-
Akü problemi
Merhaba RR ailesi ;
Bir problemimi sizlerle paylaşmak ve bilgilerinizi almak istiyorum.2015 model Spayder ım var 250 cc. Şu aralar soğuklardan binmiyorum motora ve 3 gün sonra çalıştırmak istediğimde çalışmıyor akü bitmiş oluyor korna dahi basmıyor.Bu akünün bitmesinin problemini nasıl halledebilirim. Her zaman aküyü söküp sonra tekrar mı yerine takmalıyım bilgi verirmisiniz ?
-
Uzun süre kullamıcaksan sökebilirsin ama 2-3 gün için sökmene gerek yok. Akü soğuklarda daha çabuk tükeniyor oyüzden olabildiğince çalıştırıp biraz sürmen gerekiyor. Sadece durduğu yerde çalıştırmak bir işe yaramaz. Birde aküyü kontrol ettir. Ömrü bitiyor olabilir.
-
akü 3 günde bitiyorsa ve extradan bişeyler takmadıysanız yani kaçak yoksa motorda büyük ihtimal akü ömrünü tamamlamıştır sanırım..
-
Yeni bir akü al 12/9 hıc kasma kendini stres yaptığına değmez sıkma canını ;)
-
Bi yerlerde kaçak da olabilir. Akün saglam mi kontrol ettir.
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Valla aküyü söktüm baktırıcam kaçağıda nasıl kontrol ettire bilirim bilemedim
-
Sonradan bir aksesuar (sis farı, farklı sinyal, far, teyp vs.) taktırmadıysan, muhtemelen akün ömrünü tamamlamıştır. Bazı servisler takılan aksesuarları kontak yerine direk aküye bağladıkları için, sen kontağı kapatsan bile takılan ürün akım çekmeye devam eder. Akünün en büyük düşmanı budur.
Eğer böyle bir durum yoksa akünün artık şarj tutmadığını, özelliğini yitirdiğini düşünebiliriz.
Yok eğer akün de yeniyse o zaman şarjda sıkıntı var demektir.
-
Çakar lambarı takmış benden onceki sahibi. kontağı actıgım zaman dırek yanıyordu çarkarlar bundan olmu olabılır
-
Aynen olabilir baktirmakta fayda war 😉
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi