-
Bir garip titreme...
Tekrar merhaba arkadaşlar, yine ben.. [smilie=greencolorz:
Fren müşürünü hallettikten sonra şimdi bide son 2 gündür bi titreme başladı motorumda, acep nedendir, bulamadım..
Şöyle ki, çok düşük devirde sorun yok ama hakkaten çok düşük devirde.. normal devrine çıktığımda bi titreme, rahatsız edici bi cızırtı falan başlıyo.. Normal titreşimin üzerinde, düşük frekanslı, şiddeti yüksek titreme.. Daha önce yoktu, 2 gündür bu çıktı bide.. Boştayken çalıştırdım, eğilip dinledim, biraz gaz verince motor bloğunun yada radyatörün oralardan biyerden geliyo gibi sanki ama çözemedim de nerden geldiğini..
Nerden olabilir sizce, fikir verebilirseniz sevinirim.. Olmadı artık yarın Ali Usta'nın yolları taştan :cry:
-
Ben mekanikten çok anlamam ama öncelikle lastik basınçlarını bir kontrol et derim. Bazen çok önemliymiş sandığımız sorunların çözümünün basitliği bizi şaşırtabiliyor.
Bu arada saplama demirin de kırılmış olabilir. Aklıma gelenler bunlar.
-
Lastik basınçlarından olacağını sanmıyorum çünkü motor üzerinde değilken, boşta çalıştırıp gaz verdiğimde de oluyo aynı şey.. Titreme, cızırtı..
Bir de, ben biraz mekanik acemisiyim, saplama demiri nerde oluyo, nasıl bişey acep, bi kontrol edeyim, bakayım, kurcalayayım :D
-
Arkadaşlar biraz önce burda, Kadıköy'de biyere gösterdim motoru, biyerler vuruntu yapıyo, pistonlar yatağa vuruyo olabilir, yok şanzıman olabilir....
Bütün motoru sökmemiz gerekebilir bilmemne dedi.. Bi ton da masraf çıkarttı.. Bütün keyfimin içine etti sanki... :hırr:
Bakalım Ali Usta ne dicek duruma....
-
benimkinde de anlattığına benzer bir titreme vardı. kendim çözemedim ustaya gittiğimde motor bloğunu tutan 2 adet somunun gevşediğini farkettik. somunları neredeyse 3 tur sıktı. anahtar setin varsa tüm civata ve somunları bir yokla bakalım belki gevşeyip titreşim yapan birşeyler vardır.
-
Bikaç civatayı somunu kontrol ettim ama motor bloğunun o taraflara pek ilişmemiştim..
Sabah ilk iş ne var ne yok kontrol edicem artık.. İnşallah dediğin gibi sadece gevşemiş somunlardır... Bugünkü herif baya canımı sıktı.. :cry:
Teşekkür ettim tekrardan kardeş... Sonucu buraya yazarım belli olunca..
-
merhaba bide buji kabloları bazen içinden kopuyor ateşlemeyi kesiyor bu durumda motor kasıyor çekişten düşüyor ve vuruntu yapıyor onlarıda bir kontrol et kolay gelsin
-
Anladım, şimdi çıkıyorum, işe gitmeden önce ne var ne yok bi kontrol edeyim..
Teşekkür ettim herkese..
Kazasız, keyifli sürüşler :)
-
Arkadaşlar kesin çözüm şu şekilde, ilk önce motor Ali USta'ya bırakılır..
Ali Usta subap ayarını yapar (titreşim için), kırılan sol fan ayaklarını kaynatır, ve bozulan sol fanı değiştirir (cızırtı için).. Hayırlısıyla artık içim rahat eder :cry:
Aldığımdan beri ağız tadıyla binemedim bi yaa.. :(
-
Olur öyle olur, sıkma canını. İnşallah başka bir sorun çıkmaz. Bunlar olağan şeyler