-
Bi problemim var
millet şöyle bir sorunum var,
motora 2 kişi bindiğimiz zaman sağ alttaki tastan metal şıngırtısı gibi bi ses geliyor.düz yolda da gitsek iki kişi binince o ses baya var. duyulmayacak gıbı degıl. hatun bıle sordu bu şıngırtıda ne bi sorunmu var dıye (sorun senın koca kıcın dıyemedım tabı :D ) tek bındıgımde ıse sesten eser yok. rampada çıksam nekadar zorlarsam zorlayayım düşük vites yüksek devir flelan hiç ses yok.
garip bi durum bi beyin fırtınası yapalım bakım
-
bendede aynı ses var ama tek bindiğimde bile o sesi çekiyorum :x
-
Alttaki sağ tastan demişsin ama zincirle alakalı bir problem olabilirmi acep?
-
Daytonalarda iki kişi binildiğinde arka çamurlugun içinden geçen kablolar lastige değip kabloları parçalıyor kablonun geçiş yerinin değiştirilmesi gerekiyor
ama senin tarifine bu durum pek uymuyor
sağ alt tasın ordan ses geliyor demen zincirden olma olasılıgınıda yok ediyor ama
akla zincirden başka bir şey gelmiyor
söylediğin yerde debriyaj baskı balatası var ses kesin oradan geliyorsa baskı balatayı kontrol ettir
-
valla mudur zıncırden gelmıyor, cunku sadece gaz verırken oluyo o ses, debrıyaj tutulu ıken yada bosta bı problem yok. sankı sağ tasın ıcındekı dıslıler bırbırını karsılamıyomusta yada dıslı sıyırıyomus gıbı. ama sonra tek bınıyorum hıcbı ses yok gıne. anlamadım yemınle. tuzlaya tasındım bıde butaraftada nerde var tamırcı bılmıyorumkı. korkuyorumda bınmeye sımdı kapıda yatıyo alet öyle kuzu gibi...
-
Diyet perhiz aerobik pilates ve bol spor.. :mrgreen:
Şaka bir yana artçı aldığımda benzer bir ses bende de var ama büyük ihtimal zincirden kaynaklanıyor. Bu hafta içi sırayla iki ustama da motoru bırakıyorum. Haftaya sen sağ ben selamet :|
-
vites ayaklıgından cıkan metal bir cubuk var ( ismlerini tam bilmediğimden kafama göre yazıyorum :D) o gevşemis olabilir aynı sorun bendede var sallantıda egzosa çarpıyor ve bir şıngırtı olusuyor orayı bi kontrol et derim .
-
problem çözüldü arkadaşlar. tamamen zincin alttaki şok kesiciye şürtmesinden kaynaklanıyomuş. ama bizim zincirler cok uzun oldugu için gereğinden cok daha sıkı tutmak gerekıyor. cunku agırlık bınınce bosluk zaten olusuyor. zıncır ayarını motorun uzerınde oturup yapmak lazım. şuan benım zıncır gercekten cok sızı durumda neredeyse bosluk yok. ben tek bınınce 2 mılım 3 mılım bosluk oluyo 2 kısı cınıncede normal bosluguna glıyo.
meregrem otomatık zıncır kontrolluymus bızım makınalar :cheesy:
-
zincir ayarının çok sıkı olması dişlilere zarar verir 1-2 cm esneme payı olması gerek 8)
-
dedıgım gıbı celıl abı motorun ustune cıkınca zıncırde bosluk oluyo 1 cm e yakın. denedık ıkı kısı bınıldıgınde ıse 1.5 santımı buluyo bosluk. bızım ustalar hep motorda agırlık yokken zıncır ayarı yapıyo. bıde uzerıne sen bındınmı baya bi boşluk olusuyo. e zaten zıncır cok uzun , vuruyo saga sola.