Draven Nickli Üyeden Alıntı
Birkan merhaba, aslında sorduğun sorulara deneyimli kullanıcılar tarafından çok güzel cevaplar verilmiş. Bende öğrenme evresindeki bir Daytona kullanıcısı olarak, neden bu motoru tercih ettiğimi paylaşayım. Aynı kararsızlıkları yaşadığım için belki senin o yorucu süreci kolay atlatmana bir nebze yardımcı olabilir...
Gördüğüm kadarıyla 250cc motorlar arasında en çok yapılan karşılaştırmadır Hyosung GV250 vs Daytona 250. Her ikisi için de olumlu & olumsuz pek çok yorum var, işin o kısmına çok fazla girmeyeceğim.
Ama Crime' ın dediğine sonuna kadar katılıyorum, Daytona görüntü itibariyle çok daha fazla dikkat çeken bir motor. Hele ki beyaz rengin bu motora çok yakıştığını düşünüyorum. Renk konusu bir yana, görsel anlamda sınıfta kalamayacak kadar güzel bir alet.
Motor almaya niyetlendiğimde inan her kafadan çıkan sesi dinlemekten, geçerlilik payını değerlendirmekten az kalsın beynim yanıyordu :) Çünkü insan bir kere motor almaya karar verdikten sonra, kendisi için en iyi ve en uygun tercihi yapmak istiyor.
Sonra biri bana motor konusunda duyup duyabileceğim en mantıklı cümleyi kurdu ki, muhtemelen karar aşamasında beni en çok etkileyen buydu.
Dedi ki;
Adamım, motor keyif işidir, tabii ki de araştır değerlendir ama, gözüne ve gönlüne yatan motor en iyi tercihtir. İlerde nasıl olsa değiştireceksin, keyfine bak...
Bak işte bu cümleden sonra karar vermek çok daha kolay oldu.
Hani belli bir motor geçmişi ve birkaç marka deneyimi olan, tabiri caizse motor konusunda pişmiş bir adam, belki 250cc olması ya da Japon marka takıntısı olması sebebi ile tercih etmeyebilir. Bana tanıdığım birkaç tecrübeli motor kullanıcısı " alma onu, çin malı bea...gel sana 650' lik vs alalım, Japondan şaşma, gel bak mis gibi Drag Star 250 var ondan buluruz " gibi yaklaşımlarda bulundu. Ben çok git/gel yaşadım ama 250' lik bir Drag Star almak bana mantıklı gelmedi. Neden dersen, evet görsel olarak çok güzel bir motor, ama 2. eline baktığında 2001-2004 üretimi bir motor ile karşı karşıyasın. 1-2 sene kullanıp, yarın öbür gün hadi artık motoru büyüteyim desen, elimdeki aletin yaşı da km'si de alıp başını gitmiş olacaktı. Dolayısı ile elden çıkarmak zor olabilirdi.
Baktım ki Daytona' ların fiyatları uygun, yaşı genç, yedek parça yüzünden sürüm sürüm süründürmüyor, hadi satıyorum deyince de elden çıkarması kolay, aradım buldum temizini, aldım gitti :)
Deneyim konusuna gelince, ben Daytona öncesinde vitessiz bir motor sahibi olmadım. Daha önce vitessiz motor kullanmışlığım var, ama bu ne kadar yeterli dersen tabii ki de yetmez. Keşke imkanım olup da sahip olma şansım olsaydı, ama başlangıç motoru masrafına bir kere girebilecek durumum vardı, o yüzden tercihimi risk alarak 250 Daytona ile başlamaktan yana kullandım. Genel olarak 40-50 km hızın üzerine çıkmamak gibi bir prensip edindim, ama bu iş aksatmaya gelmez, inşallah en kısa zamanda güvenli sürüş teknikleri eğitimlerimi de tamamlayıp daha güvenli bir şekilde yol yapacağım.
Geçen sene aynı badireleri atlatmış bir çaylak olarak, benim senle paylaşabileceğim ilk deneyimler bunlar dostum.
Umarım tercih aşamasında sana yardımı dokunur :)