İyi akşamlar herkese, bugün akşam üzeri yaşadığım bir sorun nereden başlasam bilemedim.
Öncelikle motorda yeniyim, ilk motorum (Daytona 250) ve alalı bir hafta kadar oldu. Geçen gün sağ elciğin ve marş düğmesinin olduğu kısımın gevşediğini fark ettim. Hafta içi ustaya götüreceğim için çok önemsemedim. Problem buradan kaynaklı olabilir diye ön bilgi vermek istedim.
İki gündür motoru hava bozuk diye dışarı çıkarmıyordum. Binanın içerisinde merdiven boşluğunda muhafaza ediyorum. Bu akşam bir çalıştırayım, ne olur ne olmaz diye indim yanına. Bastım marşa ve basmamla takılı kaldı (Problem düğmede değil). Anahtarı kapatarak elektriği kesmeme rağmen devam etti. Anahtarı tekrar açtığımda motor çalışır pozisyona geldi ve marş motoru hala takılı kalmaya devam etti. Akü başlıklarını falan bilmediğim için oradan da kesemedim. Motor yanar diye falan korkup dışarı çıkardım bir hışımla. Dışarıda gevşeyen elciği oynattım ve bir anda kesildi. Bu arada geçen süre 6-7 dakika civarında.
Daha sonrasında bir süre marş basmadı, korna falan da çalışmıyordu, bekledim. 5 dakika falan sonra denediğimde çalıştı, biraz sürdüm. Bir problem görünmüyordu. Bir kaç defa daha durdurup çalıştırdım. Şimdilik bir problem yok gibi.
Biraz uzun bir anlatım oldu kusuruma bakmayın. Şimdi sormak istediğim iki şey var;
1- Sorunun kaynağı ne olabilir?
2- Tekrar aynısı olursa akü başlıklarını nereden sökerim? (Marş motoru yanabilir çünkü)
EDİT: Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Bugün ustaya bıraktım yarın sonuçları yazarım bu mesaj altında. Başka arkadaşlarda sorunu yaşarsa görebilirler.