Çok korktum; ama ucuz atlattık...
Abilerim saygılar,
Bugün ilk defa kaza yapmaya bu kadar yaklaştım.
Akşam işten çıktım, az ileride benzinliğe girdim, benzin aldım, lastik havalarına baktım, yola koyuldum.
Güneş tam gözüme girmekte ve güneş gözlüğüm yok. (Ders 1: Ya güneş gözlüğü ya da güneş vizörüyle kendini güneşten koru.) Az gittim uz gittim, 50 km civarı hızla ve gözlerimi kısarak önümü görmeye çalışarak orta şeritten seyretmekteydim ki; tam Umut Can'ın videosunda (http://www.youtube.com/watch?v=iiUOeqYlPFM) 3:35 civarı girdiği tatlı mı tatlı viraja girmiş bulundum. virajın sonu kırmızı ışık(mış); öndekiler haklı olarak yavaşladılar, hatta durdular. Ben de son anda güneşten kurtulup durumu farkettim, fren yaptım ama virajın da içindeydim, hafif yanladı makina, bi soğukkanlılık geldi; takip mesafesini yüksek tutmuş olmam da çok işe yaradı tabii. (Ders 2: takip mesafesine dikkat) Freni bıraktım, toparlandım, bu arada sol şeride geçmiştim bile farketmeden. Freni pompalayarak öndeki arabanın da soluna attım kendimi ve son noktada ön frenle durabildim.8)
Bu tamamen tecrübesizliğimden (ve belki biraz da makinada orijinal lastiklerinin olmasından) kaynaklanan bir durum oldu, ama ciddi anlamda kulağıma küpe oldu. En azından makinayı kaydırmamak için nasıl davranmam gerektiğini biraz öğrenmiş oldum.8)
Umut Can; kardeş çok dikkat et o viraja; tehlikeli. :p
Esenlikler dilerim.