daha yeni değiştirtiğim debriyaj balatası yine ömrünü tamamladı sanırım kendim nasıl değiştirebilirim burdaki bilgilere ek bir öneriniz var mı? http://alfamotosiklet.blogspot.com/s...label/ak%C3%BC
Yazdırılabilir Görünüm
daha yeni değiştirtiğim debriyaj balatası yine ömrünü tamamladı sanırım kendim nasıl değiştirebilirim burdaki bilgilere ek bir öneriniz var mı? http://alfamotosiklet.blogspot.com/s...label/ak%C3%BC
balatan yenı degıstı ıse oncelıkle sol elcegın oradakı vıdalardan tekrar ayar yapabılırsın..
eger kı kavrama yıne ayar tutmuyor ıse balata ısını erbabına bırak...
bu amatorce yapılabılecek bı ıs degıl...
bu debriyaj balatasını normal şartlarda kaç km de değiştirmek gerekir?
ömrü nedir yani?
degıselı 1000-2000 km olmustur elcıkdekı ayarla çok uğraştığım ıçın belki bundan geberdı çabucak yada ne bileyim nasıl olmuşsa
Birde geçen motorun zinciri çeviren dişliye baktım az biraz sallanıyordu normalmidir
Bülentçim bu kullanım şartları ve şekline bağlı olarak değişir, sürekli şehir içinde kullanan, yarım debriyaj yapan, lastik yakan, motoru kompresyona veren birisinin debriyajı çabuk biter, 5000 km de olur 10.000 km de. Yavaş kalkış yapan, artistik hareketlere giremeyen motoru devrinde ve uzun yolda kullanan birinin debriyaj balatası çok uzun süre 40.000 - 50.000 km dayanır, herşeyde etken sürücü ve şartlar yani...
1000 - 2000 km de debriyaj bitirmek büyük ustalık gerektirir ama imkansız değil, bence hata debriyah elciğinde ucu ucuna kavramaya sebep oluyor, ucu ucuna tutan kavrama az bir zaman sonra kaçırmaya başlar ve sıyırır. Debriyaj elciğinden gerginliği azalt ve kalkış denemeleriyle iyi bir ayar çekmeyi dene, beceremezsen servise götür ayarlasınlar...
var bir gariplik evet
balata ilk değiştiğinde 80 yapmıştım bunlarda alışma dönemi filan varmıydı?
İlk zamanlarında biraz olabilir alışma süresi, ama 1000 kmde balata yemek zor...
ben yedim, gaz veriyorum gitmiyor motor 2. vıtete 30-35 3 vıtesde max 60 fıln yapıyor galıba , zaten simdiye kdr 80 ın ustunede cıkmıyordum nasıl becermişsem balatayı halletmeyi
sen motorunu hangi ustaya götürüyorsun??
bizim debriyajlar bazen gevsek oluyor yeterince sıkışmıyor yada vibrasyondan gevseme yapıyor buda kaçırmaya sebep olabilir ustana bunu sordun mu?