-
İlk motorum :D
Arkadaşlar merhaba uzun zamandan beri chopper motorsiklet arıyordum.Tesadüfi olarak 2. el denk gelmesiyle İnş çarşamba günü regal raptor 125 cc üzerime alıcam. Pek fazla araştıramadım motoru biraz da yeni olmam dolayısıyla pek fazla bilgim yok Motorun gidon değiştirilmiş uzun(baya uzun) gidon takılmış.2010 model.9000 km de.İlk motorum olacağı için biraz heycanlıyım.Çanakkaledeyim Balıkesire kullanarak götüreceğim sizce mantıklı mı nasıl götürebilirim ya da.Bir sorumda 125 cc motorların 2 el piyasasını pek bulamadım 125 cc lerin 2. elleri aşagı yukarı ne kadardır?
-
Merhaba hüseyin aramıza hoş geldin 8)
RR 125 cc makinalar çift silindirli hava soğutmalı motora sahip kasası 250 cc ile aynı ama 250 cc makinalar su ve fan soğutmalı motora sahip
ilk makinan oldugundan kısa yollarda seni idare eder uzun turlarda kasar ve makinaya alışınca kısa süre içinde 250 cc makina almak isteyeceksin
piyasa değeri sahibinden com a bakıyoruz oraya göre 2500-3000 tl ortalama rakamlar var daha yüksek rakama çıkarsan 250cc bulma şansın var
daha önce hiç tecrüben yoksa balıkesire makinayı sürerek götürmeni tavsiye etmem ya bilen bir arkadaşın getirsin yada ambarlardan bir kamyona ver veya direksiyonu gevşetip aşagı egersen otobüsün bagajınada sıgar otobüs firmalarınla konuşup götürecek bir otobüste bulabilirsin kolay gelsin 8)
-
Hüseyin selam bende 2008 125 var.gayet memnunum...pek sürat bekleme ama keyifli bi motor...Ama Celil abiyi dinle bence ve beşyüz altıyüz daha ver bi 250 al o daha keyifli olabilir.
-
öncelikle merhaba, bende de 125cc'lik var,ilk motorum,geçen sene almıştım.2009 model 9000 km iken almıştım,şuan 11500 km. 1senelik tecrübemi söyleyeyim. arkadaşların da söylediği yüksek hız beklemek yersiz olur.bunun dısında cok fazla da bir dezavantajı yok. Ben 4-5 kere Zonguldak/Ereğli-Bolu arası (Bolu Dağı dahil), 2 kere de Zonguldak/Ereğli-Amasra arası yolculuklar yaptım. Sıcak hava olmasına rağmen motorun ufak olmasına rağmen çift silindir olduğu için şişme gibi sorunlarla karşılaşmadım. Şehir içinde çok rahat oluyor. yakıt olarak çok iyi. vites geçiş araları biraz sık. ilk motor olarak düşünebilirsiniz. Ama aynı bende olduğu gibi 1 sene içinde motoru büyütme isteği içinizi kapsar..
-
Tüm arkadaşlara çok teşekkürler beni aydınlattınız bende dedikleriniz ve tavsiyelerniz üzere motoru otobüs altına koymaya karar verdim acaba tam olarak nasıl bir şekilde koysam hiç bir hasar vermeden götürebilirim sizce? Bana denilenler motoru tamamen battaniyeye sar yatırma dik dursun o şekilde otobüsün bagajındaki ara demirlere bağlarsın başka tavsiyesi olan ya da bu şekilde götüren var mı_? Şimdiden teşekkürler :D
-
Huseyin hosgeldin aramiza.Umarim seni hic uzmyecek ve yolda birakmayacak bir motor olur.Evet motoru yan yatirip goturmemk gerekli,bagaj bolumunde dikey ve yatay gelen demirlerden faydalanarak en sert manevrada bile yan yatmyck seklde sabitlmek gerekli.Bu konuda muavinler isi ciddiye almadan ustunkoru yapabiliyorlar,fazla abartmadan dişini gostermkte fayda var.simdiden kolay gelsin
-
Arkadaşlar motorsikletimi getirdim baya oldu ancak foruma girip yazamadım kusura bakmayın tesadüfi bir şekilde lojistik şirketinden tanıdık geldi dönerken boş dönecekti kamyonete koyduk ve getirdik gayet sağlıklı bir şekilde hiç sorun olmadan getirdik.5 günden beri de motorsikletim Balıkesir de ve şu an itibariyle çok memnunum Uzun(Çaylak) Gidon olduğu için tüm dikkatleri üzerine çekiyor kullanırken çok zevk alıyorum.Allah hepimize kazasız belasız kullanmak nasip etsin inş.
-
Hüseyin yeni makinan hayırlı olsun allah kazasız belasız keyifle bineyi nasip etsin nazar8)
-
Hayırlı olsun Hüseyin güle güle kullan motorunu kazasız belasız :)