-
sesler
motordan sesler geliyo tam neresi anlayamıyorum zincir gibi geliyo bakıyorum gerginliği iyi gibi ama giderken gazı bıraktıgımda genelde cak cak cak diye sesler geliyo bişey sallanıyo sanki ne bilim garip bi ses bide gazı kapattım diyelim devir düştü vitesi düşürmeden tekrar gaz verdim tak tuk ses geliyo neler oluyo acaba :(
-
Gazı bir anda kesince çakır çukur diye gelen sesler dimi ;) onu servise sorduğumda normal deişti ama bende de uzun süreir soru işareti.. Çok da takmıyorum gibi inşallah bi sıkıntı çıkarmaz :)) bende de var o sesler merak etme kısacası :))
-
O ses demek ki normal benim motorsiklette de oluyor gaz kesince oluyor genelde. bu da zincirin uzun olmasından herhalde gazı yavaşca bırakınca veya vitesi attıktan sonra debriyajı bırakırken hafif gaz verince o ses olmuyor arkadaşlar ;-)
-
Motorumuzu tanıdıkça çözüm yolları oluyor ;-) bir de debriyajı sonuna kadar sıkıp vites değiştirince ve debriyajı bırakınca da o ses oluyor benim keşfettiğim bir nokta da debriyajım ortalarda kavrıyor ara viteslerde o kavrama noktasına kadar sıkıp vites atınca o şıngırdama olmuyor ;-)bunu bayağı bir denedim ama bu yaptığım doğru mu bir bilen arkadaşım değerlendirirse sevinirim ;-)
-
hahaha hepimizde varsa sorun değil diyip boşverelim en iyisi ozaman :cheesy: :)
-
aynen abicim zincire giden güç aniden kesilince muhafazaya ve mafsala çarpıyor.