Nikelaj Bakımı ve Paslı Yüzeyin Temizliği
Sezona hazırlık kapsamında, iki hafta önce motorun brandasını açtım...
İnsan hevesle alırken ağzına yüzüne bakmıyor meretin; neyse....
Özellikle koruma demirleri ve gidonda yüzeysel paslanma başlamış...alıcı gözüyle bakınca bütün nikelajlı kısımlarda yer yer bu can sıkıcı durumun meydana geldiğini gözlerimle müşaade ettim. Eder etmez de küf... ettim.
Acemilik bu ya, ne yapsam nasıl etsem, kime biraz para versem diye kara kara düşünürken bir nikelajcının numarasını buldum... Bu numara ona ulaşmak için arayacağım numara idi.. Ama adam da o kadar numara vardı ki (Ulaşmak için kullandığı telefon munarasının dışındakilerin tamamı cambazlık tarzı numaralardı ve hiç birisi telefon mumarası değildi.)
Telefonda paslı yüzeyler hakkında bilgi verdim. vay anam vermez olaydım.
O kadar uzun uzun anlattı ki sorunun büyüklüğünü... Aslında nikelajcı değilde sanki devlet namına gizli görevlerde çalışan ve her türlü kimyasal tepkime hakkında engin bilgiye sahip biri gibiydi. Hallederiz... dedi.
Önce motoru yakmayı düşündüm... Site bahçesi bu iş için uygun değildil. Bir şeyler yapmalıydım, bu ayıptan kurtulmalı hayatıma kaldığım yerden devam etmeliydim.
Sonra vazgeçtim yakmaktan:) İnternette biraz araştırma yapınca ÇİMENTO'nun bu iş için biçilmiş kaftan olduğunu öğrendim. Belki okurken ben biliyordum zaten bunu diyeceksiniz ama bilmeyen arkadaşlar için yine de yazayım dedim.
Çimento...
Sadece çimento tozunu alıyorsunuz, nemli bir bez ile paslanan yüzeye sürtüyorsunuz.
Mükemmel, inanılmaz sonuç. Bu kadar kolay pas çıkaran ve iz bırakmayan bir yöntem daha var mı bilmiyorum.
Nikelajcı mı....