Daytona'ya akü aktarması yaparken marş motorundan yaptık. Marş motorunun yanmasından başka kara senaryo yazacak var mı? [emoji16]
Yazdırılabilir Görünüm
Daytona'ya akü aktarması yaparken marş motorundan yaptık. Marş motorunun yanmasından başka kara senaryo yazacak var mı? [emoji16]
Polat bu işlemin marş motoruna hiç bir zararı yok. Akünün bir ucunu (-) şase, bir ucunu (+) marş motorunun üzerinde plastik izolasyonlu uçtan bağlarsan hiç bir şey olmaz. Ama motor çalışır çalışmaz (+) ucu hemen çek.
Biz bilmeden o işlemi yaptık motor şimdi hiç tık demiyor...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Marş motorundan aktarma yaparken (-) ucu yani şase yi nereden verdin. Kısa devre yaptırıp tesisata yada sigortaya zarar vermiş olabilirsin. Yada aslında akünde sorun olmayıp marş motorun şase almıyordur bu yüzden takviye yapma ihtiyacı duymuş olabilirsin. Marş motoruna bildiğim kadarıyla eksi yç bağlanmıyo. Şasesini direk motor bloğundan alır.
Çalıştı :)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İlk aktarmadan sonra sigorta atmıştı. Sigortadan sonra hiç tık demiyordu. Sonra ben Standart prosedür; marş motoru, beyin, bujiler vb. Ne varsa söktüm taktım, başka bir daytonada denedim hepsi çalışıyordu. Sonradan gördümki debriyajdaki marş müşürünün kablosunun çıkmış olduğunu görünce sebep ortaya çıktı...