Toplam 4 Eklenti bulunuyor.
Ömer Hocama katılıyorum.Fresh & Black çadırlar çok güzel.Fiyat - performans bakımından çok iyi.Geçen Cemil de bu çadırlardan bahsediyordu.Kendisi çadırda pişerken yanındaki adamların serin serin kaldıklarını görüp tecrübe etmiş.Yani evet bu çadırlar gayet iyi.Su ve rüzgara karşı da dayanıklılıkları gayet güzel.Tek kişi olduğundan dolayı sen iki kişiliği alırsın.Ancak içine malzemelerini,çantanı ve başka eşyalarını da koyacağını düşünerek ebatları iyi hesap etmelisin.Decathlon'un sitesinde her şey ayrıntılı yazıyor.Belirttiğim gibi iyice hesap ederek ona göre al çadırını.İki kişilik ile üç kişilik arasında ağırlık ve ebat olarak çok az fark mevcut.Yalnız alırken "2 second" kurulumlu çadırları almamaya dikkat et.Onların da Fresh & Black olanları mevcut.Neden alma dediğime gelelim.2 second denen,çabuk kurulumlu çadırlar kocaman,teker-simit tarzı bir kılıf içindedir.Taşıması oldukça zahmetli olur.Diğerleri ise sosis çanta şeklinde kılıflar içerisindedir.Motora bağlaması,taşıması çok daha pratiktir.Ayrıca üst,yan veya arka kısımda çadırın havalandırması olması çok çok önemli.Aksi halde içeriden terleme yapar.Uyandığında üstün başın,malzemelerin nemli uyanırsın.Hadi yazın o kadar sıkıntı değildir belki ama kışın o malzemeleri,giyisileri kurutamazsın.O yüzden havalandırma pencerelerinin olmasına mutlaka dikkat et.Bazı çadırların kapalı bir hol kısmı vardır.Oraya ayakkabı yada başa kokabilecek malzemeyi bırakabilirsin.O yüzden alırken kapalı bir holü,ön giriş ile içerisi arasında kalan böyle bir alan istersen ona göre seçim yapmanı tavsiye ederim.
Kamp ocağı ise bir dönem Nurgaz ürünlerini kullanıyordum.Ancak ispirtolu ve likit gaz kartuşlu ocaklar artık maliyet bakımından ciddi cep yakmaya başladıklarından ve o kadar malzemeyi taşımak istemediğimden dolayı sadece altta ki resimde yer alan ızgarayı kullanıyorum.Etrafını taş ile çevirip ateşi emniyete aldıktan sonra üzerinde tencere-tava da yemek de yapıyorum,çay da demliyorum,ızgara da yapıyorum.Çok keyifli bir şey gerçekten.
Eklenti 2305
Eklenti 2306
Kamp için ayrıca taşıması kolay,pratik ve çok güzel bulduğum böyle bir çatal-bıçak-tabak takımı kullanıyorum.
Eklenti 2307
Eklenti 2308
Kamp ta konfor senin için önemliyse çadırının ebatlarına uygun şişme yatak tavsiye ederim.Çok rahat ve konforlu oluyor.Ama her durumda mutlaka kaliteli ve iyi bir mat olmazsa olmazımızdır.Tava,çaydanlık,termos,yemek kapları için bir şey belirtmiyorum zira buradan sonrası yanına almak isteyeceğin yükün ve malzemenin büyüklüğü ile alakalıdır.Orada seçimi sen yaparsın.Ben ayrıca nemlenmeyen baharatlık ve tuzluk da kullanıyorum.Bu da bana Antalya neminde çok fayda sağladı.Alınabilecek bir dünya malzeme var.Ama hepsini yazmak imkansız.İstersen bir yolun düşüp de Antalya ya gelirsen beraberce Decathlon'a gider,altını üstüne getiririz :)