Malum kış ayındayız ve motorum baya ıslandı ve bazı eklem yerlerinde paslanma gibi kahverengi lekeler oluşmaya başladı.Önerebileceğiniz solüsyon yada başka bir yöntem var mı ?
Yazdırılabilir Görünüm
Malum kış ayındayız ve motorum baya ıslandı ve bazı eklem yerlerinde paslanma gibi kahverengi lekeler oluşmaya başladı.Önerebileceğiniz solüsyon yada başka bir yöntem var mı ?
wd 40 kullanabilirsin. En ucuz ve etkili temizleme ve koruma vs... her derde devadır :)
Motul un pas sokucu tarzı bır ekıpmanı var fakat daha once hıc kullanmadımpas tutmaması ve kromaj ınmemısı ıcın gaz yagı ıle demır olan yerlerı ıyıce yağa doyurabılırsın.(gaz yagı ıle zıncırınıde temızleyebılırsın)Ornegın bır cok kısının ozellikle fren ve debrıyaj kollarının kromojının yarısı yok :)Eklem yerlerinde ise ufak tefek goze batmayan yerler ıse sprey boya ıle hasarlı bolgenın etrafına bant cekıp boyayadabılırsın.kromaj ustundeyse pas vs yapabılecegın cok da bır sey oldugunu dusunmuyorum ornegın suspansıyon da vs.
A40 veya WD40 ikisi de işe yarıyor; ancak oluşmadan müdahale etmek gerekiyor. Ayrıca boyalı bölümlerde oluşan güneş yanıklarına ve matlaştırmalarına badem yağı iyi geliyor ;))
WD40 tek çözüm + mutlaka branda al motorun yağmurun altında bırakma sakın. yoksa WD40 bile kurtaramaz motorunu.
Wurt marka sprey gres kışlama için tavsiye ederim.Güzelce yıkadıktan sonra boyalı krom her yere sıkıyorum bahar yaklaşınca da sıcak suyla temizlenir hem yağlar hem korur bu üçüncü kışım tavsiye ederim.
WD 40 en ideal çözüm. paslanmalar için krom kısımlar için krom parlatıcılar pası alır ve parlatır aynı zamanda korur. ancak oluşmuş paslarda büyük ise sadece küçültür. küçük kabarıklıkları alır. her yıkamadan sonra kullanmak gerekli. paş ile nikelanj pul gibi kalkmışsa tamamen kaldırmak gerekli. altında boşluk oluşturup su birikmesi ve yarı kapalı ortam ile paslanmanın hızlanmasına neden olur. pas sökücüleri boyalı aksamda denemedim ancak antipas sprey ler ile vida ve hareketli bölümlerde işe yarıyor arkasından yine wd 40. boyalı kısımlarda pasta(boya için) işe yarar. sıkışmış vidalarda antifriz hiç bir şey yoksa iyi sökücüdür. Krom nikelanj tamponlarda hiç bir şey yoksa sigara paketi içindeki aliminyum kağıt sürülmesi ile paslar kaybolur. ancak motorda denemedim.