırım çukura girdiğinde oraya sürtüyo herneyse ustaya söyledim bakıcak artık oralara bi zincir stop u koycak

CELİL
12.December.2014, 18:41
Ah celil abi fotografını ceksseydım keşke.. Amortisörün üzerinde 2 milimlik izini bile yapmış :( Sanırım çukura girdiğinde oraya sürtüyo herneyse ustaya söyledim bakıcak artık oralara bi zincir stop u koycak
Normal olarak değmemesi lazım Bir terslik olmasın servise bir göster istersen kolay gelsin

Zafer
13.December.2014, 17:11
Yok abi koltuğun vidalarıyla alakalı değil ya onu çözdük de. İşte anlıyamadık bir türlü muhtemelen arkada alt taraftan bi yerden geliyo ama bu aksam tekrar bakıcam artık... Teşekkür ederim.

Arkadasım o ses zincırınden geliyordur ufak bir tumsekte sıncırın gevsekse zincir kapagına carpıyordur. sincirini bir konturol et gevsekse gerdir sorun hallolur.

Mezarkabul
14.December.2014, 02:02
zinciri ankara ışıl motorda gerdirdim yaptılar ertesi gün aynı ses?Emin misiniz başka bir sorun olmadığına?

ctrk
27.December.2014, 03:24
zinciri ankara ışıl motorda gerdirdim yaptılar ertesi gün aynı ses?Emin misiniz başka bir sorun olmadığına?

Dostum benimde 2014 model henüz 1000 km de daytonam var aynı sorun bendede var. zincirin alt kısmı amortisöre çarpıyor çın çın diye ses yapıyor düşük viteste hafif bozuk yolda. İstanbulda servise gittim hepsinde olduğunu söyledi usta fazla takma kafana. Nedeninide söylüyim zincirin motordaki koruma kapağına sürtmesini engellemek için yükseltmişler motoru yükselttikleri içinde amortisör yukarı kalkıyor zincire yaklaşıyor. Eğer motorunu amortisörden indirirsen bu sefer zincir motor koruma kapağına çarpıyor iki kişi binince. yani bunun ortası yok takma kafana ..

Eren33
12.March.2018, 01:18
Konuyu Hortlatmak Gibi olmasında Benim Zincir de hem lastiğe sürtüyor hem Amartisöre Hemde üste Şasenin Oraya hafif Deyiyor,Ustam hepsinde olduğunu söyledi oldukça can sıkıcı bir durum ����

centaur
12.March.2018, 09:12
Konuyu Hortlatmak Gibi olmasında Benim Zincir de hem lastiğe sürtüyor hem Amartisöre Hemde üste Şasenin Oraya hafif Deyiyor,Ustam hepsinde olduğunu söyledi oldukça can sıkıcı bir durum ����
Eren Merhaba;
Forum kuralları gereği kendini tanışma başlığı altında tanıtmalısın. Seni tanımak isteriz..

Raci06
12.March.2018, 13:19
zincirdeki sorunu hallettikten sonra sorun devam ediyorsa , aklıma ayaklık geliyor . gevşek yaylı bir ayaklık boyle bir ses çıkarabilir gibi sanki ..

Uzman
13.March.2018, 00:56
Bu deklerinden bazıları bendede var abi artçı aldım zaman yapıyor ama

centaur
13.March.2018, 12:16
zincirdeki sorunu hallettikten sonra sorun devam ediyorsa , aklıma ayaklık geliyor . gevşek yaylı bir ayaklık boyle bir ses çıkarabilir gibi sanki ..

Raci abi;
Dişlilerin arası çok açık normale göre.. Oringli de taksan illaki ses yapıyor .. Bunun kurtuluşu yok tasarımı gereği böyle.. Orjinal zincir daha çok gürültü yapıyor bir de ayarsızsa..

Eren33
13.March.2018, 13:45
Eren Merhaba;
Forum kuralları gereği kendini tanışma başlığı altında tanıtmalısın. Seni tanımak isteriz..
Forumu Çözemedim En kısa zamanda siz değerli dostlar ile tanışmak isterim Saygılar ������

centaur
13.March.2018, 14:43
Forumu Çözemedim En kısa zamanda siz değerli dostlar ile tanışmak isterim Saygılar ������

Forum / Raptorriders FanClub / Tanışma . (Forum sekmesi Anasayfa sekmesinin hemen yanında) Tanışma başlığına girdikten sonra ''yeni konu aç'' butonuna tıklıyoruz ve tıpkı burada mesaj yazar gibi yazıp yayınlıyoruz 8)