arkadaşlar bizim motorlar nelerden kaynaklı fazla benzin yakar bizim ev arkadaşıma aldık bi tane benmki km de 17-19 krş filan yakıyo da onunki çok daha fazla.tam olması gerekeni nedir tabi bi de? :)
Yazdırılabilir Görünüm
arkadaşlar bizim motorlar nelerden kaynaklı fazla benzin yakar bizim ev arkadaşıma aldık bi tane benmki km de 17-19 krş filan yakıyo da onunki çok daha fazla.tam olması gerekeni nedir tabi bi de? :)
merhaba cem arkadaşın makinası hayırlı olsun onuda aramızda görmek isteriz :)
forumlarda onlarca kere yazdık ama bir daha yazalım gönlün kırılmasın :mrgreen:
makinanın bujileri değişmek istiyorsa karbiratör ayarları bozuksa ve sibop ayarı gerekiyorsa makina çok yakar bunların hepsi sezona girmeden genel bakım yapılarak benzin yakışı düşer çekişi yükselir ve sezon boyu sorunsuz binilebilir
ne kadar yakar ?
şehir içi trafikte ortalama 3,5-4 litre yakar 8)
aynen celil abinin dediği gibi.ben hergün 16/18 km yol yapıyorum standart şehir içi.30 tl benzinle(6,3lt)150km falan yapıyorum.aslında buda birz fazla geliyor gözüme ama oda kullanım şeklinden kaynaklanıyır sanırım.biraz agresif kullanıyorum sanki o yuzden biraz fazla olabilir.
celil abinin söylediklerine ek olarak
hava filtresi kirliyse
egsoz açıksa
*arka kampana gereğinden fazla sıkıysa
baskı balatayıda hesaba katın
En basitinden Daytona ve Spiderlerdeki katalizörleri iptal ettiğiniz zaman çekişteki farkı hissedersiniz(köpek gibi çekiyor valla)