-
bende katıldım aranıza
herkese merhabalar
sıfır bir 150 cc alacağım derken bu forum aracılığıyla ikinci el 2011 model 9000 km dd250 e9b T gidon rr aldım ve aranıza katıldım..
makinenin bakımı emre motorda daha yeni yapılmış. ilkkez vitesli motosiklet kullanıyorum yeni yeni alışıyorum motoruma.
ancak yolda zincirlerden şıkırtı sesleri geliyor biraz canımı sıktı. birde 20tl benzin aldım. havaalanı beşiktaş git gel yaptım bitti. sonra 10 tl aldım km sayacı sıfırladım benzin bittiğinde 50km yol almışım. sizce benzin tüketimi normalmi?
he birde sigorta daha yaptırmadım. uygun fıyata taksitle yapan sigorta şirketi arıyorum
ilginize şimdiden teşekkürler
-
hoşgeldin bence yakıt cok fazla bir baktır derim sigortada 45 lira civarı olması olması lazım
-
Merhaba Osman aramıza hoş geldin yeni makinan hayırlı olsun allah kazasız belasız binmek nasip etsin nazar8)
250 cc tercih etmekle iyi yapmışsın alıştıkdan sonra çok rahat edeceksin
zincir sesi zincirin ayara ahtiyacı oldugunda yapar ayarı kontrol ettir
benzin kullanmaya göre değişir şehir içi dur kalklarda 100 km de 4 litreye kadar çıkabilir 10 tl benzin 50 km ortalama olarak normal sayılabilir
siğorta işi çok bela fiatlar firmalar arasında % 100 farklılık gösteriyor hepsinden fiat almadan yaptırma geçenlerde ARGO siğortadan bir arkadaş iyi rakam aldım demişti ama kişiye göre farklı rakam veriliyor kolay gelsin 8)
-
hoşgeldin osman makinen hayırlı olsun tekerin düz bassın makinen az yaksın :)
-
Osman hosgeldin aramıza.Nazar boncugunu eksık etme gule gule kullan.
250lıkler hep daha avantajlı olmustur benım kanaatımce.
T gidon olması da ayrı bir hava katıyor.
Bu arada full depo ile 250 civarı km yapabilmen lazım az yada fazla oynar tabi makinaya gore
Ben sıgorta yaptıralı 0nbes gun oldu olmadı,en son fıyatlar ucuktu.Sigortam.net den bir teklıf al bu sureclerde hersırketin ındırım yaptgı donem farklı oluyor.Ak sigortayada bır bak ben en ucuza oradan bulabildim
-
Merhaba hayırlı olsun yeni makinen. 8) İlk kez vitesli motosiklet kullanıyorum demişsin belki bundan dolayıdır benzin tüketimi. Aşırı dur-kalklı yollarda sürmüşsen de normal sayılabilir. İyice alıştıktan sonra her şey yerli yerine oturur. 8) Bir de TL olarak değilde lt - km hesabı yap. 8) Çünkü benzin fiyatı sürekli değişken bir şey.
Sigorta için ise tüm sigorta şirketlerinden teklif al öyle başvur. Taksit yapıyorlar genelde, benim 3'e bölünmüştü.
Keyifli sürüşler. :cheesy:
-
Hoşgeldin....
Sigorta işi sürücü ve motosiklet yaşına hatta motosikletin tarzına gorebile değişkenlik gosterebiliyor.
Piyasada bu aralar en uygun fiyatı ray sigorta veriyor bildigim kadarıyla yinede araştırmanda fayda var..
-
Hayırlı olsun osman. Allah kazasız bezasız sürüş versin.
-
osman hoşgeldın ve yenı motorun hayırlı olsun öncelıkle üzücü seyler senden uzak olsunki yolun ve bahtın hep acık olsun motordaki ilk kural herzaman dikkat araba gibigiderim tırgibi dururum deme önce motorunla iyice kaynas tanıs ve alıs sonra neısdersen onu yap AllAH (cc) kaza bela dan uzak tutsun tümmotorcamiasını diyelim hoş geldinyine (
(çokmu konustum ne:))
-
zincirdeki şıkırtı sesi için emremotora mı gideyim yoksa ali ustayamı gideyim. yada zincirleri değiştirip zincir yağımı alayım. garanti hala devam ediyor