Herkese merhaba arkadaşlar.
Regal Raptor DD250e-9B için açık egzoz yaptırmayı planlıyorum fakat egzozla birlikte karbüratör ayarı yaptırmam gerekir mi ve yaptırmadığım taktirde uzun yolda sıkıntı çıkarır mı ?
şimdiden teşekkürler :)
Yazdırılabilir Görünüm
Herkese merhaba arkadaşlar.
Regal Raptor DD250e-9B için açık egzoz yaptırmayı planlıyorum fakat egzozla birlikte karbüratör ayarı yaptırmam gerekir mi ve yaptırmadığım taktirde uzun yolda sıkıntı çıkarır mı ?
şimdiden teşekkürler :)
Yaptırmayan çok. Bir sıkıntı olduğunu duymadım. Ama karbüratör ve senkron ayarı yaptırmanda her zaman fayda var8) Genelde yaptırmayanlarda yüksek devirden sonra gazı bırakınca egzozda hoş bir patlama sesi duyuluyor:)
Çok teşekkürler en kısa zamanda halledeceğim :artiz:
yaptırmazsan karburatör ayarını ve hava ayarını gazı kestıgınde egzosundan boğuk bır ses yerıne catara patara sesler duyacaksın bence yaptırmanda fayda var
Kesinlikle yaptırman gerekir. Egzoz arttığı için emmeyi de arttırman gerekir. Ona göre de karbüratörü ayarlatman gerekir. Yoksa motorun zengin karışım çalışır (egzoz patlaması, benzin kokusu) ve güçten düşer. O pat - pat sesleri çok hoşuma gidiyor diyebilirsin ama zaten çok güçlü olmayan makine daha da zayıflayacak. Ayrıca merak etme egzozları açtığın için ne yaparsan yap o pat-pat seslerini illa ki duyacaksın ;)
Çok teşekkürler, ek olarak
Kadıköyde sormuştum ilk, egzoz susturucusunu çıkartma + karbüratör ayarı 350/400 TL demişti. Genelde bu civarlarda mıdır acaba ?
Merhaba
Bendede 250var boru egzoz taktırdım ve herhangi bir ayara ihtiyaç duymadı
Yaklaşı 300 km yol yaptım sıkın yok
bende egzoz yaptırdım 150 liliğe bana mı öyle geliyor bilmiyorum sanki egzoz yaptırdığımdan beri daha seri. karbüratör ayarı falan yaptırmadım