-
DD 150E-2 için yardım
Selamlar saygılar.
DD 150e-2 ilk motosikletim 2. el 6000 km de aldım. Daha 2. haftam yardımınızı istediğim konu motosiklette değiştirmem gereken özellikle baktırmam gereken neler birşeyler varmıdır?
Alırken sadece rölanti çalışmasına, yağ-sıvı kaçağına, fren-vites kontrolü yaptım ve motoru Kırklarelinden alıp Beylikdüzüne kadar sürdüm sorun çıkmadı.
3 gün önce hidrolik ve motor yağını değiştirdim. Gözlemlerimde lastiklerin, zincirin ve dişlinin değişmesi gerektiğini fark ettim. Bunların dışında nelere bakmam gerekli bu motosiklette ve neleri yenilemem lazım ?
Teşekkürler
-
Orjinal zincir evet iyi değil ama 6000 bin km olmuş daha. Sorun çıkaracağını zannetmiyorum. Bence temizle, yağla, gerdir. Lastikler eğer orjinal lastikleriyse binme değiştirmeden. Ya da viraja girmeden dua et :) Dişli derken zincir dişlisinden bahsediyosun sanırım. Onda nasıl bir sorun gördün ?
-
Hakan selam,
forum kuralları gereği üyelerimizin ilk mesajda öncelikli olarak tanışma başlığı altından kendini tanıtması gerekiyor
http://www.raptorriders.com.tr/forum...27-Tan%FD%FEma
haftalık buluşmalara motorunla beraber gelirsen biz de sana cihazı görerek farklı fikirler sunabiliriz 8) hem bizzat tanışma şansı bulduğumuz arkadaşlarla tanışarak kiminle muhattap olduğumuzu bilmek bizim için de keyifli olacak
http://www.raptorriders.com.tr/forum...lik-toplantisi
-
Selam Hakan aramıza hoşgeldin. öncelikle kendini bize tanıtırsan memnun oluruz, kiminle konuştuğumuzu biliriz :) Öncelikle yeni motorun hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsın inşallah. DD 150e-2'yi bende kullandım ve gerçekten güzel bir motor ama 6000 km de zincir yada dişli değiştirmene gerek yok 6000 km'de çok bir yıpranma olmaz. Gerekli bakımları zaten kendin yapmışsın sana tek tavsiyem motordaki vidaları kontrol edip gevşeyen vida varsa onları sıkman olur. Keyifli sürüşler
-
Aramıza hoşgeldin tekerine taş değmesin
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
lastikleri orjinal fabrikasyon uygun zamanda değiştiricem.
dişliler ve zincir hakkında ; zincir paslanmış temizleyebildiğim kadarını temizledim ama ulaşamadığım yerler hala paslı. dişlilerin uçlarının sivri olması gerekiyor diye biliyorum benimkinde dişleri bariz şekilde aşınmış sorun çıkartırmı sizce ?
-
En yakın zamanda buluşmalara bende katılmak istiyorum ama dediğim gibi motor tecrübem yok denecek kadar az.
bir süre trafikten uzak durarak motorun hakimiyetini tamamen kavramak istiyorum o zamana dek buluşmalara gelmeyi düşünmüyorum.
-
Hoşgeldin Hakan yeni motorun hayırlı olsun :)
ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi