Merhaba sahibinden şimdi bi ilan baktım 2006 model yazmış bide 2000 km ilan sahibine sordum orjinal km diyor motor sıfırlama olmadı diyor. Bana fazla inandırıcı gelmedi ustalarinda düşüncelerini merak ettim.
Yazdırılabilir Görünüm
Merhaba sahibinden şimdi bi ilan baktım 2006 model yazmış bide 2000 km ilan sahibine sordum orjinal km diyor motor sıfırlama olmadı diyor. Bana fazla inandırıcı gelmedi ustalarinda düşüncelerini merak ettim.
10 yaşında motor. Hergün 1 km yol yapsa 3650 km eder. Buda olmıycağına göre. Km Doğruysa eğer çok yatmış bi motordur. Km az bile olsa. Buzamana kadar kullanılmadığı için bile bi servise yada ustaya gösterilip alınmalı beence . 8)
Celil abinin dediği gibi km yi teyid edebilirsin. Plakayı yazıp 5664 göderebilirsin. Önce hasar kaydı 3-50saniye sonrada muayene biligileri gelir.En son 4 tl idi sorgu fiyatı.Sıkıntı yoksa ustaya göstermen şart bencede.
Vallahi sadece bakkala gidip gelse km daha yüksek olur.Şayet gerçek km ise bravo derim
Bence mantıklı gelmiyor kulağa ama fiyatı uygun ise bir ustaya gösterip bakılabilir
Motorda sıkıntı yoksa piyasa fiyatının çok da üstüne çıkmadan alınabilir, önemli olan makinenin sesi soluğu, genel duruşu bence. Büyük ihtimalle km saati değişmiştir ve orijinaline ayarlanmamıştır, bozulabiliyor bizim motorların km saati
merhaba öncelıkler hiç akla yatkın bir kılometre degıldır yanı sahıbı alıp sus nıyetıne garajına koyduysa bılemem ama tramer kaydı en iyiisi baktırmanı tavsıye ederım
Selamlar Ercümet,
Konuya bir de satıcı açısından bakmak için müdahil olmak istedim. Geçen sene Spyder modeli makine aldığımdan binmekte olduğum 2012 model Klasik makinemi 9115 km de satışa çıkardım.
Ancak aradan 1 yıl geçmesine rağmen hala satamadım ve satışta duruyor. Dolayısı ile km. hala aynı...:)
Sadece km.ye bakarak motor alınmaz. Benim aldığım spyder düşük km.deydi. Bir elim sürekli makinelarımın üzerinde olduğundan anlıyorum ki, bazı orijinal parçalar değişmiş/değiştirilmiş. (lastikler dahil).
velhasıl sadece km ile sınırlı kalma, motor bilgisi konusunda mutlaka usta veya güvendiğin kişi ile birlikte karar ver. Eze eze motor kullanan bir sürü insan var.
Kolay gelsin, gönlündeki makineye kavuşman dileği ile..8)
Zannediyorumki bahse konu geçen benim aracım.Aracı ilk sahibinden harleycı bi abimizden aldım.Uzun yıllar Beykozda 5 10 km ufak ufak kullanmış.Makina Tamanen orjinal ve en ufak vidasına tornavida değmemiş.Bende ilk başta inanamadım ancak gidip yerrinde görüp yanındaki aslan harleyide 5000km de görünce olaya ınandım.Alet tekrardan Satılık durumdadır.Suan 2600kmde ve hergun aktıf kullanımdadır.