arkadaşlar 300 bakımı için 175 lira istiyorlar bu rakam bana çok geldi sizce durum nedir
Yazdırılabilir Görünüm
arkadaşlar 300 bakımı için 175 lira istiyorlar bu rakam bana çok geldi sizce durum nedir
175' mi. kafayımı yediler onlar nabıcaklarmış sordunmu? bide neresi oarası.
Peki bu bakımlar ne periyotlarla yapılmalı. Kaç km'de bir neler değişiyor. Takribi günümüz tutarları ne olur?
hocam motoru sıfır aldığında 300-1000-2000 ve sonrasında 2000 km' de bir bakım yaptırman gerekiyor. ilk iki bakımda bujilerin dandikse onlar değişmeli. ve yağına suyuna civatalarına bakıyolar. ben 2000 bakımını ali ustada yaptırdım yağ değişimi ve sibop ayarı ve kontroller ayrıca arka fren ayarı yaptırdım. 80 lira verdim.
hafta sonu sym wolf için bakım yaptırdım 150 tl dediler şimdi regal için bakım yaptırıcam onada 175 diyorlar motor zaten 300 de en yakın servis 150 km aradım bir kaç servisi en çok ücret isteyen 50 tl dedi fabrika ise biz servis ücretini ödüyoruz sadece yağ parası sizin sorumluluğunuzda diyor
ilk yağ değişimi olduğundan makinanın içindeki yağ ince rodaj yağı değişim km sini çok geçmeden boşaltıp normal yağa geçmek lazım normal yağa geçtikten sonra zorda kalırsan değişim zamanını 50 -100 km geçebirsin sorun olmaz
anladığım kadarıyla 150 km den yakın başka servis yok çok kafan kızarsa makinayı zorlamadan diğer servise götür orda yağı değiştir
yağ deşimini yetkili serviste yaptırıp garanti kitabını kaşeletmek gerekiyor kaşe olmazsa ileride garantiye girecek şeylerde isterse sorun çıkarabiliyorlar
bizim istanbulda makinayı getiren firmanın kendi bile ilk bakım yağ değişiminde servis parası alıyor sizin oarada nasıl alınmaz diyorlar anlamadım :?kararı sen vericen kolay gelsin 8)
Vooh hocam 175 tl nedir
Ankarada. Yagini bujisini getiren arkadaslarin bakimini hayrina yaparim :D fiyat cok fahis.
O paraya agir bakim yapan yerler biliyorum :D
hazır konuyu okuyoken müdahil olmak istedim.. aslında ben de ufak bi bakıma sokmak istiyorum yağ buji fln değişti sıkıntı yok da vidalar ve rutin kontrol tarzı.. Ankara da en iyi ve en uygun nereye götürmeliyim??