Merhaba arkadaslar 250 spyder var kullanıcı arkadaşlar motorcuya gitmeden nasıl antifriz koyabilirim yardımlarınızı rica ederim
Yazdırılabilir Görünüm
Merhaba arkadaslar 250 spyder var kullanıcı arkadaşlar motorcuya gitmeden nasıl antifriz koyabilirim yardımlarınızı rica ederim
Ekleme yapacaksan radyatörden alttan çıkan hortumu söküp koyacağın antifiz kadar suyu boşaltıp daha sonra hortumu yerine takıp radyatörün üzerinden antifirizi koyabilirsin
Tamamını değiştireceksen hortumu söküp suyu sonuna kadar bir kaba boşaltıp aynı miktarda suyu % 50 antifiriz %50 su olarak karıştırıp hortumu yerine taktıkdan sonra radyatöre doldurabilirsin 8)
Celil abi sen olmasan bu bizler yeni gençlik be yapardık vallahi .kullanım kılavuzu gibisin eline sağlık abi yine yetiştin yardıma. Sizin yorum ve faydalı bilgilerden yakında regalide söküp takicam)))))
Hangi marka antifiriz kullanıyorsunuz
shell tavsiye ederim
Bugün sabah antifiriz almak için gittiğim yerde sade shell ve Delhi die bir marka vardı. Delfi olan kırmızı renkli shell mavi . Delfi kırmızı 3 lt. 33 TL
Shell mavi renkli 1 lt 11 TL.
Kırmızı ile mavi arasındaki fark nedir ? Kırmızı renkli antifirizli 2007 model sonrası üretilen motorlu taşıtlar için ve sentetik bazlı. Bunun dışında ne farkı var kullanımda performansta???
Bu arada shell 1 er litreden 3 litre aldım mavi renkli
Acaba gidip değiştirsem mi delfi kırmızı renkli ile?
http://s30.postimg.org/rpot7b0ot/20160115_111854.jpg
-------------
Merhaba Celil abi bende şimdi tüm sistemi boşaltmak istiyorum yani arka tekerin iç kısmında bulunan depoda dahil boşlatmak istiyorum radyatörün altındaki hortumla bu boşaltılabilir mi? çünkü bakım zamanında normal musluk suyu kullandılar ve bu suyun kireçlenme neticesinde delinmeye tıkanmaya neden olacağını düşünüyorum amacım tüm sistemi depoda dahil boşaltmak.
Bunu şu şekilde yapabilirmiyiz? önce radyatör altındaki hortumu çıkarırım sonra motoru çalıştırırım eğer radyatör suyu devir dayım oluyorsa depodaki suda tahliye yerinden akar böylece arka tekerin ordaki küçük depoda boşalır....planım bu sizce olur mu ?
Merhaba Ömer radyatör için hortumu çıkar yedek depo içinde depo altından altındaki hortumu çıkarmak gerek devirdaim motorda su olmayınca yedek depoya ulaşamaz 8)
Not : Samsun'da ekip oluşturuyoruz alttaki linke göz at 8)
http://www.raptorriders.com.tr/forum...ad.php?t=10142
arkadaki depoda sıkıntılı bir yerde ben bir süre temiz su koyacağım bir kere depo dilüe olup kireci nispeten gidince asıl antifizi yüklerim.Aslında eve kalörifer peteği temizlemeye gelen ustalar gibi bir düzenek yapılabilir diye düşünüyor yani 12 volt ile çalışan mazot pompaları bir kaba konur radyatördeki cirkülasyonun içine köprü gibi eklenir tüm drenaj temizlenebilir diye düşünüyorum, kendim deneyeceğim başarırsam sizlerle paylaşacağım.