-
boşa gaz gitme sorunu
Arkadaşlar merhaba bugün motorumla giderken fark ettim ortalama 70 km hıza geldiğimde yada gaza yuklendigimde gaz bosa gitmeye basliyor ve motor kendini hafiften ileri atıyor önceden hic boyle problem yasamamıstim acaba aranizda yasayan var mı nasil çözdü bu sorunu 300 bakımını yeni yaptirmistım bide
-
Merhaba Umut gaz telinde boşluk veya takılma olabilirmi acaba bence servise kontrol ettir
-
Merhaba umut debriyaj telinden olsa gerek benim problemden anladığım arada sırada çok yüklenince boş viteste gibi gaz açması. Debriyajın tam ayırmıyor tel ayarına bir baktır derim. Fazla gergin olabilir.
-
Umut serviste ilk kontrolleryapıldı şöyle bir tur attım gaz telindeki o boşluğu ben de hissettim ama servisteki arkadaş normal dedi bir gün sonra minibüse yükleyip getirdiler o gevşek olan tel tamamen yerinden çıkmış gaz kolu boşa dönüyordu bu ciddi ve titiz davranmamaktan kaynaklanıyor neyse gaz kolunu söktüğünde aynı karbüratördeki gibi iki diş yeri var o diş yerlerinden kurtulunca gaz boşa dönüyor ama sana çok önemli bir tavsiye teli dişlere takarken gidonu sağa döndür yoksa gaz teli yetişmiyor saatlerce uğraşırsın sinirden zarar verirsin motora geçmiş olsun ;-)