Merhabalar,
İki gün önce aranıza katılmış ve egzoz açtırma konusundan bahsetmiştim, bugün tamamladık işlemi kısaca anlatayım. Önce boruyu 3cmden roketle doğradık ve birinci susturucu odasını aldık ses çok değişmedi, 5-7cm kadar daha ıçerden girince 2. odayı da almış olduk, daha fazla kısaltmadan 3.odayi çıkarmamız lazımdı fakat odanın çapı geniş çıkış dar kalıyordu, puntoları kırıp odayı serbest hale getirdik. İşin civcikli kısmı burda başlıyor uzun flama oksijen kaynağımız var ama içerde kalan parçayı 2ye bölmek için epeyce bir ısıya ihtiyacımız olacaktı ve krom kaplama kararacaktı. Dayım 30yıl Mercedes servisinde çalıştı şimdi kaportacı dükkanı var sanayide (bu arada egzozcular ve motosiklet tamircileri dahil kayseride hiç kimse yapmak istemedi bu işlemi) bana bırak yeğenim dedi artist :) çok bilinen bir yöntem olmayabilir o yüzden önemli; kroma güzelce sıvı deterjanı kapladı üzerine kağıt bantı çekti kalınca bir havluyu ıslatıp üzerine sardı, oksijenle cayır cayır yaka yaka 3. Susturucu odasını 3 parçaya bölüp sorunsuz aldı egzozun içinden. Tinerle temizleyip cila çektik, ince roket ağzıyla kestiğimiz ucun finish'ini yaptık işlem tamam.
%100 kafana yattı mı derseniz yatmadı ben flanshın önünden kesip krom boru kaynatma taraftarıydım ama argon kaynak yoktu elimizde kaynak işi uzayacaktı. Ses özellikle yüksek devirlerde gaz kesince öncekine göre çok daha tok ve hoşuma gitti birde fotoğraf paylaşayım siz yorumlayın
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ca3fd35a00.jpg
Saygı ve selamla..
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi