Arkadaşlar 2005 Model DD 250E-9 model uzun süredir yatmakta olan motorum marşa bastığımda kısa bir süre çalışıp stop ediyor ve bu arada karbüratör tahliyeden şakır şakır benzin geliyor. Sizce neden olabilir ve çözümü nedir?
Yazdırılabilir Görünüm
Arkadaşlar 2005 Model DD 250E-9 model uzun süredir yatmakta olan motorum marşa bastığımda kısa bir süre çalışıp stop ediyor ve bu arada karbüratör tahliyeden şakır şakır benzin geliyor. Sizce neden olabilir ve çözümü nedir?
Bogulmus olabilir atik benzin atiyor olabilir tikali olabilir. Sokup veya sokturup temizlettirin
karbiratör memeleri tıkanmış olabilir veya karbiratörün içindeki diyafram yatmaktan yapışmış olabilir 8)
Arkadaşlar motoru az önce tekrar çalıştırdım (eter sprey ile). yarım saat hiç stop etmeden çalıştı. Ancak yeni yeni problemler çıkmaya devam ediyor. Motora balyozla dalmama az kaldı.:x Motora gaz verip bıraktığımda motor gazı kesmiyor yaklaşık 2 sn. daha gaz vermeye devam ediyor kendiliğinden. Aşağıdaki mekanizma takılı falan kalmıyor.Gaz kolunu bıraktığımda eski yerine geliyor ama ses olarak gaz vermeye devam ediyor.Bunun nedeni ne olabilir???:shock: Ayrıca debriyaj da yok. Debriyajı sıkıp vitese geçirince stop ediyor:evil:
merhaba makina uzun süre yattıgından dolayı karbüratörün hareket eden mekanik kısımları oksitlenenip sıkışma yapıyordur veya jiklenin karbiratördeki çektiği miller takılı kalıyor olabilir jikleyi kapatınca karbiratördeki jikle millerinin üzerine bastır
karbiratörün sökülüp komple dağılıtılarak temizlenip yağlanması gerekir veya zamanla hareket ettikçe açılmasını beklersin (açılırsa)
vitese girdiğinde stop etmesi debriyaj kolunun üzerinden 2 kablo çıkar debriyaj sensörünün kablosu motor vitesteyken çalışmasın diye o sensör oksitlenmiş veye bozulmuştur kabloların iki ucunuda sök uçlarını birbirine değir yani kısa devre yap sensör devreden çıkar motor stop etmez kolay gelsin 8)
Karburatorunuzu emin ellerde detaylica temizlenip bakimiyla birlikte karburator ayari yapilmali ayni zamanda bujileri degistirin veya birseye kola dokun bujileri icine koyun sonra tirnaklarini yamultmadan zimparalayin idaretenlik
Uzun suren yatan motora ince ayar cekmek lazim. O gaz kesmeme durumu bende cok yatirinca oluyordu
Ben de 3 gün önce aynı şeyi yaşadım, karbüratöre pislik kaçtığını veya karbüratör şamandırasının takılı kaldığını söyledi ustamın evini bastım akşamın 10 unda sanayide bi tamirhane bulup önce karbüratörün altındaki küçük vidayı gevşettik biraz benzin akıttık sonra tekrar vidayı sıkıp benzin deposundan karbüratöre giren deliğe baınçlı hava tuttuk 1-2 vurduk benzin akması ve problem sona erdi.. iyi ve güvenilir bir ustaya göstermekte fayda var..
Aynen problem böyle çözülür.
Ayrıca bu sorun çıkacak kadar motor yatırılacaksa eğer kullanım kitabında uzun uzun anlatılır neler yapılması gerektiği .
Eğer bilinmiyorsa kitapçık vs yoksa bir bilene veya ustaya sorulur çünkü bu mekanik olarak çalışan bir makina çalışma durduğunda zamanla her şey aynı şekilde kalmaz koyduğunuz yağın özelliği dahi bozulabilir.Bu olumsuzlukları yaşamamk adına 10 günde bir motorsikletlerinizi ısınana kadar çalıştırırsanız kış sezonu hiçbir sorun yaşamazsınız.
İyi sürüşler.