Merhaba arkadaşlar
son 2 -3 depodur shellin v-power yakıtını kullanıyorum sanki motorun sesi açıldı gibi geldi sabahları çok ugraştırmıyo gibi geldi oktanı kaç bilmiyorum ama size sorum motora herhangi bir zararı varmıdır ??
Yazdırılabilir Görünüm
Merhaba arkadaşlar
son 2 -3 depodur shellin v-power yakıtını kullanıyorum sanki motorun sesi açıldı gibi geldi sabahları çok ugraştırmıyo gibi geldi oktanı kaç bilmiyorum ama size sorum motora herhangi bir zararı varmıdır ??
Bizim motorlar 95 oktan benzin kullanıyor daha yüksek 97 oktan benzin piston yanma odalarını olması gerekenden çok fazla ısıya çıkarıyor uzun vadede motora zarar veriyor her marka benzin kullanılabilir ama 95 oktan olmalı
hocam buda 95 oktan diye geçiyo 95 oktan shell vpower nitro + diye geçiyo şimdi internetten baktım sikinti yaparmı uzun vadede onu düşünüyorum ama sanki bişişler güzelleşti gibi geldi :D :D
Bahsettiğin yakıtın özelliklerinde geliştirlmiş yeni nesil kurşunsuz benzin yazıyor ama 95 oktan yazısını göremedim sen 95 oktan olduğundan eminsen sorun olmaz
Benzincilerde 2 çeşit benzin olur biri normal ucuz olan diğeri yüksek kalite enjektörlü araçlar için olan
pahalı olan bizim motorlara uygun değil ucuz olandan almak gerekiyor
https://www.shell.com.tr/products-se...itro-plus.html
abi ben de arabada shell nitro kullanıyorum ve gerçekten biraz fark oluyor, özellikle de düşük hacimli motora sahip araçlarda... hatta başka benzin aldığım bir elin parmaklarını geçmez onca yılda...
ama motor konusunda celil abi ne diyorsa o... normalini al bence...
Benzinde Shell, mazotta Opet'i tercih ediyorum.
Shell de evet 2 çeşit 95 oktan var.
Nitro da daha çok katkı var, ben eski Nesil 95 ojtan kursunsuzu kullanıyorum.